Yeah!

2012.02.05. 21:27

Először is egy honlap ajánló:
http://www.ultravalo.hu/

Szerda:
MTB 24.5km
1:07:40(22es átlag)
121 avg hr
Szép napsütésben kellemes pörgetés.Jó hideg volt lassan elő kell szedni a thermo cuccokat:):):).Tekerés után siettem uszodába de ott meg pofára estem mert szünnap volt ma.Így kénytelen voltam szaunázni menni.Több mint 1 hónapja nem voltam persze,hogy bejött,naná;).
Night run 8km
47:36(5:57p/km)
141 avg hr
Meló után este messze nem voltak jó körülmények de muszáj volt kimennem egyet futni.
Easy night run.Frosty :)
Szeretek este csavarogni.Egy fáradt és hideg napon ennyi fért bele.Átmozgatásnak jó volt.Célba érve a freki pár perc alatt 88ra visszament,csak néztem.

Csütörtök:
Futás 12km
1:11:49(5:59p/km)
144 avg hr
Igazából úszni indultam.Sajnos a helyszínen derült ki,hogy a cég még mindig nem szerződött le idénre a városi uszodával.Balfaszok gyülekezete.Valaki már megint nem ért rá az egész napos netezés közben elküldeni egy levelet.Az már csak hab a tortán,hogy szintén ma tudtam meg,hogy egész januárban mehettem volna úszni ingyen...Téves infók miatt tök fölöslegesen hagytam ki egy egész hónapot.Ezek után elmentem a Duna partra szaladni egyet.Szerencsére mindig van a kocsiban futócucc:).Ligetnél összefutottam Krisztiánnal.Pár perc bandázás után mentünk utunkra mer' fáztunk.Run után szauna.Bár még a Royal-lal sincs szerződés de nagyon rendesek voltak és megengedték,hogy használjam.Megköszöntem.Korrekt hely.
Aztán meló után este 1 óra 15 perc görgőzés.107 avg hr.
Fáradt voltam mint a disznó és rosszkedvű.Egyáltalán nem esett jól.Leginkább azon b@sztam föl magam,hogy mér' az a legnagyobb szórakozásom éjfélkor,hogy görgőt tekerek?Mér' nincs nekem bármi más elfoglaltságom este mint akármelyik normális korombéli fiatalembernek?Akár XXX akár valami sörözés barátokkal.
Bármi.
Nem tudom mi ütött meg megint ennyire de rendesen rám telepedett megint valami sz@r.Lehet,hogy a pár napja tartó kalóriadeficit,nem tudom.Annak meg ráadásul semmi látszatja sincs.Ha holnap is ez folytatódik valamit csinálok most már magammal.
Telezabálom magam franciakrémessel meg lángossal:).Vagy elnézek a szemétégető környékére:). (ez csak vicc!)
Na,szépen elkanyarodtam az edzésről.Tehát akkor:
Nem színeztem túl ma csak simán leverettem a tervezett 1 órát + még kis bónuszt is ráhúztam.Elég hangos a műszer ilyen későn már nem nagyon szeretek hangoskodni vele.Majd holnap délelőtt szétpörgetem.
Jó éjszakát gyerekek,búcsúzik a füles mára! :)

Péntek:
Délelőtt hopp,beugrott egy 3 órás görgő.111 avg hr.
A toronyban minden rendben...Szerencsére a tegnap esti kriptahangulat elmúlt.
Remélem a szomszéd(ikerház) is szereti az ultratriatlont mert azért 120-130as pedálfordulaton már szépen muzsikált a hangszer:).
Lehajtott fejjel,becsukott szemmel láttam egy piros-fehér időfutam vadászgépet,nyári kánikulás délutánon Vác-Dunakeszi közt 40el bekönyökölve szaggatni.Az összes sporit leszedte.Bedurrant combokban lüktetett a vér,pulzus még a Metallicát is túlütötte...
Az edzésre térve jó volt.Toltam neki keményen.
Néha fűszereztem  kiállással de amúgy szinte végig a veretés játszott.
Végre egy rendes bringás edzés.Remélem nyáron Mr.Brindza mögött már benn tudok maradni legalább szélárnyékban :).

