EMS tréning

2011.03.29. 23:52

Tegnap,hétfőn konditermi súlyzózás majd utána egy  kis 45 perces úszkálás.Light utazóban(26 perc/km).

Elöljáróban mindenképpen megjegyezném,hogy nem nagyon hiszek a XXI.századi modern csodakütyükben.Sokkal inkább hiszek a rudakban a tárcsákban a kézisúlyzókban.Ha erősítésről van szó csak a hideg vasak győznek meg.
Ma viszont Tepó jóvoltából kipróbálhattam a Miha Bodytec EMS gépet.
Ez a masina egy teljes testes elektromos izomstimulátor.Speckó ruhát kell az alanynak magára ölteni majd erre a ruhára megy rá karpánt,lábpánt,fenékpánt + 1 speckó mellény.Ezek aztán egy külön géppel csatlakozva elektromos impulzusokkal variálnak a tréning alatt.
4 másodpercig feszít 4 másodpercig békén hagy:).Olyan szinten összehúzza az izmokat,hogy csak lestem...Igaza volt Tepónak mikor azt mondta,hogy ahhoz hasonló  az érzés mintha az utolsó széria utolsó ismétlését csinálná  az ember.Szóval a lényeg az,hogy amikor megfeszít a gép akkor különböző tornagyakorlatokat kell végezni.
Durva...
Nem volt semmi a kezemben de alig bírtam behajlítani :).20 percig tartott kb. az akció de elsőre nem is igényeltem volna többet :).Ráadásul én azt hittem,
hogy az erősség az marhára fel van csavarva és mekkora király vagyok,hogy még így is tudom csinálni de aztán a Mester kijózanított,hogy volt amelyik izomcsoport
csak 40 %-on volt megküldve.Na úgyhogy a minimál cél ezentúl az,hogy kiakasztani a gépet mosolyogva:):):).
Komolyan mondom kemény volt és azóta is érzem az izmokban mintha brutálba gyúrtam volna délelőtt.Azt nem tudom,hogy hosszú távon tudna-e sokat erősíteni csak ez a fajta tréning magában de így elsőre elfáradtam benne igencsak.Sokkal durvább volt,mint azt előre gondoltam :).
Valószínűleg hasznos eszköz,már máshogy tekintek az efféle dolgokra  ;).
Ezek után még meg hánytunk-vetettünk sok dolgot a felkészülésről meg a felépülésről is.Sajnos pár dolog beigazolódott amit a lelkem mélyén már előre tudtam.Az egyik ilyen,hogy el kell engednem a debreceni maratont.Jövő hét végén akárhogyan is érzem magam,hogy esetleg mennyire jó már a helyzet meg,hogy mennyire készen állok már a futásra szóval ezek ellenére sem lesz ilyen formán megterhelve mert biztos,hogy nem tenne jót neki.Nem lesz az a szakadt vádli még készen egy maratonra 2-3 hét alatt...
De nincs gond semmi vész,könnyen túlteszem magam rajta :):):) kit érdekelnek ilyen nyálas f@szságok mint a futás :):):)
simán elvagyok nélküle :):):) akár hónapokig is :):):).
Komolyra fordítva a szót legfontosabb a mielőbbi felgyógyulás úgyhogy vakon megbízom Tepó döntéshozatalaiban.Ha így javul továbbra is a lábam akkor hét vége felé már talán óvatos bicajról lehet szó,ha meg majd jövő héten már be tudom feszíteni a vádlit rendesen és megy simán 1-2 egyszerű gyakorlat esetleg akkor majd talán el lehet kezdeni nagyon óvatosba nagyon rövidkéket megpróbálni kocogni.Ha minden összejön akkor még arra is van esély,hogy speckó szalagokkal megragasszák a sérült területet így elősegítve a felépülést.Ezután jó triatlonosokhoz híven éhségünket lefojtottuk finom lángossal a gödi állomáson :):):).

Pár hete még a kedvező hullámok hátán lovagolva szebb volt a dolce vita,míg most ugyanezen hullámok alján figyelve kicsit mostohább az életérzés.
Nem baj,ilyenkor a zűrben derül ki,hogy ki mennyire tud okos lenni,jó döntésekkel a jó irányba fordulni és nem "nakiaf@szagyerek" módjára még jobban belemászni a lekvárba.
További szívfájdalmam még az is,hogy bár most időm lett volna rá mégsem tudtam motorozni sem,mert ezzel a lábbal nem tudtam kitolni az útra a gépet majd a végén a helyére.Arról nem is beszélve,hogy ha a helyzet úgy kívánja akkor bal lábbal nem igen tudtam volna megtartani a vasat.
Na de  hétvégére ez már talán máshogyan lesz.Munkatársak már tervezik a Mátrába motorozást,jó lenne csatlakozni.
Ámor nyilai még mindig elkerülnek,görlfrend továbbra sincs :(.
Van viszont optimizmus menni fog minden most is szépen gyógyul a helyzet napról napra érzem a javulást.
Junó? :):):)

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsipeter.blog.hu/api/trackback/id/tr492783756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cole81 2011.03.30. 12:07:16

Említetted már ezt az új fajta edzésmódszert az erősember cimbiknek? Kíváncsi lennék mit kapnál tőlük! :D

Jó olvasni h ekkora nagy energiabomba vagy, de kéne már egy csaj nagyon, aki szépen belassítana ilyen helyzetekben. :)

MMA legközelebb ha már ILC vagy?

PecsiPeter · http://pecsipeter.blog.hu/ 2011.03.30. 18:14:06

@cole81:
:):):)
meg mit nem!kiszivnak a veremet is ilyesmivel:):):)

PecsiPeter · http://pecsipeter.blog.hu/ 2011.03.30. 18:16:18

@cole81:
MMA atgondolos lesz julius 30ig.Bar szerintem fokent a tulzott ehezesbol volt a baj,nem a bunyo tehet rola.

laciii79 2011.03.30. 19:40:30

Peti! Szerintem az a f@szagyerek, aki türelmes, megfontolt, hallgat a Mesterére, belátja, hogy a rövidtávú apró célokat alá kell rendelni és be kell áldozni A NAGY CÉL érdekében, aki képes belátni a hibáit, és azon van, hogy kijavítsa őket, és ezek mellett pokolian erős!!! :-) Ez vagy Te!
Gyógyulj! Drukkolok!

PecsiPeter · http://pecsipeter.blog.hu/ 2011.03.31. 16:32:26

@laciii79:
koszonom szepen!
az altalad leirtaknak ha csak a felet is sikerul megvalositanom mar boldog leszek...:):):)

Vasapu · http://vasapu.blogspot.com/ 2011.03.31. 20:53:02

El kellett engedned Debrecent, jól teszed. Egy IM felkészülés nem csak edzésekből áll, hanem ilyen döntésekből is.
Osztom Myke véleményét is, hagyd el a sallangot, több ilyen eset már nem nagyon fér bele az időbe.
Én tavaly is abbahagytam nyárra a squash-ot, de még a lépcsőkön is óvatosabban közlekedtem. Vigyázz Magadra, szükség lesz minden porcikádra!
süti beállítások módosítása