Március

2012.04.02. 00:12

Több szempontból is meghatározó hónap volt ez számomra.
Legfontosabb és legörömtelibb az az,hogy "kedvező fordulat":) állt be a magánéletemben.
Ezenkívül maratoni távon PB-t javítottam valamint első terep ultrám is megadatott egyéb érdekességek is megestek de ne menjünk ilyen hirtelen elébe az eseményeknek :).
 

Március összesen
Sport Edzések
száma
Összes távolság Összes idő
Futás
18 459.05 km

46:27:18

Úszás
7 21.5 km

9:03:30

Bringázás
20 1358.5 km

55:17:11

Összesen 45 1839.05 km

110:47:59


Megvan az első 100 óra fölötti hónap...Egész vállalható...
Nem irogatok le ide minden apró cseprő edzést ezentúl,azon olvasók kiknek megtisztelő figyelme napi lebontásban kíváncsi edzesonline-on vezetgetem PecsiPeter felhasználó néven.Álljon itt most pár olyan tréning beszámolója amiket kiemelnék a többi közül:


2012-03-08 MTB 22km, másfél óra ,15ös átlag
Napközben úgy terveztem nem edzek ma semmit.Sikerült este egy jó nagyot aludni gondoltam megfejelem ezt egy sportmentes passzív pihenős nappal.Melóból hazaérve viszont olyan szintű mozgáshiány tört rám,hogy muszáj volt valamit kezdenem:).
Kimentem a határba és felfedezősbe,kirándulósba csavarogtam egyet a montival.Nem raktam kilométerórát sem meg pulzusmérőt sem a beírt adatok becslések.Nem számított ma semmi csak az élmény.Terep,kis folyó,erdő,mező,állatkák.Csudajó volt.Azt a 2 évvel ezelőtti időszakot juttatta eszembe amikor életmódot váltottam.Akkor bármerre indultam mindenfelé új volt nekem,hisz nem ismertem semmit.Persze azok még csak túrázós jellegű valamik voltak tán még nem is edzések de NAGYON ott volt a szeren élveztem minden percét...Akárcsak ma...Sőt azóta ugye nagyot változott a helyzet ultra távokra feledzett szervezettel elég hálás dolog kirándulni,túrázni hisz állóképesség halálos és fáradás zéró csak a pozitív ingerek hatnak, lehet tisztán az élményfaktorban elmerülni.
Teljesen feltöltődtem,bicajoztam egy nagyon jól esőt köcsög műszerek nélkül.Ilyeneket máskor is kell csinálnom.

