Terep Százas, 2013

2013.05.16. 19:32

Terep Százas 2013

Verseny előtt nagyon izgultam, tartottam a távtól, még inkább a szintektől, korábban még sosem futottam ennyit.A felkészüléssel nagyjából elégedett voltam, bár az utolsó másfél hónapban több hátráltató tényező is bejátszott, a Nagy Fitnesz hetére minden rendben lett.

Rajt előtt sikerült összebandáznom végre személyesen is pár emberrel, kaptam pár fontos tanácsot, melyeket én amúgy is így gondoltam, de be is tartottam.
Oli: csak nyugiban!
Zserzseli: trail and enjoy!
75-ig nagyon jól ment, szépen futogattam, emelkedőket sétáltam.Élveztem nagyon, csodaszép helyeken vitt az útvonal.A természetben lenni jó.Egy szakaszon Zolival haladtam, kijött megnézni a versenyt és szurkolni a mezőnynek.Ha már ott volt, hát futott is egy kicsit :).
A második Kisrigó után rám esteledett és indult a self sucking...A maradék 27-en magasfokú diszkomfort, hideg, viharos szél, néha ömlő eső, egyedül, éjjel az erdőben fáradtan, "elveszve a hegyen" feeling.Ez már nem terepfutás volt, hanem csak botorkálás.Gyökkettőre lassultam.Ez a szakasz nagyon megreccsentett, már nagyon elegem van idénre a szívásokból.
Küzdöttem, elmeneteltem a célig, nem adtam fel, nem szálltam ki, legyőztem újra önmagam.Fizikailag egyben voltam, izmok, gyomor, minden bírta a kiképzést, semmi gixer, "csak" a fáradás.
A cél előtt pár utcányival elémfutott Évi görlfrend, a végét közösen tettük meg, édes kiss után örömteli csippantás a célban, éves célverseny teljesítve, első 100-as ultra szintén.
Ezek a nagy dolgok...Meg a hajó.Vas úszik a vízen...:)
Összességében hihetetlen szuper verseny volt, varázslatos hegyek és erdőkön át.Ekkora körön, ennyi kilométeren át persze sok esemény, kaland történt menet közben, nagyon fasza volt.A szervezés, pályajelölés is.A pontszemélyzetek kiszolgálása és a futókhoz hozzá állása, szurkolása páratlan.
10 pontot adok a versenynek :)

A dolog keserű szépséghibája, hogy 16 perccel kicsúsztam a szintidőből, szóval hivatalosan nem vagyok teljesítő.Nem kaptam Finisher pólót sem...(fájdalomdíjat igen)
Ez azért szarul érint, bevallom, bár valóban, ezek csak másodlagos dolgok.Az élmény az enyém volt...

Azóta aludtam párat, ülepedett bennem a történet, de még mindig keserű a szám íze.Természetesen elfogadom és megértem, ez terepfutó verseny volt, nem teljesítménytúra, itt keményebbek a feltételek.Jól van ez így.
Erősödnöm kell, ezen leszek a jövőben.Dolgozom a gyengeségeimen, tanulok a hibáimból.A terep ultra nem könnyű műfaj, és hosszú a folyamat, mire korrektül belejön az ember.Én még nagyon az elején járok ennek az útnak, ezt ez a verseny is bizonyította.
Megyek tovább előre.

102.8km, 3562 D+


Előzmények:
Tavaly itt futottam meg első terep ultrámat, valamint versenyt megelőző este jöttünk össze Évikével :), szóval emócionálisan erősen kötődöm ehhez a rendezvényhez.Szerencsére Csanya nem a **** futóklub :), így az esemény az igen mostoha időjárás ellenére is természetesen megrendezésre került.

Verseny:
Leutazás közben még higgadtan úgy gondolom, hogy átnevezek a rövidebb távra, hallgatva az eszemre, a helyszínen azonban hamar más lesz a felállás, az ultra távú rajtcsomagom veszem fel...Évitől elnézést is kérek, bár tudja Ő is, hogy Petyka nem az a gyerek, aki lenevez...Végre személyesen is megismerkedünk Krisztiánnal, meg bandázunk Bús Zolival.
A rajtban jókedvűen várjuk a start jelet, a körülmények és a vészjósló pályaállapot jelentés, valamint a verseny idejére várható cudar időjárás előrejelzés ellenére.
Egy utolsó kiss és megindulás.Óvatosan tolom az elejét, lassan melegítem fel a rendszert, csak az erdőbe beérve kezdem rendesen nyomni, itt már érzem, hogy korrektül harap a rendszer.Elégedetten nyugtázom, hogy idén a sár ellenére is jobb vagyok, mint tavaly a száraz pályán.Jó érzés, küldöm is, szépen haladok, csodát persze ebben a dagonyában nem tud tenni, de jól vizsgázik a Hoka is.
12 kili környékén, az első komolyabb lejtőn az első megcsúszásos esésnél belémhasít a korábbról már jól megismert, éles, meglövés vagy  inkább kutyaharapásszerű fájdalom.Vissza elszakadt a múlt héten lesérült balos combhajlítóm.
A sárban fekve még elkeseredek, felmérem a helyzetem : jó szarul állok, innen még több, mint egy maratonnyi táv van hátra.Ez így nem fog menni, részlegesen szakadt lábbal  fel kéne adni, ki kéne szállni az első ellenőrző ponton.Mire felállok, már nyugodt vagyok és elszánt, tiszta a fej is.A kudarc lehetőségét kizárom elmémből, a vezérlőtorony kiadja a parancsot a testnek : támadás!Célba érni mindenáron!
Innentől elkezdődik a Nagy Utazás, ami már nem a futásról szól, hanem az elemekkel küzdésről, saját gyengeségeim leküzdéséről, és a folyomatosan romló pálya és egyéb körülményekben halmozódó problémák megoldásáról.
A lépéshosszom drasztikusan rövidül, nem tudom nyújtani a lábam, mert nagyon feszül és húzódik, innentől gyökkettőre vált a tempó még azokon a részeken is, amik rendesen guríthatóak lennének.Menet közben átértékelem és új értelmet kapnak számomra a következő fogalmak :
-ordas szívás,
-nehéz pályaviszonyok.
Sok helyütt a hegyről lezúduló, patakká duzzadt jeges vízben térdig gázolok, máshol ugyanez sárfolyamban.Lábam teljesen átfagy, nem kevés a diszkomfort...Néhol ömlő eső, máshol szakadó hó.Megtapasztalom, hogy a pálya állapota lassan a járhatatlan szinthez közelít, legalábbis számomra.
Vicces kép néhol, brutál saras lejtőkön mosolygok, hogy nemcsak én, de körülöttem más is, mint akiket tekegolyó elcsap, úgy dől mindenki szerteszét.De haladok, mégha lassan is, de rakosgatom a lábam szépen, egyiket a másik után, jobb-bal-jobb, minden egyes lépéssel közelebb a célhoz.Közben több helyütt megérint a természet szépsége, gyönyörű a harapható párafelfőbe burkolózó hegy és erdő, tisztán érzem a körülöttem áramló ÉletErőt, ahogy átjár mindent.Fák, kövek, föld, mind egységben vagyunk.Felemelő...
Mélyen magamba fordulok, nagy, belső koncentrálásban vagyok, nem engedem, hogy bedaráljanak a problémák, nem pazarolhatok egyetlen mentális lőszert sem negatív dolgokra.Nem félek, nem aggódok semmin, amit tudok megoldok, amit nem azt elviselem.Érzem, ma válok igazi terep ultra futóvá, mert most már fejben is megérettem rá...
Leszegett fejjel, összeszorított fogakkal, néha kicsorduló könnyekkel küzdöm magam előre, aztán végre, nagysokára csak kiérek az erdőből, nagyon fáradt vagyok, de feltűnik Szár, és a célkapuban Évike, édes kiss után a versenyóra 7 óra 58 percénél a "lehetetlen" szót Finisher-ré változtatom...

