Formába lendülés

2012.04.20. 18:59

Halad szépen a játék,egyre inkább belendül a hajrá...Már van extra brick is.Persze nem minden móka és kacagás úgyhogy következzék ismét pár edzés leírás a közelmúltból benne olyan is amikor behalás esete forgott fenn:).

2012.03.21
Farkaserdő trail runnning.
24.5km
2:23:44(5:52 p/km)
141 avg hr
Már bemelegítő gimnasztikánál éreztem ez jó lesz...Aztán első körben újabb jelet  fogtam persze ekkor még szokásos ólommadár feeling azért bejátszott:).Fáradtka vagyok,kezd meglátszódni rajtam,hogy szombat óta minden éjjel bulizni járok...3ik kört lendületesre húztam aerob tetején(freki 152,tempó 5:20) a többiben nem feszengtem,sőt.A fenyvest mindegyik körben csak lazázva kijoggoltam.
Sztiló a hétvégi fellépőruha volt,próbáltam egyet előre,hogy milyen.Kicsit talán meleg viszont cserébe dizájnos:).
Sz@r volt kiszállni "Kelenföldnél" :) még nagyon nagyon mentem volna hisz már pont kezdtem bemelegedni de lehet,hogy már ennyi killa is túlzás volt pihenős héten.Szerencsére gép vagyok így bármit elbírok...Kajázni  most sem kajáztam hisz 30 alatti távnál minek  szobaszervíz:) még éhgyomorra sem mint ma is viszont mire haza értem persze már megéheztem.A kalóriákat visszapótoltam hát brutál friss ropogós héjú kemencés kenyérrel,libatepertőkrémmel és házi aludttejjel...FINOM VÓT! :):):)
Féfi sporiknak: a hétfői tinibuxa ma is kinn körözött
Női sporiknak: alfa hímet csak egyet láttam... :)
Az erdő népe tavaly óta ismeri Száguldó Bölényt,oly annyira rettenthetetlen harcos,hogy még Ringó Kebel sem érdekli. :)

2012-04-04
TT bike 75 km
2:21:00(32es átlag)
123 avg hr
Bár ma is erős szélhelyzet volt ennek ellenére a rendes bicajt gurítottam elő mert kívántam már valami rendes veretést.Nem sz@roztam sokat melegítéssel,rögtön felraktam nagytányérra és szinte az elejétől felálltam tempóra.53/15-ben fixen végig.
Első fél órában elkapott egy zápor de nem volt vészes.Mantráztam magamban,hogy:
"K*rva anyját,lesz@rom!Hogy húzódnék már félre míg eláll?!Verjed neki,Petyka ne törődj semmivel egy dupla IM felkészülés amúgy sem disney princess...Csak a pulzust és a tempót lessed,többivel ne b*ziskodjál!"
Hát küldtem neki...
Nem nyomtam halálba csak erős utazóba ez a pulzusriportból is jól látszik.Sajnos így csak 32es lett az átlag ami nem túl acélos de azért végül is annyira nem gáz.Erős szél miatt(is) végére kezdtem  érezni a lábaimat kissé szokatlan volt a tempó veretés.Végén még pörgettem levezetésnek pár kilit boltba járós tempóban:) ,hogy fel lazuljanak a lábak de azt már nem számoltam bele sehova.

2012-04-05
MTB 120km
4:54:10(25ös átlag)
121 avg hr
Könnyed csütörtöki kilométergyűjtés montival közepes intenzitáson.
Nyári meleg.Rövid szett.Farkaserdő.Krumplis lángos.Margitsziget.Sok makimajom.Még több muff:).Városliget.Pesti csavargás.Sötétedéskor otthoni frissítőponton átöltözés.Hosszú sztiló.Fejlámpa.Váci Liget.Nyár esti feeling.
Tekerés jól ment,fáradás zéró.Biztos a közelgő telehold miatt van de lemeríthetetlen energiacellákat éreztem magamban:) ma halálig tudtam volna küldeni a távot:).
K*RVÁRA SZERETEK BICAJOZNI! :)

2012-04-06
Swim 6 km
2:36:00(26os p/km)
Első killert vegyesben aztán a többit folyamatos gyorsban.
Bús Zolival és Krisztiánnal is találkoztam a medencetérben.
Úszást élveztem,tetszett a vizeskedés.Az már kevésbé,hogy jó lassú voltam...Igaz nem is akartam tempót menni de szerintem nem is tudtam volna :).Mellettem sávban cikázó Krisztiántól egész sűrűn kaptam a hosszokat...Már alig várom,hogy visszabüntessek Neki biciklin :) - ha tudok...