2012-03-11 Duna Menti Maraton:
Nehéz helyzetben vagyok.Keresem a szavakat,hogyan tudnám ezt a mai versenyt leírni.Kezdem az elején.
Reggel a lábaim persze fáradtak voltak az egész heti meg főleg a tegnapi kisebb fitnesz miatt de én mégis jól éreztem magam.
Jót aludtam,még álmodtam is(elég kellemeset) pedig szinte soha nem szoktam.Versenyközpont,nevezés,bandázás sporttársakkal
majd ki a rajtzónába(freki 80).Schwarzi Pestről kijött biciklivel a helyszínre!!!Szeretjük Őt,nagyon szimpatikus barátunk.
Megindulás.Laza melegítő tempó,jóleső kocogás a fordítóig.Pulzus kicsit magas(145) de ez nálam versenyen megszokott ezért nem aggasztott most sem.
Fordítótól könnyed tempóváltás(freki 150),kezdtem lekvározni a kenyeret:) elcsattan 1-2 előzés is.
Viharos pofaszél.Nem baj,a barátunk.Erősít.
1.kör(kicsit több mint 10.5km) 59 perc,everything is all right.
Megint visszaváltás kocogósra(freki végre lemegy 140) gyűjtöm az erőt a lendületeshez,jó kis iramedzés lesz ez ma is.
Szemből egymás biztatása,pacsizások,mindenki mosolyog.Még... :)
Fordítónál újra felállok tempóra(freki 150) már nehezedik jól van,működik a biológia.Innom kell.
2.kör félmaraton 1:58:30.Továbbra is él a remény,dübörgök a Nagy Cél felé meglehet a 4 órán belüli célidő.
Újabb kocogás de már ólmosodnak a lábak.Ennem is kell,érezhetően merülnek a raktárak.Na ja,induláskor se voltak fullra töltődve hisz tegnap is
lemerítettem ezért számítottam rá,hogy ma korában kell kezdenem a frissítgetést.Fordító előtt 2 banán + tea,izó.
Fordító után már nem tudok felállni lendületesre.Lötyög a kaja a gyomromban sz@r diszkomfortérzet meg fáradnak is a lábaim.Kezdem a káromkodást magamban...
Merülök érezhetően.Keményen.Már nem mosolygok már nem pacsizgatok csak nézek magam elé...A döglött soron vagyok...
3.kör 3:02:00...A gyors rész hiánya + frissítős b*ziskodás miatt csúszva érek a 32höz.Megállok itt is az asztalnál dobálok pár gerezd narancsot arcomba öblítem vízzel,teával.
Csóválom buksimat,nézem a könyörtelen számlálót az órán ahogy pörög.
Kezdem a vészmadárkodást...
"Petyka,ez a hajó elment.Ebből nem lesz 4 órán belüli maraton.Keveset ettél mert sajnáltad rá az időt meg el is fáradtál.Készen vagy...
Nagy volt az arc előre de megint elszámoltad magad.Most kéne kiszállni 32nél.így is egy jó edzést kihoztam a mai napból.Innen már gyilok lesz még az is lehet,hogy séta.Mi értelme?"
Óra eközben már ráugrik 3:03:00-ra...Sóhajtozás.Nab@sszamegaló szépen állok.57 perces utolsó kör kellene de még azok is többek voltak az elején amikor megvolt a power.
Legmélyebb gödörből a legmagasabb csúcsra?
Hogyan?Miből?
20 van a kezemben és a black jack asztalnál ülök...
Ekkor valahol legbelül megmozdul valami.Felüvölt bennem és megindulok.
Mint a lift amikor leszakad...Freki 155,tolom neki.Ha nyomás van rajtam jobban teljesítek nagy bennem a warrior spirit.A Jóisten is versenyzőnek teremtett.
Eljött az idő itt a pillanat.
AZ a pillanat.Meg kellett ragadni és nem ereszteni mert amikor majd egyszer el kell vele számolni akkor tudom meg,hogy győztes voltam vagy pedig vesztes...
Hogy éltem vagy haltam...
Beérve a Ligetbe az erdőbe a fák közé tisztán és pontosan érzem a növényekben és mindenhol,minden között áramló ÉletErőt.
Áramlik bennem is mindenemet átjár.Tökéletes a harmónia megszűnik tér és idő minden könnyű lesz és minden jól működik.Ez spirituális kapcsolódás.Ekkor sírok először...
Könnyek nélkül csak magamban de hangosan zokogok.Olyan tempót megyek amilyet még az elején se tudtam.Ráérzek és elkapom az utolsó körömet még a sz@rt is kiverem belőle mert egy megátalkodott gép vagyok.
Sikerülni fog a lehetetlen,a 20ra is lapot kérhetek mert az is bejön ha úgy akarom...
Utolsó fordítónál sem lassulok,sőt nyomom neki nyélen.All in.Újabb előzések de engem is bedarál aki okosba és fokozóba nyomja ma.
Ádám.Tartom Vele a lépést de visszaelőzni nem tudom.Laktáton vagyok 160as pulzus felett kicsivel.Fáj de jó.Vicsorgok de élvezem.Darálom a killákat most már pikk pakk nincs sok hátra.
Már tudom,hogy beérek 4 órán belül...Nem állíthat meg semmi és nem érdekel,hogy nincs bennem elég kalória.Ami ide és most kell az bennem van...
Többször átjár a Pillanat nagyon nagy flash van a kaszabolás közben,hihetetlen érzés.
Célt fogok 3 óra 59 percre.Győzelem!