Utólag:
Gratulálok minden sporttársamnak, aki itt elindult bármelyik távon!Köszönök mindent a szervezőknek és a segítőknek, a pontszemélyzeteknek!Azt gondolom, hogy ez a verseny akár legendává is válhat :), komoly és neves versenyzők véleménye alapján is joggal indulhat minden idők(?) legextrémebb versenye címért.
Örülök, hogy részt vettem rajta, bejött, maradandó élmény lett, életre szóló...
Még az is könnyen lehet, hogy ez lett az éves célversenyem, hisz van úgy, hogy nem mi választjuk ki melyik legyen az, hanem a verseny választ ki minket...
A pár centis szakadás meg majd beforr pár nap alatt, különben is : "amit nem kell műteni az nem is sérülés" :)

56 km, 1245m D+
7:57:30
145 avg hr

Ide kattintva fotóalbum, itt pedig az eufórikus célbaérés pillanata :

887140_536626519723688_883110948_o.jpg

November

2012.12.18. 09:41

November összesen
SportEdzések
száma
Összes távolságÖsszes idő
Futás
  23     526.5 km

50:59:00

Úszás
  1           1 km

0:23:00

Bringázás
  6       218 km

10:18:00

Összesen   30    745.5 km

61:40:00


Ebben a hónapban két hosszabbat futottam, 50 körülieket.A többi az csak normál.Sokat jártam az erdőket, na meg persze voltam párszor a Naszályon is emelkedőt futni.Már csak 1 hónap van az évből, már várom is az újat.
Az idő egyre hidegebb, ezt nehezen bírom, nyári gyerek vagyok :).Futás végeztével igyekszem egyből forró fürdő vagy szauna közelébe férkőzni :).
Pár fotó a hónapból:

3 év

2012.11.18. 22:13

A mai nap különleges számomra.Ma 3 éve, hogy futok.

2009 őszén abbahagytam az erősemberkedést, novemberben, gondoltam újrakezdek bunyózni.Kempóedzésen nem tudtam körbefutni a tornatermet...Ezért másnap elkezdtem futni, hogy javítsam kondíciómat.
Első edzésként konditeremben, futógépen, 130 kilósan.Le akartam tesztelni magam, hogy mennyit bírok.
Nem kis meglepetésemre csak 3 percig bírtam a folyamatos futást...

Innen indult a játék, így kezdődött.Az azóta eltelt 3 évben összeszaladgáltam kicsit több, mint 8000 km-t, teljesen rákattantam a futásra, ezen keresztül a triatlonra is, így fiatal, legénykori álmom is teljesült, ironman lettem.
Jelenlegi és remélhetőleg most már utolsó :) Szerelmemet is a futáson keresztül ismertem meg edzesonline-on.

Sokat köszönhetek ennek az Útnak, talán nem túlzom el, ha azt mondom egy új életet...

A rajtot jelző kürt felharsanása után mindjárt el is ugrottam az elejével.Joci húzta a sort kamikaze tempóval :), de nem éreztem annyira halálosnak, így fellószoltam már a harmadik körben közvetlenül mögé, a második pozícióra.Még életemben nem vezettem versenyt :), gondoltam, na most itt a remek lehetőség, még ha csak pár kör erejéig is de meg kell próbálnom, akartam az érzést...:)..A Spártai Hősök, komoly futók, menő sztárok :), megfontoltan és ráérős beszélgetősben kezdtek, így számunka, kis porszemeknek :) új dimenziók nyíltak.
Egy órányi üldözés után realizáltam, hogy Jocit csak kergetni tudom, megelőzéséhez és a vezetés átvevéséhez kevés vagyok...
A második hely nem volt annyira csábító, na meg kurva erős is volt nekem a 4:30-as iram egy ultrán... :).Egy óra elteltével elengedtem az "álmot", megúsztam hátrébb a mezőnyben, behelyezkedtem egy kényelmesebb 5-ik, 6-ik hely környékére és onnantól már csak simán leszaladtam a hátralévőt.A rendezvény végét Évikével nem tudtuk megvárni sajnos, mert vonat menetrendhez voltunk kötve, de, hogy őszinte legyek, ez a táv és ennyi futás elég is lett mára nekem.Majdnem el is fáradtam :).Végül így nem is tudtam meg,hogy hol végeztem a mezőnyben.Mindegy is, hisz nem is verseny volt ez, csak párunknak :).
Az elejét persze elfutottam, de cseppet sem bánom.Ritkán kínálkozik olyan szituáció egy ilyen magamfajta szürke mezei pocok életében, hogy előre tud állni bármiféle versenyen is, egyértelműen rá kellett próbálnom,hátha érezhetem egy kicsit a flash-t :).
Warrior spirit 10 emelet magasságban nálam :).Versenyző típus vagyok...

A rendezvény nagyon tetszett, minden a helyén volt, sok ismerős futótárssal marha szuper volt bandázni és nem mellékesen közben futottunk is egy jót.
KÖSZÖNJÜK!