2012-04-07
Farkaserdő trail running Évivel és Tibikével,33km
3:14:45(5:54p/km)
139 avg hr
(1 kör 4050 méter)
Engem kicsit feszélyezett mert nagyképű vagyok:) de a többiek csak lazázni akartak így 6:08-ban kocogtunk jó darabig.6-ik körben 20-22 killer környékén szerencsére megindultunk és vertünk egy gyors kört ami nekem új PB lett(19:43 köridő,4:52-es iram).Ekkor összefutottunk Nadelka Józsival is.Ők könnyedén cseverésztek az iram mellett  én kevésbé :).A gyors karika után visszaálltam virágszedegetésre de aztán Évi sporttársnő újra berántotta a sort "megindult a lábam"  jeligére :) de ezt mi már Tibikével nem nagyon tudtuk lereagálni így mi inkább a leszakadást gyakoroltuk :) a hátralévő részben.Uccsó kört aztán végre tényleg ismét lazában,levezetősben elkentük majd irány a pékség ahol csöppnyi kalóriácskát visszapótoltunk...
Szaladás jól esett és jól is ment meg persze tök jó volt bandázni is.

2012-04-10
Trail run,Balboa kör Évivel,19km,750 méter szint
2:21:58(7:28 p/km)
Balboa kör Évivel.
Nem esett jól a futing...Dekoncentrált voltam és hát ha nem tudja a fej akkor nem tudja a láb se...
Szenvedtem,szokottól többet belesétáltam,szarul ment.
Ennek elenére viszont új PB lett 2 óra 22 perccel...
Ez nem nagy dicsőség mert tényleg lenn voltam közben kutyában.Így nem szeretek PB-t menni,annyira nem is örülök most ennek így.
Évi viszont nagyon bírta,tetszett is Neki a muntanya,könnyedén tudott volna egy 2 órást kört is verni ha akar.Kitartott mellettem és együtt csoszogtunk az én tempómban,rendes volt.Nagy meg könnyebbülés volt számomra amikor visszaértünk Fenyőgyöngyéhez,bevallom el is fáradtam mint az állat :).
Kicsit később megnyugodtam a BurgerKingben :) ahol rendbehoztam magam energetikailag:).
Ironman-ek romantikáznak az Erzsikénél :)


2012-04-13
TT bike 31km
56:54(33as átlag)
135 avg hr
Reggel a fürdőszoba ablakból nagy okosan megállapítottam,hogy végre szép idő van:) így pikk pakk átmódosítottam a mai úszótervet bicajra.3 hétben egyszer van kb. szélmentes nap,nem vagyok hülye:) ,hogy ne használjam ki.Kinn a pályán azonban hamar kiderült,hogy szó sincs szélmentességről,elég intenzív oldalszél játszott végig...Ezek után hagytam is a rákba az erőlködést,visszamódosítottam "mindenből egy órácska" tervre :).
Kevés kili pörgetés után hamar felb@sztam a láncot nagytányérra.A helyére...53 cápafog megindította a szekeret:).Bicajt nem nyomtam halálba csak erős utazóba,jó volt kicsit bekönyökölve tempót menni.Krisztiánnal is találkoztam de ma csak intettünk egymásnak és edzettük a saját veretést "első a sport" jeligére :).