Szombat:
Run 30km
2:54:00(5:48p/km)
146 avg hr
165 max hr
Eperszemmel volt mára megbeszélve közös futóklubos szaladás de a tervezett induláskor 9kor szakadt a hó itthon a Dunakanyarban így nem mertük bekockáztatni a Pesti utat,hátha ma bejön a meteorológia jóslata és nem tudunk hazaevickélni majd délután akkora hó lesz.
Hazai pályán maradva Tibikével a Dunaparton nyomtuk le a mai adagot.A Ligetes részt kivéve nagyon cudar volt a pálya többi része,lefagyott az arcunk a metsző hideg pofaszélben nem élveztük nagyon.Pedig amúgy szép volt a havas bicikliút,hangulat okés volt.
Meghatározott blokkonként változott a játék:
5 km 6:10 körüli tempó,140es freki
5km 5:30 körül,155es freki
Így nyomtam végig.Jól ment.Tetszett is.Bírtam is.
Február van új szakaszba lépett a felkészülés már lesznek gyorsító metódusok is.Egyelőre persze még csak nagyon kevés de majd szépen hétről hétre,hónapról hónapra kicsit hangsúlyosabb lesz az alapvetően aerob téma mellett.Tibike megint készen volt:) attól,hogy full éhgyomorra nyomtam de szilárdat ennek ellenére nem frissítettem,izóból is csak kb. 3 deci fogyott a tréning alatt.Volt nálam csoki is meg kulacs izo is de nem kellett.
Azért amikor hazaérve kólaszínűt pisáltam (myoglobinuria?) akkor persze rájöttem,hogy mégha nem is éreztem menet közben semmit de valami nem volt teljesen okés ma.
Újabb kis szakmai rész de nem okoskodásból hanem inkább tapasztalat vagy tudás átadás céljából.A bandába tavaly óta bekerült elsőbálozók számára hátha hasznos infók ezek:
"A terhelés végeztével az izmok néhány óráig többet és gyorsabban képesek a felvett szénhidrátból glikogénné alakítani. A sportolónak fontos, hogy regenerálódása minél gyorsabb legyen, aminek a szénhidrátpótlás fontos része a folyadék mellett."
Ez a glikogénablak.Nagyon nagy okosság.Minél hamarabb tölteni kell vissza a raktárakat.Ez nagyban segíti a regenerációt.Ilyet csak a keményebb vagy a 3 óra és  hosszabb edzéseknél szoktam.
2 gyros-t csavartam be,természetesen szósz nélkül csak hús+zöldség a pitában.Már amúgy is napok óta tökre "hús-éhség"-em volt így ma ezt is letudtam:).Nagyon patentül kivitelezett iram edzés volt ez a mai,ilyen távon eddigi legjobb tempómenésem.Ma ha akartam volna simán maratoni PB-t behúzhattam volna már csak 12 kilire volt.Ilyesmi azonban nem nagyon érdekel most inkább fókuszálok arra,hogy tervszerűen épüljenek fel a hónapok,szép fokozatosan élesedjen a halálcsillag fegyverrendszere:).
Majd tavasszal valamelyik felkészülési maratonon rámegyek a 3:59re ,elvileg sikerülnie kell.
Ej,de nagyon jól esett már megint ez a mai run!Nagy kár,hogy nem tudtunk felmenni Pestre a közös témára de majd legközelebb pótoljuk.
Kis kiegészítő : tegnap este vettem észre,hogy meggyógyult a bokám!
Legalábbis nem érzek benne fájdalmat egyik pozicióban sem.
Napok óta fel sem tűnt :) na ja, a jóhoz könnyen és észrevétlenül hozzá lehet szokni...
Night run 12km
1:21:20(6:46p/km)
137 avg hr
Csak nem bírtam magammal és este fél tízkor muszáj volt megint kimennem:).Csak egy nagyon könnyű,átmozgatóra.Sokszor úgy érzem nem túlzás ha azt mondom ez valamiféle függés féleség.Nagyon szeretek futni...
A mai világban annyira ritkán van ekkora hó,hogy úgy voltam vele ezt ki kell használni ki tudja mikor lesz ilyesmi legközelebb.A pulzusriport és főleg a p/km adat nem mutatja de izom érzetre annyira nem is volt könyű run ez.Sok helyütt csak botorkáltam a hóban:).Direkt a Duna parti bicikliútra mentem mert gondoltam,hogy ott nem lesz letakarítva egyáltalán így ütősebb lesz a flash.
De jó volt.Nagyon jó.Kár lett volna ha kimarad.Bejön ez a tél ;).Nemcsak csodaszép és hangulatos volt a pihe puha  fehér bolyhos vastag szőnyegben futni Holle Anyó effektusban de már azért is megérte szaladni egyet mert a  töltésen láttam kajakkal "szánkózó" fiatalokat is :).
A délutáni baki miatt meg kell említsem,hogy most az esti futás utáni vizelet teljesen rendben volt szép világos/normál színű.Minden ok.
Na meg ahogy hazaértem be a házba kb. 2 perc alatt 85re visszament a freki.Nice.