Ja és sikerült a novembert is korrektül bekezdenem egy 154-es futóhéttel.Na, ez már alapozás! :)

Ez meg egy jófajta rajtszám :)

Október

2012.11.01. 16:00

SportEdzések
száma
Összes távolságÖsszes idő
Futás
  21   465.15 km

44:47:02

Bringázás
  10   197 km

10:26:00

Összesen   31   662.15 km

55:13:02


Úúú,ez jó kis hónap volt! :)
Hónap elején BP Maraton, utána már csak lazázkodások, illetve utolsó nap még megjavítottam a Balboa körön a legjobbamat,nem is kevéssel, 10 perccel.Szeretem ezt az időszakot, nem kell szétfeszengeni magam, hanem megkezdem az alapozást, könnyű és laza futásokkal(LSD) lehet számolatlanul verni a kiliket :).Még magam is meglepődtem, de idén kezd bejönni ez az őszi hangulat, kezd megtetszeni a hűvös idő, a korai sötétedés.Az erdő is gyönyörű őszi ruhájában.A természet belassul, hát hagyom magam is.Más metódus jön az edzésekben, kikerültek az edzéstervből a résztávok,helyére egyéb emelt intenzitású edzésnapok jönnek.Tempófutások vagy pl. szintezés, azaz emelkedőfutás.A fő vonal ezek mellett továbbra is a normál és laza hosszabb futások maradnak.
Úszni viszonylag keveset voltam októberben :), és az 500 kili futás sem lett meg de sebaj, így is bőven előtte járok az előzetes idei terveimnek,hiszen ebben a hónapban összeszaladgáltam az idei 4000-ik kilométeremet is...

Börzsönyben:

Reloaded

2012.10.15. 20:11

Az utóbbi hónapokban bizony elhanyagoltam ezt a blogot.Lusta voltam.(?)Nincs mentségem,nem is magyarázkodom.A sport,a versenyek persze haladtak közben,majd ezekről is lesz hamarosan kis visszatekintő.
Frissítés várható :),szeretném újra megtölteni érdekes és szórakoztató tartalommal az oldalt,felfrissíteni és "közvetítést" adni az újabb nagy felkészülésről,az Operation UltraBalaton-ról...

Orfű óta...

2012.07.19. 01:40

Több hét telt már el Orfű óta.Mentálisan kezdem magam összekapni de a zombi walk óta érzem belül valami megváltozott,eltört...
Ráadásul azóta egyik biciklizésen elestem saját balfaszságom miatt,ennek következménye képpen karom és térdem hetekig szar állapotban volt,csökkentett üzemmódot voltam kénytelen alkalmazni.Hamarosan jön Nagyatád és a második IM...Várom.Tavaly nagyon nagy élmény volt,idén ezen felül célidőjavulást is szeretnék.Bár gyorsításokat nem csináltam(2 héttel ezelőttig) viszont jóval erősebb vagyok mint tavaly.
Végre tombol a nyár,ez nekem bejövős időszak,szeretem a kánikulát.Görlfrendet rá is vettem párszor,hogy kísérjen futáson.Sokat voltam Békéscsabán,"rehabilitációs edzőtábor"-ban :).Kedvelem az ilyen időszakot amikor csak a táplálék megszerzése és a minél többszöri párzás a cél:):):)Futottam a Körös parti gáton,tekertem a környék erdeiben de úszogattam is a folyóban meg strandon,igaz csak keveset de jó ez így most.Már nem kell és nem is igénylem a nagy meneteket,viszont a jól eső kisebb fitneszeket nagyon élvezem.Voltunk pár napot nyaralni a Balatonnál és a Velencei tónál is,ezekről majd később írok posztot mert megérdemlik :).
Egyetlen edzést kopiznék most ide edzesonline-ról... :

2012-06-30,23:15  Run 9.7km
1 óra (6:11p/km)
Hurrá nyaralunk! :) 1.nap Meló után irány a Balaton,ahol este kifutottunk élőben megnézni az UltraBalatont. Csajom nagy cimboráját,Makai Vikit kísértük éjjel egy szakaszon,Siófok és Aliga közt valamint találkoztunk a mezőny elejével. Nagy élmény volt! Ki is használtam a motiváló lehetőséget,hogy az éppen zajló verseny közben kezdjem az "official" felkészülést...Bár alapvetően nem szoktam előre megnézni a jövő évi célversenyemet de még csak a pályát sem,ezúttal másként történt,egy óra laza futással kezdetét vette egy újabb Nagy Álom...
Másnapi fotó:

Dupla Ironman 2012,Orfű

2012.06.08. 11:11

Verseny előtti napokban teljesen leterített a betegség.Láz,hasmenés,ipari gyengülés.Utolsó 2-3 nap alatt 5 kilót fogytam...
Így álltam a Tó partjára a rajthoz szombaton 10kor.
Start előtt még Szaki (Vakhal Norbi kísérője,"managere") próbált rám ijeszteni és lebeszélni az indulásról de nem lehetett.
Nem hallgattam sem rá sem senkire...
Mohó voltam,türelmetlen.Nem akartam még egy évet várni,meg akartam mutatni,hogy annyira kemény gyerek vagyok,hogy betegen is meg tudom csinálni.
Bekockáztattam és a 20-ra húztam megint lapot...

Az úszást gyorsan kezdtem,az első kört Juhász Petivel egyszerre fejeztem be de aztán szerencsére lehiggadtam és visszább vettem.
Nem esett jól,zavart a nagy hullámzás és untam is a témát,elég lassan fogytak a körök,közben persze biztatgattam magamat,hogy:
"Petyka!Addig örülj és élvezd ki amíg úszol.Ez a legkönnyebb rész,innentől pokol lesz"
Frissíteni csak egyszer jöttem ki,a 8ik körben.Akkor még nem kellett szobaszervíz...

Depóban nem kapkodtam,egy dupla ironman-en mindenre van idő.Nyugiban csipegettem,iszogattam,átöltöztem majd megkezdtem a 360-at a tó körül körbe-körbe.
Menet közben bandázgattam a sporikkal,asztalunknál meg meg állogattam frissítgetni,barátoktól 1-2 jó szót,Évi görlfrendtől kiss-t ;) begyűjteni.
Aprítottam szépen (lassan) a távot.200 környékéig még volt hangulatom is,néha elharsogtam egy két csatakiáltást is:).
A biológiát azonban nem tudtam átverni...
Éjjel már nem volt csatakiáltás sem mosoly...A döglött sorra kerültem...
Nem pánikoltam,arra gondoltam a rogyás természetes ekkora távon.Majd eszegetek,energetikai billenésem javul,a holtpont felszáll rólam...
Aztán fokozatosan ráébredtem,innen nincs visszatérés már,lassan kezdődik a tánc...
Tompultam,kedvetlenedtem.Nagyon nehezen fogytak a körök.Kiállásaimnál görlfrend + barátaim mindent megtettek,olyan terülj-terülj asztalkámat varázsoltak,hogy csak néztem.Pokróccal,hálózsákkal takartak be amíg ettem.
Hajnal felé elestem de megúszta a bicaj és én is.Időcsapdába kerültem,egy rémálom közepébe.Nagyon szeretek bringázni de már a pokolba kívántam.
Úgy megrogytam,hogy hegyi áttétellel tekertem a sík részeket is.Sokszor kiállva...
Reggelre átfagytam ezért a szálláson lefürödtem forró vízzel és száraz ruhát váltottam.
3-4 körnél(18-24km) többet ekkor már nem tudtam letekerni egyben.Állt az idő...
Kb. 17 óra biciklizés után végre elfogyott a táv,gurulhattam a depóba.
Ekkor törtem meg először keményebben...Nemcsak testben a nagyon szintes és igencsak nehéz pálya miatt de lélekben is.
Jóideig csak zokogtam,hihetetlen nyomás szabadult fel rólam,hogy végre vége a bicaj résznek.
Számítottam rá,tartottam és készültem is de nagyon rosszul éltem meg élőben azt amit Olivértől olvastam korábban.20 óra fölött olyan szintű fáradás és holtpontok jönnek amik nem hasonlíthatók semmi kevesebbhez.Megváltozik a dimenzió és megváltozik a gondolkodás...