2012-04-14
Night bike MTB 73km
3:05:00(24es átlag)
113 avg hr
Tegnap este 11kor meló után indítottam a tekerést hajnal 2 környékéig...
Középtányéron pörgettem végig könnyű áttételen laza intenzitáson ahogy a pulzusriport is mutatja.Azokon a fitnesz rendezvényeken amikről álmodozom van éjszakai szakasz is így gyúrnom kell erre.Eddig ugyan nem okozott gondot a night shift de azt gondolom gyakorlás sosem árt.Bár tavaly megfogadtam az éjszakai Riverside-on,hogy többet soha most inkább úgy érzem inkább ráfokozok...

2012-04-16
MTB 228km
8:24:33(27es átlag)
127 avg hr(6090 Kcal:))
Elugrottam kenyérér' :)
Békéscsabára...
Montival...
Élmény rész: A szerelem szárnyán repültem...
Szakmai rész: Vertem neki,nem sz@roztam :)
Külön azok biztatására/támogatására akik hozzám hasonlóan "low budget" életvitelt folytatnak és a meglévő montijuk mellé nem akarnak venni országútit az Ironman távot külön is bemértem:
180km
6 óra 44 perc(27es átlag)
Montival,hátizsákkal,taposópedál-futócipő kombinációval nem is annyira égő tempó ez :)
Szóval montival is f@szán le lehet tekerni az IM távot na persze a mi hobbi amatőr szintünkön.
Hát,ez már azért hosszú tekerésnek számít így kellett is kajáznom,hogy bírjam a tempóvágást végig.Na meg tudtam,hogy lesz ráfutás és arra is kell a power így nyomatni kellett a kalóriákat.
Éhgyomorra kezdtem mint mindig.Előző nap este ettem utoljára.
75 kilinél frissítettem először 2 péksütemény(1 virslis + 1 bacon-os kifli)
170-nél 1 sport szelet
200-nál 20dkg Győri Zabfalatok keksz
A szilárd takarmány ennyi volt.
Inni megittam az úton összesen kb. 3 liter víz,1 liter kóla,1 naracsos soproni.
Egy gépnek elég ennyi is :):):)
23as átlaggal,kirándulósba,ráfutás nélkül meg tudnám csinálni szilárd "gané" :) nélkül is szerintem.Tavaly a Balaton kör 195 kilije megvolt csak folyékony frissítőkkel...De persze az is igaz,hogy ilyesmi hülyeségek max. csak poénra jók,természetesen sokkal egészségesebb ha betartja az ember fia a megfelelő mennyiségű óránkénti ch bevitelt.
Szeretem néha ezt a rendszert is edzeni,hogy jobban bírjam eléhezve is ha kell...
Bringára ráfutás 20km
1:49:49(5:29 p/km)
144 avg hr
Megérkezésem után kényelmes depózást követően  rászaladtunk a tekerésre egyet Évikével a közeli Pósteleki parkerdőbe ami nagyon tetszett nekem,fantasztikus hely!
Jól ment,könnyen pörögtek a lábak,semmi nehézséget nem okozott ahogy azt a számok is mutatják.Mintha nem is én lennék,tökre durva...:)Jól sikerült a mai teszt nap eddigi leghosszabb brick jól lecsúszott...228 + 20 ...
My body is ready...

2012-04-18
MTB 144km
5:40:40(25.4es átlag)
122 avg hr
Békéscsabáról hazafelé.Szolnokig vonattal majd onnan indítottam a bicajt hazáig.Nem akartam az egész távot visszafelé is megtekerni,nehogy sok legyen.Azé' 2 naponta csak nem verek egy 230-ast... :).144 se kevés,úgyhogy elég ez.Ma nagyobb szél volt így jobban el is fáradtam meg 2-3 falunyit áztam is de nem volt vészes,esőruhát felvenni meg sem álltam,bíztam benne,hogy nem kezd el zuhogni.Végig a 4-es főúton jöttem Pestig.Így egy kicsit hosszabb volt a ride viszont elkerültem a Gödöllői dombokat.Ma valahogy nem igényeltem a több kilis emelkedők sorát...:)
Viszont jópofa story,hogy hétfőn odafelé menet az Alföldön szemből találkoztam 2 ázsiai túrázóval(mosoly,átkiabálás,integetés:)) míg ma visszafelében Pest előtt szintén találkoztam velük.Megismertem őket,ipari módon felcsomagozott bicajokkal 2 ázsiai karakter ugyanúgy zöld szerelésben nem hiszem,hogy másik 2 lett volna :).Felértem rájuk ma is nagy mosoly,integetés majd tovább.
Immáron hazai pályán szokásos lángososnál megebédeltem majd hazaérve forró fürdő.A ráfutást ma elhagytam kicsit lusta vagyok de talán belefér :).
Hosszú még ez a hét...
Itthon,kalóriavisszapótlás után a testsúly 86.
1 kilót fogytam.Nem túl sok,többre számítottam de ez van.Igaz,Békéscsabán nem éheztem:) Évike kitett Magáért...Talán ha melegebb lesz jobban beindul a fat burning :).
Bringa szempontból egész jól berántottam a hét elejét... :)

