Hétfő:
Pihenőnap.Meglehetősen éreztem a tegnapi váratlanul intenzív terhelést a lábaimban így a maximális erősödés és haladás szellemében regeneráló napot iktattam be.

Kedd:
Run 21 km
2:03:20(5:52 p/km)
144 avg hr
Elaludtam.Tekerést kellett volna nyomatni délelőtt a szép napsütésben de nagyon futhatnékom volt.Már megint egy helytelen döntés.Este majd a bicajon ülve a hidegben biztos lesz káromkodás...:) Kapkodva indultam neki amit nem szeretek.Vácon a Liget végénél fordultam,itt is hibáztam mert ma csak egy könnyű 15 kellett volna.Ez ott ment el amikor megláttam a távolban egy sporit.Ez ritka alkalom szinte mindig csak szemből jövőkkel találkozom.Felfutottam rá.Szeretek csajok mögött futni:) magam sem értem miért:).Versenyzői vénám azonban hamar előzést követelt.Innen már haladósabb tempóval némileg felhoztam az össz táv gyomlálós átlagát is.Sajnos akarat gyenge voltam ma.Nem tudtam a laza tervet tartani.De legalább a BK lemaradt.Már ez is valami:) Ja meg megvan az első 400as futóhónap is:) Többnek indult de a bokám megtanította,hogy nem vagyok még annyira kemény.
MTB 16km
45 perc (21es átlag)
123 avg hr
140 max hr
Meló után este fél 11kor... -8fok...
Büntetésből mert nagyon keveset tekertem januárban meg amúgy is 398 kilivel hogyan nézett volna ki a napló? Szeretem a kerek számokat :).
Dress code 3 réteg amiből a legkülső alul  szélnadrág felül  bomberdzseki :).
Nem sok bringással találkoztam...
Munkatársak lehet,hogy azt hitték viccelek amikor kifelé jöttünk a gyárból de én komolyan gondoltam ezt.
Nagyon is.
Külön elégtétel számomra,hogy nem óvatos pontszerzőként csak behúztam a kerekítéshez a 2 kilit és hazafordultam az utca végéről hanem 45 percen át sz*pattam magam tehát még valamennyi edzés értéke is volt ennek az elvetemült vezeklésnek.
"Golyós" vagyok ezt mondta rám valaki nemrég.Remélem igaza van az illetőnek...
 

Január összesen

Sport Edzések
száma
Összes távolság Összes idő
Futás
19 409 km

44:14:38

Úszás
1 5 km

2:02:30

Bringázás
12 414 km

17:39:50

Összesen 32 828 km

63:56:58



Nem hibáztam sokat de abban nagyot.Ugye januárban nem fizette a cég a sportolást így kimaradt az úszás,spinning,szauna.Sajnáltam rá a pénzt...
Görgőzni kevesebbet tudtam egyéb körülmények miatt,kinn a hidegben meg nem sokat tudtam tekerni mert elfagyott a lábam mindig.Úszóbérlet + meleg,bundás legegyszerűbb hótaposó együtt 15000.
15db (akciós)pizza ára.
Azok bezzek csúsztak.Na nem 15 de akkor is.Szóval inkább sportra kellett volna többet áldozni mint kajára.Főleg,ahogy kinézek...

Úszni csak egyszer voltam Fehérváron de akkor legalább egy 5öst behasítottam.
Tekerés nagyon kevés.A monti eleve kevesebb killert hoz össze mert lassú.Nem is ez a lényeg.A kilométerektől jobb mérő az órák száma.Jobban megmutatja a befektetett munka mennyiségét.Ha így nézzük is kevés a 18 órám.Fele mint kéne.
"Érdekes" a futás az rendben van.Szerelmetes számom az megy.Mondjuk az sem annyira mint szeretném de azért nem kell szégyenkeznem.Gondoltam egy merészet,elfutogatok ezentúl 500-600 killákat havonta,nyáron meg körbefutom a Balatont.
Bokám túlterheléses sérülése ráébresztett,hogy ennyire még nem vagyok kemény.
Január 18: "Most kiderül,hogy agyam is van-e az edzéshez vagy csak a spirit..."
Visszább vettem,igen.Javul is a boka,igen.
Még így is összekapirgáltam egy 400ast ez is új rekord nekem,44 órával.