Futást a körülményekhez képest könnyen kezdtem és jó,haladós tempóban.
Karesz jött velem sokáig és tartotta bennem a lelket,hogy fog ez menni,nem lesz itt semmi gáz.
A jó állapot azonban hamar tovaillant és megkezdődött az igazi játék...
Rájöttem,hogy minden eddigi szenvedésem csak bemelegítés volt,innentől még rosszabb lesz.
Egyszerűen nem akartam elhinni,hogy van ilyen...
Évinek mondtam is,hogy ezt itt és most minden áron és bármennyi célidővel is de megcsinálom mert ennek én még egyszer neki nem állok...
Ennyit még egyszer nem tudok szenvedni + kettőnk miatt is akartam.
RENGETEG segítség és támogatás és folyamatos virrasztás után Ő miatta sem tehettem meg,hogy feladom.Nem bocsájtottam volna meg magamnak,hogy hiába küzdötte velem a versenyt mégis elbukom.
A futás futás-gyaloglás kombinációra gyengült majd végső sorsom gyaloglás formájában állapodott meg.Kb. 30-35öt futottam összesen a többi séta...
Először ritkábban majd egyre sűrűbben és mélyebben jöttek a kiborulások a hisztik és a sírások...
Legbelső énem kezdett felszínre törni.Nem tetszett amit láttam.
Nem voltam gép.Ember voltam,érző szívű,gyermekien gyenge lelkű...
Évi + barátaim + sporttársaim + általam nem is ismert emberek rengeteget segítettek és próbálták a lelket tartani bennem valamint felváltva kísérni.
Egyetlen cél vezérelt:
Menni előre és megcsinálni bármibe is kerül.Kudarc kizárva!
Győzelem vagy halál!Ha kell szó szerint is...
Így,ebben az agonizálásban teltek az órák és fogytak a killerek végtelen lassúsággal,állandósult időcsapdával...
Az egyetlen pillanat ami ért valamit és amikor igazán éreztem,hogy élek az este 8 körül jött a verseny 34ik órájában.
Hajszálnyira közel került a totális lemerülés a system shutdown...
Ha azon a körön nincs kinn velem Évi és nem hoz be akkor ott rogyok össze a part menti sétányon és nincs tovább.
Elmondhatatlanul fájdalmas érzés volt,hogy 34 óra erőn felüli szenvedés,küzdés után,karnyújtásnyira a céltól de lehet,hogy itt a vég...
Mert annyi erőm sem maradt ami a következő lépéshez kellene...
Évi tapasztalt ultra versenyző,látott már ezt-azt de teljesen kiborulva zokogott.
Leültettek egy székre a versenyközpontban és a körülöttem lévők ijedt és aggódó arckifejezéseiből láttam,hogy végső állapotban lehetek.
De én csak motyogtam magam elé:
"Higgy bennem,meg tudom csinálni.
A halálból is felállok.
Csak cukor kell és koffein."
Még mindig megvolt a warrior spirit és a tigris kezdte végre megvillantani a szemeit...
Ezután ismét Karesz "vett kezelésbe" és csodahatáron,energetikai 0 állapot közelében valahogyan legyűrtük az utolsó köröket,egyszercsak Feri valahonnan kerített egy Magyar zászlót és Évi görlfrendel kéz a kézben közösen célt fogtam a versenyóra 35 óra 56 perc állásánál...

Konklúzió:
A verseny számomra csalódás volt nem azt kaptam amit vártam.
Jóleső fitnesz helyett elmondhatatlanul nehéz volt.
Olyan mélyen benn a fájdalom és szenvedés házában amiről korábban azt sem hittem volna,hogy létezik...
Természetesen tudom,hogy nagyon rossz lapokkal ültem le az asztalhoz játszani,hogy eszem tudta már az elején,hogy 50% a maximum esély és ha sikerül is egyáltalán az folyamatos szenvedés lesz de ennek ellenére is így érzem.Fizikailag teljesen kiszipolyozott,fejben teljesen kisütött.
Verseny után napokig csak néztem magam elé,hogy mi van.
A sikeres teljesítés ellenére kudarc élményként éltem meg.A célban és azóta sem éreztem eufóriát vagy bármi egyéb felemelő érzést.
Nem így szeretek véghezvinni egy álmot...
Aludtam már rá egy párat,rengetegszer átgondoltam és átéltem 1-1 pillanatot újra de ma is így gondolom.
Éretlen és tapasztalatlan voltam egy ilyen nagyságú dologhoz.
Itt most nagyon kijött,hogy csak 2 és fél éve csinálom ezt a sportot.Nagyon nagy hiányosságok vannak.
Rengeteg szakmai hibát vétettem menet közben de emberileg is hibáztam.Bezárkóztam egy dobozba és falat húztam magam köré.
Azt persze látom,hogy potenciál az nagyon sok van a testemben mert hiszen betegen,full legyöngülve is valahogyan végig tudtam menni egy ilyen nagy távon és sok órán át(magam is alig hiszem el,hogyan sikerülhetett) de ezt így többet soha nem szabad...És soha többet nem is szeretnék még egyszer ennyit szenvedni...Ez nem az én világom...
Maradt bennem tüske,hogy mire lettem volna képes egészségesen,erősen és ha úgy hozza az Élet,hogy még egyszer valamikor később újra fel tudok készülni egy ilyesmi (vagy nagyobb) kihívásra akkor még az is lehet,hogy megpróbálom újra.
De addig még rengeteget kell tanulnom,tapasztalnom,gyakorolnom kisebb ultra távokon.
Ezt most nagyon elkapkodtam.Erre én még nem voltam kész.Ide még fel kell nőjek.
Érzem magamban a végtelen ÉletErőt és hiszek magamban,tudom,hogy bármire képes vagyok de az ekkora nehézségű dolgokba ezentúl több észt kell belevinnem.
Külön kiemelném még egyszer,hogy nagyon szépen köszönöm NEKTEK mindazt a támogatást,segítséget amit kaptam verseny előtt-közben-után!
Rengeteget jelentett!Mindent...
Valamint ezúton is gratulálok versenyzőtársaimnak,MINDENKINEK aki elindult célba éréstől függetlenül!
Külön öröm számomra,hogy jóbarátom,Vakhal Norbi lett a győztes,aki nagyon szép és szimpatikus versenyzéssel megérdemelten lett Bajnok ráadásul a "mumus" pályáján!
Orfű csodaszép,a kínok közepette is többször megérintett a táj szépsége,fantasztikus hely!
A versenyszervezők rengeteg sok probléma,nehézség ellenére egy maradandó élményt és egy jó versenyt rendeztek nekünk,ezt is köszönöm!Abba az ölelésbe,amit Zsocával váltottunk célba érésem után és amikor átadta a Finisher-es pólómat,abba próbáltam ezt a köszönöm-öt is besűríteni!