Beszámolómat kiegészíteném a lényeggel:
Nagyon nagy vágyam és álmom és nagyon régi célom vált ma valóra,hogy 4 órán belülre kerültem maratoni távon.
Tudom,nem egy nagy lóf@sz de nekem óriási siker és elégtétel magammal szemben.
VISZONT ezek csak számok.Nem fontosak egyáltalán nem is annyira nekem való ez a tempóvágás/erőltetés.Sehol nincs ahhoz az Érzéshez amit az utolsó körön megtapasztalhattam újra még ha csak egy picike időre is.
Az a kapcsolódás a végtelen ÉletErővel az leírhatatlanul csodálatos és magával ragadó.Azt hiszem ez az a Dolog amiért csinálom ezt az egészet.
és emiatt sírtam el magam futás után a szaunában is meg most is miközben megírtam...Remélem nem lett nagyon nagyképű írás mert egyáltalán nem annak szántam.
KÖSZÖNÖM SZÉPEN Mindenkinek a tagnapi/mai biztatásokat!
Társak:
Bús Zoli: 3 óra 30 (2ik hely)
Tibike: 3 óra 32 (3ik hely)

42.2km
3:59:00(5:40 p/km)
147 avg hr

Pár fotó is van:) :
balról jobbra Hülyegyerek,Schwarzi,Tibike


balról jobbra Pécsi "SzáguldóBölény" Péter ,Bús "Csak56percGyékényesen" Zoltán, Bíró "Ezekfutólábakvazze" Tibor




2012-03-17
TT bike 184 km
6:05:20(30as átlag)
127 avg hr
Mesterrel mentünk egy Riverside kört majd én még rácsavartam egy keveset.Szép időnk volt,jól nyomtuk.Szentendén találkoztunk én addig csak lazáztam,könnyűben mentem.Onnantól haladósabbra vettük a figurát...Váltva vezetgettünk,néha megindultunk keményen."Tahitótfalu után felmentünk a bringás útra, ahol megláttunk egy szegény áldozatot. Leváltás kónuszra, és ami a csövön kifér(53km/h). Ez olyan jól sikerült, hogy még egy mellettünk  az úton haladó autós is belassított, gondolom, hogy csekkolja a sebességünket, és a csaj az anyósülésről integetett Petyának."Visegrád táblára rámentünk ezt sajnos elvesztettem...Mester tréfa répát reggelizhetett mert egy idő után elkezdett viccelődni,hogy kezd megrogyni meg fáradni meg ilyen hülyeségek.Viszont átláttam a szitán mert már ismerem és nem hittem Neki.Letkéstől bár nem kértem:) de nagyon rendes volt:) és előre engedett végig vezetni első pozicióban a következő közel 50 killán át csuma pofaszélben...Ez a rész némileg sz*patós volt mert elég sűrűn keményen meg kellett dolgoznunk a 26-28as tempóért is.Legalább erősödött a lábunk :).Jól mondja Juhász Peti: A szél a barátunk ha hátulról fúj gyorsít ha szemből erősít.Pár rövid szünetünket nem mértem bele csak a tekerés idejét az edzésbe.Nagymarosnál egy autós ogréval volt kisebb vita de megúszta verés nélkül :):):) pedig a Mester eléggé harcias volt..A Riverside karika 137 kilije megvolt 4 óra 29 percre,ez 30.5ös átlagra jött ki.Nem olyan rossz tavasszal ekkora szélhelyzetben...Mestert még elkísértem Pestig a cérnagyárig majd visszacsavartam egész Vácig mielőtt hazamentem.Rá akartam tenni egy kevéskét mert tök jó volt bicajozni meg,hogy IM táv fölé kerüljek.Ezen a szakaszon már én sem feszengtem csak lazáztam mert menet közben már átvariáltam magamban a ráúszást ráfutásra.A bicaj jól ment szépen javulgat a forma lassan be lehet izzítani a 200 fölötti meneteket.Jól éreztem magam,f@szául elvoltunk,Lacit is sűrűn emlegettük,remélem nem csuklott első maratonija közben:) amit ma futott a Balatonon.Róla sajnos még nincs infóm de bízom benne,hogy jól sikerült.
Legnagyobb mai aranyköpés a cérnagyárnál hangzott el:
"Ironman-ek vagyunk vagy miaf@sz!" :)

Indulás előtti pillanatok avagy ready for veretés:)   :


