War

2012.02.15. 14:28

Az utóbbi hónapokban eléggé stagnál a fogyás nálam.Sőt még vissza is szedegettem őszhöz képest egy kevéskét.94-95 körül beálltam.Innen nem nagyon tudtam lejjebb vinni a szokásos igaz nem túl hardcore módszereimmel.Sok mozgás + némileg visszavett kajázás már nem hozott eredményt.Tudtam ide most valami durva kéne de ha a hasamról van szó sokszor akaratgyenge vagyok.Imádok enni és ez sajnos hamar meg is látszódik rajtam.Bár sokan mondják mostanában,hogy vékonyabbnak látnak meg,hogy nem is nézek ki 90 fölöttinek de hát nem is tudom...Én azért malacnak látom magamat + múlt hét vége felé éreztem  valahogy kicsit több az elszántság eme témában így gondoltam kihasználom és háborút indítok.Valószínűleg ezt most túlzásba viszem de hát ilyen vagyok a végletek embere:).Kapóra jött Gergő és Enikő akciója is tovább növelve elhatározásomat.
Ma már láttam 89.8at is de nincs megállás,ráfokozok.Pihenőnap már a múlt héten sem volt és addig szerintem nem is nagyon lesz míg 85 körül nem mutat a mérleg.Ha az sikerülne akkor visszaállok normál üzemmódra és még úgy is fogom tudni tartani szerintem a 87-88at.Azzal a nyári kánikuláig meg az ipari bicajozás beindulásáig már kihúzom az meg majd csak segít lemenni 80 körülre.Na hát ez a helyzet most.Háború van.



Hétfő:
Swim 2.5km,1 óra
Pihenőnapot nem tartok mert malacnak nem jár:).Viszont kímélő jelleggel egy laza,könnyű nappal akartam indítani a hetet így ma csak egy órácskát voltam a vízben.Most nem is volt hideg és tök jól is esett a közeg.Nagyon kevesen voltunk a medencében a végefelé egy piros IM-es úszósapka is feltűnt a 6-oson...
Maga a tréning kb. fél óra volt csak.A technikát gyakoroltam illetve rövid szakaszokat meg meg húzogattam.A maradék fél óra meg laza öröm-úszkálás volt pont erre vágytam és ennyi pont jól is esett. Volt nálam futós cucc is de végül nem indultam neki.Kicsit érzem az elmúlt napokat.Délután pihenés,alvás majd talán este elmegyek egy laza karikára kocogni ha lesz kedvem és nem leszek fáradt. Jó lenne betartani a könnyű átmozgató jellegű hétfőt. 
Run 24km
2:23:41(5:59p/km)
146 avg hr
Persze,hogy neki indultam este.Naná :).A metódus a délelőtti úszáshoz volt hasonlatos.Az első 12őt meghúztam a váci börtönig.Jól éreztem én tegnap,hogy a 6 órás tekerés nem sokat vett ki belőlem mert ez az első 12 killer simán megvolt 5:45-ben(152 avg hr) amit a nagyrészt havas pályán + susogós sztilóban elég korrektnek értékeltem magam részéről ráadásul néhol gyilok pofaszélben.Még jól is esett az aerob zónám tetején elciripelni kicsit több mint egy órácskát :).Viszafelé levettem a tempót 6:10-re(140 avg hr) és rénszarvaszuzmó szedegetősben hazabotorkáltam így nagyjából sikerült a laza hétindítás.Közben begyűjtöttem az idei 100ik edzésórácskámat is.Persze a végére áthűltem megint keményen de hát ez van.Kit érdekel?Ironman vagyok,semmi sem állíthat meg legkevésbé az időjárás...

Kedd:
Görgő 1 óra 10perc
109 avg hr
Elég későn és nehezen kezdtem el izzadni.Utána viszont hirtelen csak úgy szakadt rólam.Fura.Nem sokat pörgettem,ma inkább a keményebb áttételeket és a kisebb pedálfordulatot kerestem.Az ülőgumók még nem 100%-osak így ma elég volt ennyi is :).
Ma csak 1 kajálás volt az is közvetlen edzés után.Este csak csipegettem minimál ch-t,hogy el tudjak aludni.