Ez volt hát az én dupla ironman-em 2012-ben.
7.6 + 360 + 84.4
Megcsináltam.

Felkészülésem nagyon jól sikerült.
Brutál edzésmunkát végeztem a közel 10 hónap alatt,rengeteg edzésórát,kilométert gyűjtöttem,többet is mint amennyi szükséges lett volna de hát szeretek mozogni :).
Sérülés sem hátráltatott,illetve a télen volt egy kisebb boka gixerem de még az elején sikerült megfogni a problémát és 1-2 jó irányba meglépett okossággal hárítottam a nagyobb bajt.
Szóval minden nagyon faszául ment,épült felfelé szépen,tervszerűen a harci gépezet.
Utóbbi hetekben már 30 órás edzéshetek,durva brick-ek és koronázásként még ironman távot is csináltam edzésként.

Viszont nem is én lennék ha a rózsaszínű felhőket nem zavarná be valami sötét árnyék...
Igazából múlt hétvége óta vagyok szarul,napról napra rosszabbul.Apróságokkal kezdődött,nem is nyafogtam mára már viszont nagyon leromlott az állapot.
2 nap + egy újbóli félig átvirrasztott lázas,hasmenéses éjszaka után már azon kezdtem gondolkozni,hogy inkább kihagyom a hétvégi versenyt.
Ilyen legyengült állapotban nem sikerülhet,a kudarcélmény meg nagyon nem hiányzik.
Egyszerűen nem bírom elhinni-még kevésbé elfogadni-,hogy hogyan tudtam életem legerősebb halálosztó brutál csúcsformájából pár nap leforgása alatt ennyire beszopódni...
Elkeseredve,csalódottan és ezáltal fejben is teljesen összezavarodva nézem magam körül a napról napra romló történéseket...
Délután elmentem futni és benn a fák között magamba szálltam,rendeztem gondolataimat és a hajnali 0%-ról 50%-ra emeltem esélyeimet.
Eddig már többször is előfordult,hogy nagyon rossz lapjárásból is tudtam nagyot dobni,így egy efféle "csodában" bízom most is.
Hitem szerint a szellem teljes uralmat gyakorol a test fölött,szóval amíg a warrior spirit megvan addig bármi megtörténhet...

Na hát ez az állás másfél nappal a Nagy Verseny előtt.Alapból is totál be voltam szarva most méginkább :).
Izgatottan várom én is,hogy ebből mi sül majd ki.
Tőlem tapasztaltabb teljesítők szerint ennyi munkából már bőven lehet teljesíteni egy dupla ironman-t,én azonban óvatosan gondolok erre így a verseny előtt hiszen tudom,hogy a táv nagyon durva,tőlem jóval keményebb harcosokat is megállított már.Természetesen hiszek magamban.Meglátjuk,hogy egy nagyszerű felkészülés és utolsó napokban egy "kis" bekavarás mire lesz elég.Tervem nagyon egyszerű :szintidőn belül célba érni.
Tavaly azt mondtam és azóta is úgy gondolom,hogy nekem az ironman teljesítésével minden álmom teljesült a triatlonban,ami ezután esetleg még sikerül az hab lesz a tortán,bónusz.

HAJRELŐRETÁMADÁSSZÉJJELVÁGJUKABETONT!!! ;)
 

Formába lendülés

2012.04.20. 18:59

Halad szépen a játék,egyre inkább belendül a hajrá...Már van extra brick is.Persze nem minden móka és kacagás úgyhogy következzék ismét pár edzés leírás a közelmúltból benne olyan is amikor behalás esete forgott fenn:).

2012.03.21
Farkaserdő trail runnning.
24.5km
2:23:44(5:52 p/km)
141 avg hr
Már bemelegítő gimnasztikánál éreztem ez jó lesz...Aztán első körben újabb jelet  fogtam persze ekkor még szokásos ólommadár feeling azért bejátszott:).Fáradtka vagyok,kezd meglátszódni rajtam,hogy szombat óta minden éjjel bulizni járok...3ik kört lendületesre húztam aerob tetején(freki 152,tempó 5:20) a többiben nem feszengtem,sőt.A fenyvest mindegyik körben csak lazázva kijoggoltam.
Sztiló a hétvégi fellépőruha volt,próbáltam egyet előre,hogy milyen.Kicsit talán meleg viszont cserébe dizájnos:).
Sz@r volt kiszállni "Kelenföldnél" :) még nagyon nagyon mentem volna hisz már pont kezdtem bemelegedni de lehet,hogy már ennyi killa is túlzás volt pihenős héten.Szerencsére gép vagyok így bármit elbírok...Kajázni  most sem kajáztam hisz 30 alatti távnál minek  szobaszervíz:) még éhgyomorra sem mint ma is viszont mire haza értem persze már megéheztem.A kalóriákat visszapótoltam hát brutál friss ropogós héjú kemencés kenyérrel,libatepertőkrémmel és házi aludttejjel...FINOM VÓT! :):):)
Féfi sporiknak: a hétfői tinibuxa ma is kinn körözött
Női sporiknak: alfa hímet csak egyet láttam... :)
Az erdő népe tavaly óta ismeri Száguldó Bölényt,oly annyira rettenthetetlen harcos,hogy még Ringó Kebel sem érdekli. :)

2012-04-04
TT bike 75 km
2:21:00(32es átlag)
123 avg hr
Bár ma is erős szélhelyzet volt ennek ellenére a rendes bicajt gurítottam elő mert kívántam már valami rendes veretést.Nem sz@roztam sokat melegítéssel,rögtön felraktam nagytányérra és szinte az elejétől felálltam tempóra.53/15-ben fixen végig.
Első fél órában elkapott egy zápor de nem volt vészes.Mantráztam magamban,hogy:
"K*rva anyját,lesz@rom!Hogy húzódnék már félre míg eláll?!Verjed neki,Petyka ne törődj semmivel egy dupla IM felkészülés amúgy sem disney princess...Csak a pulzust és a tempót lessed,többivel ne b*ziskodjál!"
Hát küldtem neki...
Nem nyomtam halálba csak erős utazóba ez a pulzusriportból is jól látszik.Sajnos így csak 32es lett az átlag ami nem túl acélos de azért végül is annyira nem gáz.Erős szél miatt(is) végére kezdtem  érezni a lábaimat kissé szokatlan volt a tempó veretés.Végén még pörgettem levezetésnek pár kilit boltba járós tempóban:) ,hogy fel lazuljanak a lábak de azt már nem számoltam bele sehova.

