Budapest Maraton 2010

2010.09.27. 16:56

Ez a bejegyzés még nem a beszámoló,csak pár gondolat a tegnapi eseményről.Ha leülepednek bennem az érzések megpróbálom
megfogalmazni majd őket.
A rendezvény fantasztikus volt,én még csak pár hasonló össznépi ünnepen jártam,de ez más dimenzió volt.Szép helyszín Budapest,nagyon nagy tömeg egyszerre sportolt,sokszor szinte tátott szájjal bámultam.Még szoknom kell az ilyesmit.Találkoztam élőben is pár "blogos" sporttárssal,ez is nagyon tetszett.Végig nagyon élveztem az első métertől az utolsó centiig.Első 10 km a nézelődés jegyében telt,középső 10 volt a futás melós része,utolsó 10 pedig tiszta örömfutás,érzelmi bombákkal.Hihetetlen élményekkel lettem ismét gazdagabb.A mostoha időjárás ellenére nagyszerű verseny volt,élmények sokasága,jelmezes futók,út mentén sok lelkes szurkoló,zenés állomások,volt minden.
Alig tudok betelni vele.
Minimális tüske maradt csak bennem,az egyik a távot illetően a másik a részidővel kapcsolatban.Mivel még nagyon kezdő vagyok,így még alig ismerem a szervezetemet és a határaimat.Még sokat kell tanulnom és tapasztalnom.Éppen ezért a 30 km-en indultam,mert kishitű voltam,azt gondoltam,hogy lehet azt sem tudom lefutni majd.Célba érve viszont éreztem,hogy teljesíteni tudtam volna az igazi távot,a maratont is.Gondolom ezt annak ellenére,hogy a nálam jóval okosabbak mind azt mondják,hogy 30 kili felett jön a legnehezebb rész,onnan kezdődik csak igazán a küzdelem.Valószínű,hogy igazuk van,de én akkor is teljesen tisztán éreztem a célban,hogy meg tudnám futni a plusz 12 kilit.A másik dolog a tempó.Nem futottam még sosem ennyit,nem tudtam mi lesz a végefelé,így óvatosban sokat tartalékoltam az elején,hogy biztosan ne legyen gond.Sokkal jobban odafigyeltem a frissítésre is,mint szoktam,szinte mindegyik pontnál ittam vagy ettem egy keveset.Volt is energia végig,még az utolsó kiliken lévő kisebb emelkedőket is simán felfutottam,pedig ezek nekem nagyon a gyengéim.Így visszatekintve úgy gondolom,hogy egy picit erősebb tempóval is ment volna.Végül is nem érdekes az időeredmény,teljesíteni mentem a távot és az sikerült is.Ezúttal rengeteget tapasztaltam a testemmel kapcsolatban,biztos vagyok benne,hogy pont az efféle történések segítenek a célok elérésében.
Fantasztikus lehetett volna pont ezen a legnagyobb szabású hazai rendezvényen lefutni életem első maratonját,de az is lehet,hogy
sérülés lett volna belőle.Az ízületeim így is olyat kaptak,hogy ma elég "robotos" a mozgásom,főleg csípő környékén fájdalmas.Az a helyzet,hogy nagyon keveset tudok erről a sportról és a tapasztalatom is minimális,így mindenképpen jobban teszem szerintem 
ha lassítok a haladásban.Nagyon nem hiányozna egy ízületi sérülés,ami hosszú időre visszavet.Még az elején vagyok az útnak,most kell nagyon okosban kitalálni,hogy merre és hogyan kell csinálni a felkészülést,hogy egészséges és pozitív élményekkel legyen kikövezve.Pontosan ezért is nagyszerű,hogy van egy okos,mindent tudó edző,Tepó.Hallgatni is fogok rá,mert már eddig is bizonyította,hogy meglehetősen 
keni-vágja a dolgokat.
Sajnos hajlamos vagyok rá,hogy elsiessem a dolgokat,pedig megfelelő alapok nélkül tudom én is,hogy nem lehet hosszú távon megfelelően épitkezni.Még egy éve sincs,hogy elkezdtem futni,a csontoknak,ízületeknek,szalagoknak,mindennek hozzá kell szoknia a megterheléshez.Hozzá kell erősödnie a futáshoz.Lehet,hogy ezt a folyamatot be kell várnom,hiába bírom szuflával és izomzattal már a hosszú meneteket.Ahogy feljebb írtam,ma mindenem fáj,viszont azt jó jelnek veszem magam részéről,hogy már most alig várom,hogy melyik nap mehetek megint futni:)
Ha minden igaz este megyünk termálba,bízom benne,hogy sikerül némileg javítani az állapotomon.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsipeter.blog.hu/api/trackback/id/tr412327299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norcsifut · http://norcsifut.blog.hu 2010.09.27. 19:22:41

Gratulálok! Ügyes vagy! És ez a lényeg, hogy ekkora élményként éled meg a futást. Én is hasonlóan érzek minden egyes versenynél, és nem tudok betelni vele. ma is többször kérdezték, hogy hogy bírom? De nem tudtam válaszolni rá. Imádom és kész.