Szerda:
Run 24km
2:34:27(6:26 p/km)
142 avg hr
Induláskor nem tűnt veszélyesnek a helyzet így megindultam a szokásos 24-es körömre.Váci börtönig meg vissza a Duna parti bicikliúton.Éhség ellenére sem  akartam nagyon virágszedegetősre beállni mert Olivér szerint jobban ég a zsír alacsony vércukor + picit intenzívebb szituban így komfortzóna közepére helyezkedtem.Odafelé hátszélben még tetszett is és hangulatos volt a szakadó hóesés meg a gyorsan vastagodó friss fehér szőnyeg a lábam alatt.De aztán fordítótól visszafelében nagyon benehezedtek a körülmények.Metsző és erős pofaszélben merevre fagyott az arcom és a havat vízszintesen fújta még hunyorogva is alig láttam valamit nagyon elkélt volna a szemüveg.Ekkorra már a hó  boka fölé ért igen lassan tudtam csak evickélni benne.Anyáztam végig,átkozottul cudarrá vált a téma az erdőmentes nyílt szakaszokon.Nem is tudom szenvedtem-e már valaha ennyire a körülményektől.
Végül hasznomra volt mert a nehéz pillanatokat megragadva átlépve gyengeségemen sikerült legyőzni önmagam.Befejeztem a mai futóadagot,nem rövidítettem nem váltottam hazasétálásra.Pont ide illik Mesterem oldaláról egy idézet: "Minden ilyen helytállás meghatványozza bensõ energiáinkat, s újabb, még nagyobb feladatok sikeres teljesítésére tesz képessé bennünket."
Reggel még nem gondoltam volna,hogy egy sima szerda délelőtti futóedzésen is történhetnek nagy dolgok...
Az igazsághoz hozzá tartozik,hogy "holtpont után mindig sokkal nyitottabb az ember a spirituális kapcsolódásokra".Na és persze egy szilárd táplálék mentes(!) napon  nehéz és havas 24es futókarikán akadnak holt pontok...
 

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsipeter.blog.hu/api/trackback/id/tr134113400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mata68 2012.02.15. 15:47:38

Szerintem ennyi edzéshez (meg fele ennyihez:) is enni kell !! Nem tudom, hogy mennyire tartós a néhány nap alatti fogyás.

Én tavaly azt vettem észre, hogy a hosszú kinti bicajozás szépen olvasztja a zsírt. Biztos, hogy nálad is működik. Én eltolnám a súlyvesztést emiatt tavaszra (persze ennék is).

Vigyázz magadra !

laciii79 2012.02.15. 15:48:46

Szilárd kaja nélkül így menni, nem is értem, hogy lehet ez?! Meg ilyen, hogy napi 1 kajálás? Mondhatnám, nooormáááliiiis??? :-)
Elképesztő a tudatosságod és az eltökéltséged....
Hajrá, ez a háború győzelemre van ítélve, nem kétséges!

PecsiPeter · http://pecsipeter.blog.hu/ 2012.02.15. 16:35:35

@mata68: Pár nap hardcore támadás belefér kaja nélkül is.Bár most azon gondolkozom,hogy elmegyek esti spinningre.Akkor viszont már tutira viszek be szilárdat is nehogy baj legyen a túl negatív mérlegből.

@laciii79: A győzelmet majd meglátjuk.Nyomom amíg bírom.Anno a dohányzás is nehezen szűnt meg nálam.

laciii79 2012.02.15. 19:09:59

@PecsiPeter: Azért vigyázz tényleg, nem akarok vészmadárkodni, de mintha a vádli izom szakadáskor is a szénhidrát deficit lett volna a baj....
De drukkolok, tuti, győzni fogsz! :-)

PecsiPeter · http://pecsipeter.blog.hu/ 2012.02.15. 20:07:39

@laciii79: (majdnem)Jól emlékszel,gondoltam is rá ma én is.Ott a kiszáradás is probléma volt.Ma nagyon figyelek a folyadékbevitelre.Nem mentem spinningre sem.Ezúttal okosabban nyomom mint tavasszal ;)
Este 8 van.
24 órája nem ettem már...Kemény de azt hittem durvább lesz.

Kovács Krisztián Short' 2012.02.16. 09:28:14

@PecsiPeter: Küldtem ezzel kapcsolatban egy mailt, benne egy hanganyagot. Szerintem nagyon hasznos okosság.

gafmon 2012.02.16. 20:22:31

Ne őrülj meg jobban! Szerintem jól nézel ki ;) Hiúságból fogynál 4-5 kilót vagy úgy gondolod, hogy gyorsabb lennél?Szerintem az állóképességed is rendben van és Te magad is érzed, hogy mennyivel jobb tempókat nyomsz, mint tavaly ilyenkor :)Bőséges reggeli, vacsora helyett 3X :D)

PecsiPeter · http://pecsipeter.blog.hu/ 2012.02.17. 13:12:18

@Kovács Krisztián Short': Köszi!El is kezdtem hallgatni de csak pörgetgetve tudom mert majd elalszom rajta :):):)

@gafmon: Óóó,köszönöm szépen!Annyi izom még maradt rajtam bőven,hogy ha sikerülne egyszer a malackosztümöt lefogyasztani fölüle:) akkor egész kis izmoska kinézetem lehetne :):):).Ez lenne a nagy cél ebben a projectben.
Bármelyik étkezésemet szívesen kiváltanám 3X-szel :):):) nem csak a vacsorát.

Note · http://myfunction.blog.hu 2012.02.18. 21:48:57

@PecsiPeter @gafomon: Azért vacsorára egy jó steak, hozzá valami prémium vörös. Hmm, nem is tudom. Nálam lehet, hogy a 3x veszít. :-)
süti beállítások módosítása