Na hát nagyjából ennyi :).Úszni is úszom de ott sajnos nem sok minden történik  csak megy az unalmas faltól falig játék de legalább a monotóniatűrésre is lehet vele edzeni.6 killereket szoktam verni 2 és fél óra tájékán direkt kényelmesben.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsipeter.blog.hu/api/trackback/id/tr984463482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ironsun 2012.04.20. 23:18:10

:))) Félelmetes vagy! Egy véletlenül idetévedő netvitéz biztos azt gondolja, hogy ez egy poénlap, mert ennyit nem mehet az "emberfia"! Viszont és ismerlek, és tudom, hogy mehet! Sőt...

snatch_ · http://futas.asroma.hu 2012.04.21. 08:46:50

De ez nem jelenti azt, hogy tavaly Nagyatádon is montival tekertél, ugye? :) Durva amit csinálsz, néha beleolvasok és kb leesem a székről. Kemény vagy, grat hozzá!

gafmon 2012.04.21. 13:44:50

huh, pedig 1x már olvastam...mégis csak most ütötte ki a szemem, hogy külön lemérted az IM távot montival :) Viszek haza gézt, mert fel kell kötnöm az államat, ha az edzéseidet olvasom :))

Joe. · http://futonaplo.blogspot.com 2012.04.23. 10:35:59

Elterveztem, hogy majd nyár vége felé, mert akkor talán már elég erős leszek ahhoz hogy eltekerek Rostockba, mint naaagy terv (250km).
Erre itt olvasom, hogy elmontiztál csak úgy, ráadásul 8 és fél óra alatt 228 km-re. Elkenődtem!(vicc) Not bad! :D És a futásaid is egyre gyorsabbak.
Mikor lesz a dupla ironman verseny amire készülsz?

Vasapu · http://vasapu.blogspot.com/ 2012.04.23. 19:49:43

Te bolond vagy.... hála Istennek:-)))

IronSchwarczi · http://schwarczi.blog.hu/ 2012.04.24. 08:56:55

Tiszteletem!

A montival teljesített "kör" felettébb szimpatikus ;).

nagymark 2012.04.24. 17:01:29

Üdv a bandának!

Mikor tekerünk egyet közösen? Találkozhatunk félúton Oroszlány-Vác-Pest aztán nem kéne unatkoznom egyedül a biciklin :-)
Várom a javaslatokat!
Szombat Gerecse 50 futva(Tatabánya)?
Vasárnap Pét időfutam (odavissza bicóval term.)????

marklevele@gmail.com

PecsiPeter · http://pecsipeter.blog.hu/ 2012.04.26. 15:49:35

@ironsun: Köszi!:) Hogyne mehetne!Nem olyan sok ez,csak elsőre tűnik annak.
@snatch_: Köszönöm!Tavaly nem sokkal mentem jobbat rendes bicajjal sem...
@gafmon: Köszönöm!:)
@Joe.: Köszönöm!Május végén van a Nagy Fitnesz...Nagy hajrá a tervedhez!
@Vasapu: Köszi!:) az Életet csak a bolondok élvezik igazán...;)
@IronSchwarczi: Köszönöm!
@nagymark: üdv. Neked is!Fullra be vagyok táblázva a Dupla Ironman-ig,nekem már nem nagyon fér bele "beugró" program sajnos.
süti beállítások módosítása