Ráfutás 17km
1:45:18(6:14 p/km)
138 avg hr
Hazaérve bicaj után elég ráérősen depóztam,nem siettem:) még egy rövid sms váltás a Balatonra is belefért mielőtt kifutottam.
Mit mondjak?Elég ütős flash közel 200as tekerés után 5:50ben könnyedén  megindulni...A megállíthatatlan robotgép édes illúzióját adja...Igazából bicajra úszást terveztem de végül mégis ráfutás mellett döntöttem mert érezni akartam,hogy mit tudok mutatni egy erős napra rá másnap sorozat terhelésben.Na meg amúgy is marha jó érzés imádom a triatlont.A bicajra ráfutástól csak a szex jobb dolog :):):).
Sajnos baf@szkodtam is mert egy úthibában megbotolva sikerült meghemperegnem az úton...Ez nem esett túl jól de megúsztam pár karcolással és legalább felélénkültem valamelyest:).Az induló tempó 4-5 killer után persze visszaesett,dolgozott a biológia...Nem éreztem ugyan a lassulást de a részidőkból láttam,hogy helyzet van.Ekkor próbáltam visszagyorsítani ami miatt meg állandósult hányinger lett.15nél szégyenszemre tartottam is pár perc szünetet,hogy rendezzem soraimat.Ettől eltekintve jól ment a fitnesz.Kellemes kis brick-et sikerült mára össze szorgoskodni: 184 + 17 ... Ma azon gondolkoztam futás közben megint,hogy mi lehet a titka annak,hogy ilyen jól bírom a hosszú távú terhelést.Mr.BlindFish már régóta rágja a fülem azzal,hogy ne akarjak nagyon befogyni mert a zsír raktárak nagyon kellenek az ultrához.Kezdek én is hinni benne:).Lehet,hogy a 20% fölötti testzsír százalékom miatt tudok ilyen jól elciripelni ennyi órán át?Elsőre meredek gondolatnak tűnhet de lehet mégis csak benne valami. Természetesen ezt a terhelést már éreztem annyira nagyon nem volt könnyű viszont szerencsére túl nehéz sem.A ráfutás 17 kilis távja sem véletlenül lett annyi amennyi... Akinek tiszteletére megfutottam az biztos érteni fogja...
Ma amúgy tök jó régi retro zenéket hallgattam a fülesben.Pl. ilyeneket.Gáz? Szerintem nem:) nekem tökre tetszik.Tényleg.


2012-03-25
Trail run 57km
6:44:00(7:05 p/km)
150 avg hr
Vértesi Terepmaraton.
Abszolút megkaptam amiért mentem.Nagyon sok pozitív élményt adott,csodaszép helyeken futottunk + összebandáztam számomra új de meglehetősen szimpatikus sporikkal.Szaszit is itt volt,királyság!!!Sajnos idő hiányában keveset tudtunk eszmét cserélni de szuper volt találkozni!
Egyre határozottabban  érzem,hogy ez lesz az én igazi utam.Az erdőben a fák között beléptem a terep ultra világba.
Hazaértem...

A szakmai részhez annyit fűznék,hogy a haditerv a következő volt:
"csak semmi feszengés!"
Első terep ultrán kellő tapasztalat és erő híján úgy okoskodtam,hogy csak kényelmesben haladgatok,mélyen benn a komfortzónámban.Ez hellyel - közzel sikerült is :).Néha azért megnyomtam,hogy felérjek sporikra hátha úgy könnyebb lesz tájékozódni.Nem könnyebb :).Egyetlen nagyobb elkavarás pont ekkor esett meg + 2  killa...Ezt egyébként annyira nem bántam hisz így legalább többet futhattam és mindjárt nem lett annyira "lányos" :) a táv sem.Frissítőpontokon ösze ettem mindenfélét,hogy teszteljem gyomort.Szerencsére nem volt gixer.Szaladás jól ment,örülök,hogy ezt a versenyt néztem ki magamnak.Tetszett nagyon a rendezvény magas színvonalú volt a frissítés a személyzet minden.Utólag azt gondolom jó döntés volt egy ilyen "könnyebb" ultrával kezdeni terepen mert nem haltam be a végére maradt erő bőven és így jó érzésekkel fejeztem be a versenyt.Hajrában még próbáltam csatázni 2 másik sporival összeállva egy 3 fős bollyá de nekik sajnos nem sok kedvük volt :).Utolsó kiliken 5 perces tempóra felváltva mondom nekik:
"lassan indíthatjuk a meccset...most eldöntjük a helyezések sorsát..."
Engedtek nyerni vagy fáradtak voltak nem tudom de végül én "dugtam" a célban először.
Befutó előtt még belehallgattam egyik Kiss számba is :)
Maga a futó időm az 6:15 - 6:20 iramú volt ha leveszem a frissítőpontokon álldogálást+mosakodást.Ezzel elégedett vagyok,elsőre szerintem nem olyan rossz ez.