2012-04-05
MTB 120km
4:54:10(25ös átlag)
121 avg hr
Könnyed csütörtöki kilométergyűjtés montival közepes intenzitáson.
Nyári meleg.Rövid szett.Farkaserdő.Krumplis lángos.Margitsziget.Sok makimajom.Még több muff:).Városliget.Pesti csavargás.Sötétedéskor otthoni frissítőponton átöltözés.Hosszú sztiló.Fejlámpa.Váci Liget.Nyár esti feeling.
Tekerés jól ment,fáradás zéró.Biztos a közelgő telehold miatt van de lemeríthetetlen energiacellákat éreztem magamban:) ma halálig tudtam volna küldeni a távot:).
K*RVÁRA SZERETEK BICAJOZNI! :)

2012-04-06
Swim 6 km
2:36:00(26os p/km)
Első killert vegyesben aztán a többit folyamatos gyorsban.
Bús Zolival és Krisztiánnal is találkoztam a medencetérben.
Úszást élveztem,tetszett a vizeskedés.Az már kevésbé,hogy jó lassú voltam...Igaz nem is akartam tempót menni de szerintem nem is tudtam volna :).Mellettem sávban cikázó Krisztiántól egész sűrűn kaptam a hosszokat...Már alig várom,hogy visszabüntessek Neki biciklin :) - ha tudok...

2012-04-07
Farkaserdő trail running Évivel és Tibikével,33km
3:14:45(5:54p/km)
139 avg hr
(1 kör 4050 méter)
Engem kicsit feszélyezett mert nagyképű vagyok:) de a többiek csak lazázni akartak így 6:08-ban kocogtunk jó darabig.6-ik körben 20-22 killer környékén szerencsére megindultunk és vertünk egy gyors kört ami nekem új PB lett(19:43 köridő,4:52-es iram).Ekkor összefutottunk Nadelka Józsival is.Ők könnyedén cseverésztek az iram mellett  én kevésbé :).A gyors karika után visszaálltam virágszedegetésre de aztán Évi sporttársnő újra berántotta a sort "megindult a lábam"  jeligére :) de ezt mi már Tibikével nem nagyon tudtuk lereagálni így mi inkább a leszakadást gyakoroltuk :) a hátralévő részben.Uccsó kört aztán végre tényleg ismét lazában,levezetősben elkentük majd irány a pékség ahol csöppnyi kalóriácskát visszapótoltunk...
Szaladás jól esett és jól is ment meg persze tök jó volt bandázni is.

2012-04-10
Trail run,Balboa kör Évivel,19km,750 méter szint
2:21:58(7:28 p/km)
Balboa kör Évivel.
Nem esett jól a futing...Dekoncentrált voltam és hát ha nem tudja a fej akkor nem tudja a láb se...
Szenvedtem,szokottól többet belesétáltam,szarul ment.
Ennek elenére viszont új PB lett 2 óra 22 perccel...
Ez nem nagy dicsőség mert tényleg lenn voltam közben kutyában.Így nem szeretek PB-t menni,annyira nem is örülök most ennek így.
Évi viszont nagyon bírta,tetszett is Neki a muntanya,könnyedén tudott volna egy 2 órást kört is verni ha akar.Kitartott mellettem és együtt csoszogtunk az én tempómban,rendes volt.Nagy meg könnyebbülés volt számomra amikor visszaértünk Fenyőgyöngyéhez,bevallom el is fáradtam mint az állat :).
Kicsit később megnyugodtam a BurgerKingben :) ahol rendbehoztam magam energetikailag:).
Ironman-ek romantikáznak az Erzsikénél :)


2012-04-13
TT bike 31km
56:54(33as átlag)
135 avg hr
Reggel a fürdőszoba ablakból nagy okosan megállapítottam,hogy végre szép idő van:) így pikk pakk átmódosítottam a mai úszótervet bicajra.3 hétben egyszer van kb. szélmentes nap,nem vagyok hülye:) ,hogy ne használjam ki.Kinn a pályán azonban hamar kiderült,hogy szó sincs szélmentességről,elég intenzív oldalszél játszott végig...Ezek után hagytam is a rákba az erőlködést,visszamódosítottam "mindenből egy órácska" tervre :).
Kevés kili pörgetés után hamar felb@sztam a láncot nagytányérra.A helyére...53 cápafog megindította a szekeret:).Bicajt nem nyomtam halálba csak erős utazóba,jó volt kicsit bekönyökölve tempót menni.Krisztiánnal is találkoztam de ma csak intettünk egymásnak és edzettük a saját veretést "első a sport" jeligére :).

2012-04-14
Night bike MTB 73km
3:05:00(24es átlag)
113 avg hr
Tegnap este 11kor meló után indítottam a tekerést hajnal 2 környékéig...
Középtányéron pörgettem végig könnyű áttételen laza intenzitáson ahogy a pulzusriport is mutatja.Azokon a fitnesz rendezvényeken amikről álmodozom van éjszakai szakasz is így gyúrnom kell erre.Eddig ugyan nem okozott gondot a night shift de azt gondolom gyakorlás sosem árt.Bár tavaly megfogadtam az éjszakai Riverside-on,hogy többet soha most inkább úgy érzem inkább ráfokozok...

2012-04-16
MTB 228km
8:24:33(27es átlag)
127 avg hr(6090 Kcal:))
Elugrottam kenyérér' :)
Békéscsabára...
Montival...
Élmény rész: A szerelem szárnyán repültem...
Szakmai rész: Vertem neki,nem sz@roztam :)
Külön azok biztatására/támogatására akik hozzám hasonlóan "low budget" életvitelt folytatnak és a meglévő montijuk mellé nem akarnak venni országútit az Ironman távot külön is bemértem:
180km
6 óra 44 perc(27es átlag)
Montival,hátizsákkal,taposópedál-futócipő kombinációval nem is annyira égő tempó ez :)
Szóval montival is f@szán le lehet tekerni az IM távot na persze a mi hobbi amatőr szintünkön.
Hát,ez már azért hosszú tekerésnek számít így kellett is kajáznom,hogy bírjam a tempóvágást végig.Na meg tudtam,hogy lesz ráfutás és arra is kell a power így nyomatni kellett a kalóriákat.
Éhgyomorra kezdtem mint mindig.Előző nap este ettem utoljára.
75 kilinél frissítettem először 2 péksütemény(1 virslis + 1 bacon-os kifli)
170-nél 1 sport szelet
200-nál 20dkg Győri Zabfalatok keksz
A szilárd takarmány ennyi volt.
Inni megittam az úton összesen kb. 3 liter víz,1 liter kóla,1 naracsos soproni.
Egy gépnek elég ennyi is :):):)
23as átlaggal,kirándulósba,ráfutás nélkül meg tudnám csinálni szilárd "gané" :) nélkül is szerintem.Tavaly a Balaton kör 195 kilije megvolt csak folyékony frissítőkkel...De persze az is igaz,hogy ilyesmi hülyeségek max. csak poénra jók,természetesen sokkal egészségesebb ha betartja az ember fia a megfelelő mennyiségű óránkénti ch bevitelt.
Szeretem néha ezt a rendszert is edzeni,hogy jobban bírjam eléhezve is ha kell...
Bringára ráfutás 20km
1:49:49(5:29 p/km)
144 avg hr
Megérkezésem után kényelmes depózást követően  rászaladtunk a tekerésre egyet Évikével a közeli Pósteleki parkerdőbe ami nagyon tetszett nekem,fantasztikus hely!
Jól ment,könnyen pörögtek a lábak,semmi nehézséget nem okozott ahogy azt a számok is mutatják.Mintha nem is én lennék,tökre durva...:)Jól sikerült a mai teszt nap eddigi leghosszabb brick jól lecsúszott...228 + 20 ...
My body is ready...