Sokat olvasgattam számomra nagy motiváló erővel bíró és nagyon tisztelt sporttársak oldalait ezeken be is lelkesültem fel is szívtam magam.
Mert össze lehet szorgoskodni már januárban is:
akár 1200km tekerést
meg 130km úszást
meg 700km vagy feletti futást is.A hétszázát! :)
Ezen számok nem elírások...
1-2 spori közülük még olvas is,remélem most mosolyogva Magukra ismernek ;).
Természetesen tudom én is,hogy nem Hozzájuk kell mérni magam mert hol vagyok én Tőlük.Nem is teszem de az is biztos,hogy az én szintemen és az én képességeimmel is bőven többet lehetett volna megtenni.Így fontos spártai gondolattal gazdagodtam év elején:
Aki akar az tud is edzeni.
Először mindig magunkban kell keresni a hibát mert majdnem mindig saját személyünk tehet a hibákról.Kimagyarázni meg egyéb körülményekre fogni a legkönnyebb.Nem nem.Tolni kell.
Keményen.
Ha a téli hónapok könnyelműen,lazára vannak véve abból nagy nyögések várhatóak nyáron.Persze vannak élethelyzetek,család,meló,stb. mindenkinél amik miatt lemarad néha egy egy edzés vagy rövidíteni kell vagy átvariálni ezzel nincs is gond de havi vagy éves összesítéskor ha nagy elmaradások vannak akkor már nincs miről beszélni.Nincs katasztrófa de oda kell figyelni mostantól.Még nem ment el teljesen a hajó az Orákulum szerint egy erős lósszal még fel lehet érni az élbolyra.Ez a mostani szituban a megfelelő felkészülés kívánt ütemét jelenti.Hát számomra erről kell,hogy szóljanak a következő hónapok.
Keményíteni kell,hogy meglegyenek a:
20 perces úszó killerek
35ös bringás átlag
3:50es maraton
dupla ironman teljesítés
11:59es "sima" ironman
100 killer feletti ultrafutás
Ezzel fel is fedtem a fontosabb idei célkitűzéseimet.
Junk food-ot is megpróbálom ezentúl egyre sűrűbben kiváltani csirkemell-rizs kombóval,pufirizzsel,zabpehellyel,kefírrel,tojással,sajttal,zöldségekkel meg egyéb a szervezet számára hasznosabb dolgokkal.
Keddi BurgerKing-ezéseknek off.Vagy legalább minimalizálom.Pékségbe is megpróbálok ezentúl kevesebbet betérni.
Ezek elég nehéz cselendzsek lesznek mert nagyon szeretek enni.A finomságok az életem :):):).


Mindenkinek hajrá!
Itt a február,jövő hónapban már tavaszodik!!!



 

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsipeter.blog.hu/api/trackback/id/tr134050185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gafmon 2012.02.02. 12:29:20

El nem tudom képzelni, hogy honnan szereztél 64 órát edzésre. Csodaszép gondolatok, tervek :) , ezek meg is fognak valósulni, s aztán törheted a fejed a köv. kihívásokon! Szerintem a keddi BK-k maradjanak, mert megérdemled!;)

PecsiPeter · http://pecsipeter.blog.hu/ 2012.02.02. 19:03:50

@gafmon: Köszi!Az edzésórák száma még nem is olyan sok.Átlag napi 2.Ennyit más emberek simán eltévéznek amit én pl. sosem teszek.Van ugyan tv-m de azon csak nagy ritkán filmezek.Tv adást sosem nézek.Egy jó nyári hónap 90 óra közeli.Egy igazi meg minimum 100(olyanom még sajnos sosem volt).A következő kihívások ráérnek egyelőre ezek is dosztig elegek:).Szerencsére általában egymásra épülő dolgokat találok ki így várhatóan az idei munka sem vész kárba jövőre...

shepherdpeti 2012.02.02. 20:44:08

szép kis hónap, nem semmi edzésmennyiség, keményen nekikezdtél:) gratulálok!

laciii79 2012.02.03. 18:52:55

@PecsiPeter: Akkor most tessék befejezni az önostorozást!!! Ne érts félre, nem akarlak kioktatni, hogy jönnék én ahhoz, de állat jól mentél januárban, ne tegyél már magadnak szemrehányást, és főleg ne kezdj el most hirtelen átmenni állatba, hogy még valami bajod is legyen és megsérülj.
Hol vagy Te a könnyelmű, laza edzésektől? Nagyon is tudatos vagy, kemény és motivált.
Persze mindig van feljebb, és törekedni is kell rá, de Te meg is teszed ezt! És nem csak nagy célokat tűzöl ki, hanem mindent meg is teszel értük! A rajtad kívül álló dolgokért ne magadat hibáztasd, lásd úszóbérlet... Persze fontos először magunkba nézni, de Te ezt meg is teszed, és levonod a következtetéseket, de senki sem perfekt, még Gép sem. :-)
A kaja...hááát igen, megértelek, én is pizza-fan vagyok, és jó az a csirkemell rizzsel, csak unalmas...
Sorry az okoskodásért, de ez kijött belőlem....
Szóval csak így tovább Petya, biztos vagyok benne, hogy qrva jó februárt nyomsz majd!!! :-)))

oregbaka 2012.02.04. 11:15:03

Soha, de soha nem fogod azt érezni, hogy eleget edzettél. A kétség mindig ott lesz benned. Még a rajt pillanatában is.

PecsiPeter · http://pecsipeter.blog.hu/ 2012.02.04. 14:35:50

@shepherdpeti: Köszi!Muszáj tolni mert nagyon közeleg a május.
@laciii79: Köszi!Hidd el,hogy lehetett volna ettől jobban megereszteni a januárt.Persze így is kemény de én jobbat szerettem volna.A kaja része überkemény akik nem szeretnek enni(van ilyen?) azok nem is tudják tán,hogy mekkora függőségek vannak.
@oregbaka: Hááááát,nem tudom my friend.Azért 120 edzésórás hónapokkal a hátam mögött nyugodtabb lennék:).
Ja és amúgy mi van a levelemmel?B@sztál válaszolni... :(:(:(
Kiestem a pixisből Nálad... :(:(:(
süti beállítások módosítása