Az egyik már körbeszaladta a Balatont is,
a másik én vagyok :)
avagy Évi görlfrenddel a rajt előtt:


2012-03-26
Run 14km
1:27:49 (
6:16 p/km)
136 avg hr
Ma abban a különleges megtiszteltetésben részesültem,hogy egy legendával egy UltraBalaton teljesítővel futhattam,Miss Gyebnár  sporttársnővel :):):)
Csak lazáztunk,átmozgattunk a tegnapi verseny után.
motto: első a sport! :)

2012-03-31
Székesfehérvári 8 órás ultrafutás:
74km
7:14:30(
5:52 p/km)
142 avg hr
5979Kcal :)
AZTAKURVAEGET! :)
Azt gondoltam előre,hogy egy hónapon belül 3 nagyot is dobni nem lehet.Így nem is ábrándoztam itt nagy sikerről csak egy laza,bandázós hosszú edzés szintjén kezeltem előzetesen a versenyt.
Előtte napok a "szokásos" tapering :) jegyében teltek,semmi rápihenés,fárasztó edzéshét,kevés alvás,sok meló,stb.Ez mindig beválik :).50 killa volt a haditerv esetleg ha jól megy akkor talán 60.
10 perccel a mezőny mögött tudtam csak elrajtolni mert megcsúsztam a helyszínre érkezéssel:).Futing meglepően jól ment,nagyon csodálkoztam magamon.Mintha nem is én lettem volna :) olyan tempóban haladoztam.Félmaraton 2 óra,maraton 3 óra 59...Úgy indult mintha direkt el akarnám futni az elejét pedig nem.Ez volt a kényelmes de haladós utazóm,bevállaltam ultra ide vagy oda :) lesz ami lesz alapon .Frissítőponton hasonlóan a vértesi történethez most is szinte mindent kipróbáltam,hogy teszteljem mit bír a gyomor de szerencsére most sem volt semmi gebasz.Elég jól bírom szerencsére bármit össze ehetek sosincs "szavazófülke" látogatás :).Ez is szerencsés adottság.Első órák most is nehezebbre esett sajnos ez valami hülye szokás nálam.Belül hisztiztem:) nem tetszett a pálya,sok volt a pofaszél meg a sunyi emelkedő.4. óra környékén kezdek éledezni ez annyiból jó,hogy általában addigra szoktak sporik egy része behalni így én akkortájt szoktam kezdeni az előzéseimet.Most is így történt.Menet közben végre személyesen is találkoztam,megismerkedtem eddig csak virtuális kollégákkal ilyesmiknek mindig tökre örülök mert mindig szimpatikus mindenki:).Bátorítgattam,buzdítgattam a kezdőbbeket akik nagyot harcolva önmagukkal keményen tolták saját határaikat és ámulva figyeltem a nagyokat ahogyan rendíthetetlenül darálják félelmetes tempóban a kiliket...Amikor láttam a köridőimből,hogy lassulok olyankor mindig kiálltam egy gyors átmasszírozásra vagy forró levesre vagy kicsit hosszabb időtartamú kajálásra.Ezzel összesen kb. 35 perc ment el.A pályán nem sétáltam, végig futottam csak a frissítőzónában állogattam meg.Egyébként meglepően egyenletes időim voltak még a vége felé is simán.Nagyon váratlanul ért,hogy ilyen jól és könnyen megy a futás így természetesen menet közben mindig felülírtam a terveket.Végül 74 killát szorgoskodtam össze és nem nagyon fáradtam el ebben még sok tartalék volt.Na nem iramban :) hanem hatótávban.Sikerült masszázsra is bejutnom ez nagyon nagy okosság ilyenkor ezt vétek kihagyni.Szuper rendezvény volt Zsocáék kitettek magukért mindenki jól érezte magát.
Külön öröm számomra és persze menet közben is sokat járt az agyam "odaát" szóval görlfrend sem unatkozott,69 killát futott 6 óra alatt ezzel meg is nyerte Veszprémet...
Azt mondjuk nem értem, hogy verseny után este miért lépcsőn mentünk fel a 10.-re, amikor ott a lift...?! :)
de levezetésnek legalább jó volt.