2012-04-18
MTB 144km
5:40:40(25.4es átlag)
122 avg hr
Békéscsabáról hazafelé.Szolnokig vonattal majd onnan indítottam a bicajt hazáig.Nem akartam az egész távot visszafelé is megtekerni,nehogy sok legyen.Azé' 2 naponta csak nem verek egy 230-ast... :).144 se kevés,úgyhogy elég ez.Ma nagyobb szél volt így jobban el is fáradtam meg 2-3 falunyit áztam is de nem volt vészes,esőruhát felvenni meg sem álltam,bíztam benne,hogy nem kezd el zuhogni.Végig a 4-es főúton jöttem Pestig.Így egy kicsit hosszabb volt a ride viszont elkerültem a Gödöllői dombokat.Ma valahogy nem igényeltem a több kilis emelkedők sorát...:)
Viszont jópofa story,hogy hétfőn odafelé menet az Alföldön szemből találkoztam 2 ázsiai túrázóval(mosoly,átkiabálás,integetés:)) míg ma visszafelében Pest előtt szintén találkoztam velük.Megismertem őket,ipari módon felcsomagozott bicajokkal 2 ázsiai karakter ugyanúgy zöld szerelésben nem hiszem,hogy másik 2 lett volna :).Felértem rájuk ma is nagy mosoly,integetés majd tovább.
Immáron hazai pályán szokásos lángososnál megebédeltem majd hazaérve forró fürdő.A ráfutást ma elhagytam kicsit lusta vagyok de talán belefér :).
Hosszú még ez a hét...
Itthon,kalóriavisszapótlás után a testsúly 86.
1 kilót fogytam.Nem túl sok,többre számítottam de ez van.Igaz,Békéscsabán nem éheztem:) Évike kitett Magáért...Talán ha melegebb lesz jobban beindul a fat burning :).
Bringa szempontból egész jól berántottam a hét elejét... :)

Na hát nagyjából ennyi :).Úszni is úszom de ott sajnos nem sok minden történik  csak megy az unalmas faltól falig játék de legalább a monotóniatűrésre is lehet vele edzeni.6 killereket szoktam verni 2 és fél óra tájékán direkt kényelmesben.
 

 

Március

2012.04.02. 00:12

Több szempontból is meghatározó hónap volt ez számomra.
Legfontosabb és legörömtelibb az az,hogy "kedvező fordulat":) állt be a magánéletemben.
Ezenkívül maratoni távon PB-t javítottam valamint első terep ultrám is megadatott egyéb érdekességek is megestek de ne menjünk ilyen hirtelen elébe az eseményeknek :).
 

Március összesen
Sport Edzések
száma
Összes távolság Összes idő
Futás
18 459.05 km

46:27:18

Úszás
7 21.5 km

9:03:30

Bringázás
20 1358.5 km

55:17:11

Összesen 45 1839.05 km

110:47:59


Megvan az első 100 óra fölötti hónap...Egész vállalható...
Nem irogatok le ide minden apró cseprő edzést ezentúl,azon olvasók kiknek megtisztelő figyelme napi lebontásban kíváncsi edzesonline-on vezetgetem PecsiPeter felhasználó néven.Álljon itt most pár olyan tréning beszámolója amiket kiemelnék a többi közül:


2012-03-08 MTB 22km, másfél óra ,15ös átlag
Napközben úgy terveztem nem edzek ma semmit.Sikerült este egy jó nagyot aludni gondoltam megfejelem ezt egy sportmentes passzív pihenős nappal.Melóból hazaérve viszont olyan szintű mozgáshiány tört rám,hogy muszáj volt valamit kezdenem:).
Kimentem a határba és felfedezősbe,kirándulósba csavarogtam egyet a montival.Nem raktam kilométerórát sem meg pulzusmérőt sem a beírt adatok becslések.Nem számított ma semmi csak az élmény.Terep,kis folyó,erdő,mező,állatkák.Csudajó volt.Azt a 2 évvel ezelőtti időszakot juttatta eszembe amikor életmódot váltottam.Akkor bármerre indultam mindenfelé új volt nekem,hisz nem ismertem semmit.Persze azok még csak túrázós jellegű valamik voltak tán még nem is edzések de NAGYON ott volt a szeren élveztem minden percét...Akárcsak ma...Sőt azóta ugye nagyot változott a helyzet ultra távokra feledzett szervezettel elég hálás dolog kirándulni,túrázni hisz állóképesség halálos és fáradás zéró csak a pozitív ingerek hatnak, lehet tisztán az élményfaktorban elmerülni.
Teljesen feltöltődtem,bicajoztam egy nagyon jól esőt köcsög műszerek nélkül.Ilyeneket máskor is kell csinálnom.