Vasárnap:
Swim 3km
1:12 (24p/km)
Még mindig nincs leszerződve az uszoda a céggel de már nem lehet tovább várakozni,neki kellett kezdjek újra úszogatni.Mell + gyors volt ma szinte végig csak könnyűben.
10 hosszt azért megsatíroztam egyszer,hogy lássam mi újság van de megnyugodva tapasztaltam,hogy "csak" 1 perccel vagyok kb. lassabb kilinként.Ez nem is annyira vészes ahhoz képest amennyi swim kimaradt.Viszont elég hűvös volt a víz...
Az elején csak azt hittem: " ááá,csak nem vagyok még bemelegedve!"
Később a satírban is fáztam meg 1 óra fölött is libabőr.
Hát mondtam magamban igaz,hogy nem ekkora adagért jöttem ide ráadásul pénzért de kiszállok.Nagyon rég voltam beteg egyáltalán nem láttam értelmét,hogy kockáztassak még 2 killer leúszásáért egy esetleges meghűlést.Kiugrottam hát :) és forró zuhany után már indultam is szaladni.
Run 17km
1:45(6:10p/km)
136 avg hr
Tegnap keménykedés volt így ma komolyabbra vettem a kaja részt mert tudtam,hogy nincsenek tele a raktárak.Egy 4.5 edzésórás nap után nem olyan a helyzet mint egy friss napon.Ébredés után már nyomtam egy marék szénhidrátot meg úszás előtt is + szaladás megkezdésekor is.Ez nálam extrém :) de még így is kevés volt mert kicsit eléheztem.Nem volt vészes de azért a fordítónál már éreztem,hogy be tudnék dobni 1-2 mars csokit a bélésbe:).Persze most nem volt nálam mert tudtam,hogy keveset megyek hát így jártam.
Már kezdtem azt gondolni,hogy elég jól ismerem magamat de ilyen eseteknél mindig rájövök,hogy ez a frissítés dolog ez egy örök tanulási folyamat:).Ki is szálltam 17nél mert éreztem,hogy a reaktorokban merül a szint.Na meg azért is főként mert már megint 100km  a hét futásban és vigyáznom kell.A múlkori boka gixernél rá kellett jönnöm,hogy csak óvatosan lehet(ne) emelgetni az adagokat.
Krisztiánnal nyomtuk bár nem együtt kezdtük de a fordító után már közösen szaladtunk.Light tempó,szigorú pulzuskontroll (140 alatti tartomány).Neki annyira nem jön be a hó mint nekem pedig azért is jó ilyenkor szaladgálni mert egész jól "kimossa" a cipőt.Tök szép tiszta utána:).
Beszélgetve a tempó is gyorsabb lett észrevétlen meg éhes sem voltam már annyira:).Le volt taposva a hó, könnyebb volt már ebben futni mint tegnap este."Kölyök" még továbbment én meg újabb forró uszodai fürdő után irány haza.
Király hét volt,17 óra fölötti.A futás mellett haladt a bicikli is meg volt kevéske úszás is végre.

Ez olyan funky amitől felforr a vérem :


 

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsipeter.blog.hu/api/trackback/id/tr774069058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Note · http://myfunction.blog.hu 2012.02.06. 16:29:43

Csak ismételni tudom magam, szép kis futóhét :-)
Viszont a 107-es átlag pulzuson végzett görgőt nem értem. Ha XXX lenne, akkor is gyorsabb ütemben lüktetne :-))
Így tovább!

oregbaka 2012.02.07. 16:11:50

"Valaki már megint nem ért rá az egész napos netezés közben elküldeni egy levelet"
Igen Robot, valószínűleg ez így történhetett. De az is lehet, hogy az a valaki épp a Te blogodat olvasta egész nap:-)
Ígéretesek ezek a futó idők és távok!

PecsiPeter · http://pecsipeter.blog.hu/ 2012.02.07. 21:21:12

@Note: Köszi! :)Bringán mindig viszonylag kevés a pulzusom.A futáshoz képest.
@oregbaka: Köszi!ááá,ezek nem olvassák a blogomat.Más dolgok érdeklik az irodásokat.Idők alakulnak,igen.Mármint magamhoz képest.A "gyorsulás" nehezen fejlődik nálam de eddig stabilan javulgat szezonról szezonra.

gafmon 2012.02.08. 20:36:08

Ne sajnáld az elveszett úszásokat! Így is csodálatos hónapot zártál. Februárban, pedig, mint egy cápa hasítod a vizet...(csakazértis) ööö, bocsánat, de ez egy ligh-tos hét?? :)))
Egyébként az XXX égeti a kalóriát, míg a sör növeli, de egyszer vendégem leszel egy Nutellára ;)

PecsiPeter · http://pecsipeter.blog.hu/ 2012.02.08. 21:28:49

@gafmon: Köszi!:) pont ma vettem amúgy nagy üveg nutellát már pár hete kifogytam és lusta voltam venni:).Nem most van a laza hét,most a nyírós hetek vannak :).
Szívesen égetném már a kalóriákat garmadával így is-úgy is :) de leginkább többel egyszerre :):):)

ironsun 2012.02.11. 18:56:53

Mit is mondhatnék erre a hétre?

Yeah!
süti beállítások módosítása