6 napon belül 2 ultrafutás...

2012-04-01
MTB 38km
107 avg hr

Verseny utáni könnyű,átmozgató brick bicaj része.
Erős szél,bicikliút,erdő,mező,patakpart.
motto: csak semmi feszengés
Ráfutás 13.5 km
1:22:45(6:08p/km)
132 avg hr
Verseny utáni könnyű,átmozgató brick futing része a közeli parkerdőben.Rövid depózás után már kocogtam is.
Jól ment,könnyűek voltak végig a lábak.Lett volna eszem tolni neki :) de kímélni akartam az élő szövetet a fém vázon :) ahogy pulzusriport is mutatja.Tegnap verseny után ugyan ordítottam Pali masszőr kezei alatt:) de ma áldottam nevét.Semmi baja lábaimnak.
Jól esett a mozgás,szeretek futni.
Egy 74 killás szaladás másnapján ezt nagyon jó jelként értékeltem...
 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsipeter.blog.hu/api/trackback/id/tr994355140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DSipi 2012.04.02. 08:54:52

Végre egy új bejegyzés, már ideje volt! Kezdtem aggódni mi van veled:) Grat az elmúlt hetekhez, nagyokat mentél. Az orfűi menet "már csak" a hab lesz a tortán. Látom Bakával nagyon bejön nektek ez a videó, itt egy másik is, ez is tetszeni fog: www.youtube.com/watch?v=yX39J_YyKbs
Legjobbakat, üdv!

Joe. · http://futonaplo.blogspot.com 2012.04.02. 09:50:26

Élvezet olvasni a beszámolóidat, kicsit kevés volt a hónapban! :) Gratulálok minden frontra.

Tepó · http://tepo.blog.hu 2012.04.02. 11:43:50

Állat vagy... Értsd jó értelemben!

IronSchwarczi · http://schwarczi.blog.hu/ 2012.04.02. 18:26:50

...
Gratulálok! Sok(áig) boldogságot!

cole81 2012.04.03. 16:27:49

Akkor most már le kéne venni az LC becenevet! :)
Örülök nagyon Évi görlfrendnek! Basszus, amennyi km-t ti ketten mentek, menni fogtok... még jó h nem sportautó fanok vagytok. :D
Jó nagy boldogságot, sokszázezer km-t a lábakba! ;)

laciii79 2012.04.03. 21:15:46

Faszentos kis hónap lett ez, Petyka! Mondhatnám, GYÖNYÖRŰŰŰŰŰŰ!!! Minden értelemben.
A legendához (is) gratulálok, sok-sok-sok minden jót együtt Nektek!

PecsiPeter · http://pecsipeter.blog.hu/ 2012.04.03. 22:01:56

@DSipi: @Joe.: @Tepó: @IronSchwarczi: @cole81: @laciii79:
Köszönöm(jük) szépen,nagyon kedvesek vagytok! :)
Úgy írtok mintha össze házasodtunk volna :):):)
pedig el sem mondtuk senkinek ... :):):)

oregbaka 2012.04.04. 21:59:14

ÁÁÁÁÁ! Így már értjük az elmúlt időszakban tapasztalható hihetetlen fejlődést. A motivációs tényezőt raktad a fontossági lista élére.
Mi is gratulálunk és nagyon várjuk, hogy személyesen is megismerjük a "személyi edződet".
süti beállítások módosítása