Vasapu · http://vasapu.blogspot.com/ 2010.09.27. 20:34:27

Gratulálok!!
Ez tök jó, mármint az, hogy nem félsz a maratoni távtól. Persze lenézni sem szabad, de könnyedén, lazán tényleg simán lefutható táv.
Amikor pedig azt a határt is űgy töröd át, mint ezt a 30-ast, akkor biztos lehetsz benne, hogy jó úton jársz.

(áprilisban Bécs Marathon)

Ivan Grasso · http://op-ironman.blog.hu/ 2010.09.27. 21:16:30

Gratulálok én is, nem gondoltam volna, hogy bevállalod! :)
Ez nagyon jó, hogy ilyen élményszerűen élted meg ezt a nem kis távot! A maratoni távot viszont akkor fogod igazán élvezni, ha kb. 32km-ig már otthonosan mozogsz. Amíg ez nincs meg, lutri hogy mi lett volna 30 után. Láthatod a beszámolókból, hogy rutinos öreg rókákkal is milyen váratlan dolgok történhetnek...

Várjuk a részletes beszámolót!

ironsun 2010.09.28. 06:28:08

Teljesen le vagyok döbbenve! Te aztán nem szórakozol, az biztos! Sajnos nem tudtam, hogy nyomni fogod vasárnap, így nem találkoztunk, pedig kerestelek volna! Nagyon nagy teljesítmény! A fejlődéssel kapcsolatban meg hagyatkozz nyugodtan Tepóra, ő tudja mikor minek kell jönnie...

mata68 2010.09.28. 08:47:52

Ez igen, mindenféle beharangozás nélkül futsz egy harmincast, gratulálok. Az idődet még nem néztem, de ilyenkor még talán mindegy is. Néhány nap pihenőt adj magadnak, a futópálya megvár. Jó pihenést. Én is adok egy maratoni tippet: 2011. április 11. II. Oxigén Nagyerdei Maraton (Debrecen)

kombinat · http://cciepursuit.blog.hu 2010.09.28. 08:58:34

Jó lesz ez. Teljesen jól mentél, nem látszott rajtad a fáradság.
Fogunk még találkozni. :DD

ztoto 2010.09.28. 10:44:06

Gratula a "csak" harminc kilcsihez.
Én még azt számolgatom, hogy kocsival mennyi ideig tartana. Gondolj erre mikor még te is így számoltad. Aztán mindjárt nem kell azon izgulni, hogy miért nem 42-őt mentél. Már ez is állati nagy dolog. Még kocsival is messze van :)

IronSchwarczi · http://schwarczi.blog.hu/ 2010.09.28. 13:17:11

".. Nem rinyálsz mindig, inkább megteszed. Ettől válsz Te mássá, mint egyesek.." Jól kántálja a kis kócos, az előbbi bejegyzésed végén. Gratulálok a versenyedhez és az idődhöz. Csak így tovább!!

myke6969 · http://ironmyke.blog.hu/ 2010.09.28. 14:11:22

Szép volt! Ne bánd még a 42-t, hogy kihagytad, ha így folytatod még többször leigázhatod a távot.

Tepó · http://tepo.blog.hu 2010.09.29. 08:20:18

Szép futás volt Peti!! Örülök, hogy kitartottál, hogy nem álltál meg az edzésterv szerinti 25 kilinél ;-)
Nagy Gratula!!!

PecsiPeter · http://pecsipeter.blog.hu/ 2010.09.29. 08:29:48

Nagyon köszönöm Mindenkinek a kedves szavakat!Nagyon jól esnek!
Pár kommentre külön is reagálva:
@Vasapu: Bécs túl drága nekem :(
@mata68: az időm 03:17:56 lett,a debreceni maraton jó kis versenynek tűnik,utánanéztem
@ztoto: még most is a "régi" módon számolgatok,nekem is messze van kocsival is meg futva is;)

PecsiPeter · http://pecsipeter.blog.hu/ 2010.09.29. 08:32:47

@Tepó: Köszönöm Mester!;)
Nem is bírtam volna már megállni,mert a robotgép nagyon belendült ;)

mata68 2010.09.29. 18:13:32

@PecsiPeter: Másnak is jó szívvel ajánlom. A verseny ingyenes, chip-es időmérés, korrekt frissítés, kevés (200-300 fő induló), kedves rendezőgárda. A pálya a debreceni Nagyerdőn pontosan kimért kör, amit nyolcszor kell megtenni. A kör végig homokos földút, itt-ott egy-egy huncut emelkedővel:)
Honlap: www.oxigenklub.hu
süti beállítások módosítása