2012-03-11 Duna Menti Maraton:
Nehéz helyzetben vagyok.Keresem a szavakat,hogyan tudnám ezt a mai versenyt leírni.Kezdem az elején.
Reggel a lábaim persze fáradtak voltak az egész heti meg főleg a tegnapi kisebb fitnesz miatt de én mégis jól éreztem magam.
Jót aludtam,még álmodtam is(elég kellemeset) pedig szinte soha nem szoktam.Versenyközpont,nevezés,bandázás sporttársakkal
majd ki a rajtzónába(freki 80).Schwarzi Pestről kijött biciklivel a helyszínre!!!Szeretjük Őt,nagyon szimpatikus barátunk.
Megindulás.Laza melegítő tempó,jóleső kocogás a fordítóig.Pulzus kicsit magas(145) de ez nálam versenyen megszokott ezért nem aggasztott most sem.
Fordítótól könnyed tempóváltás(freki 150),kezdtem lekvározni a kenyeret:) elcsattan 1-2 előzés is.
Viharos pofaszél.Nem baj,a barátunk.Erősít.
1.kör(kicsit több mint 10.5km) 59 perc,everything is all right.
Megint visszaváltás kocogósra(freki végre lemegy 140) gyűjtöm az erőt a lendületeshez,jó kis iramedzés lesz ez ma is.
Szemből egymás biztatása,pacsizások,mindenki mosolyog.Még... :)
Fordítónál újra felállok tempóra(freki 150) már nehezedik jól van,működik a biológia.Innom kell.
2.kör félmaraton 1:58:30.Továbbra is él a remény,dübörgök a Nagy Cél felé meglehet a 4 órán belüli célidő.
Újabb kocogás de már ólmosodnak a lábak.Ennem is kell,érezhetően merülnek a raktárak.Na ja,induláskor se voltak fullra töltődve hisz tegnap is
lemerítettem ezért számítottam rá,hogy ma korában kell kezdenem a frissítgetést.Fordító előtt 2 banán + tea,izó.
Fordító után már nem tudok felállni lendületesre.Lötyög a kaja a gyomromban sz@r diszkomfortérzet meg fáradnak is a lábaim.Kezdem a káromkodást magamban...
Merülök érezhetően.Keményen.Már nem mosolygok már nem pacsizgatok csak nézek magam elé...A döglött soron vagyok...
3.kör 3:02:00...A gyors rész hiánya + frissítős b*ziskodás miatt csúszva érek a 32höz.Megállok itt is az asztalnál dobálok pár gerezd narancsot arcomba öblítem vízzel,teával.
Csóválom buksimat,nézem a könyörtelen számlálót az órán ahogy pörög.
Kezdem a vészmadárkodást...
"Petyka,ez a hajó elment.Ebből nem lesz 4 órán belüli maraton.Keveset ettél mert sajnáltad rá az időt meg el is fáradtál.Készen vagy...
Nagy volt az arc előre de megint elszámoltad magad.Most kéne kiszállni 32nél.így is egy jó edzést kihoztam a mai napból.Innen már gyilok lesz még az is lehet,hogy séta.Mi értelme?"
Óra eközben már ráugrik 3:03:00-ra...Sóhajtozás.Nab@sszamegaló szépen állok.57 perces utolsó kör kellene de még azok is többek voltak az elején amikor megvolt a power.
Legmélyebb gödörből a legmagasabb csúcsra?
Hogyan?Miből?
20 van a kezemben és a black jack asztalnál ülök...
Ekkor valahol legbelül megmozdul valami.Felüvölt bennem és megindulok.
Mint a lift amikor leszakad...Freki 155,tolom neki.Ha nyomás van rajtam jobban teljesítek nagy bennem a warrior spirit.A Jóisten is versenyzőnek teremtett.
Eljött az idő itt a pillanat.
AZ a pillanat.Meg kellett ragadni és nem ereszteni mert amikor majd egyszer el kell vele számolni akkor tudom meg,hogy győztes voltam vagy pedig vesztes...
Hogy éltem vagy haltam...
Beérve a Ligetbe az erdőbe a fák közé tisztán és pontosan érzem a növényekben és mindenhol,minden között áramló ÉletErőt.
Áramlik bennem is mindenemet átjár.Tökéletes a harmónia megszűnik tér és idő minden könnyű lesz és minden jól működik.Ez spirituális kapcsolódás.Ekkor sírok először...
Könnyek nélkül csak magamban de hangosan zokogok.Olyan tempót megyek amilyet még az elején se tudtam.Ráérzek és elkapom az utolsó körömet még a sz@rt is kiverem belőle mert egy megátalkodott gép vagyok.
Sikerülni fog a lehetetlen,a 20ra is lapot kérhetek mert az is bejön ha úgy akarom...
Utolsó fordítónál sem lassulok,sőt nyomom neki nyélen.All in.Újabb előzések de engem is bedarál aki okosba és fokozóba nyomja ma.
Ádám.Tartom Vele a lépést de visszaelőzni nem tudom.Laktáton vagyok 160as pulzus felett kicsivel.Fáj de jó.Vicsorgok de élvezem.Darálom a killákat most már pikk pakk nincs sok hátra.
Már tudom,hogy beérek 4 órán belül...Nem állíthat meg semmi és nem érdekel,hogy nincs bennem elég kalória.Ami ide és most kell az bennem van...
Többször átjár a Pillanat nagyon nagy flash van a kaszabolás közben,hihetetlen érzés.
Célt fogok 3 óra 59 percre.Győzelem!

Beszámolómat kiegészíteném a lényeggel:
Nagyon nagy vágyam és álmom és nagyon régi célom vált ma valóra,hogy 4 órán belülre kerültem maratoni távon.
Tudom,nem egy nagy lóf@sz de nekem óriási siker és elégtétel magammal szemben.
VISZONT ezek csak számok.Nem fontosak egyáltalán nem is annyira nekem való ez a tempóvágás/erőltetés.Sehol nincs ahhoz az Érzéshez amit az utolsó körön megtapasztalhattam újra még ha csak egy picike időre is.
Az a kapcsolódás a végtelen ÉletErővel az leírhatatlanul csodálatos és magával ragadó.Azt hiszem ez az a Dolog amiért csinálom ezt az egészet.
és emiatt sírtam el magam futás után a szaunában is meg most is miközben megírtam...Remélem nem lett nagyon nagyképű írás mert egyáltalán nem annak szántam.
KÖSZÖNÖM SZÉPEN Mindenkinek a tagnapi/mai biztatásokat!
Társak:
Bús Zoli: 3 óra 30 (2ik hely)
Tibike: 3 óra 32 (3ik hely)

42.2km
3:59:00(5:40 p/km)
147 avg hr

Pár fotó is van:) :
balról jobbra Hülyegyerek,Schwarzi,Tibike


balról jobbra Pécsi "SzáguldóBölény" Péter ,Bús "Csak56percGyékényesen" Zoltán, Bíró "Ezekfutólábakvazze" Tibor
2012-03-17
TT bike 184 km
6:05:20(30as átlag)
127 avg hr
Mesterrel mentünk egy Riverside kört majd én még rácsavartam egy keveset.Szép időnk volt,jól nyomtuk.Szentendén találkoztunk én addig csak lazáztam,könnyűben mentem.Onnantól haladósabbra vettük a figurát...Váltva vezetgettünk,néha megindultunk keményen."Tahitótfalu után felmentünk a bringás útra, ahol megláttunk egy szegény áldozatot. Leváltás kónuszra, és ami a csövön kifér(53km/h). Ez olyan jól sikerült, hogy még egy mellettünk  az úton haladó autós is belassított, gondolom, hogy csekkolja a sebességünket, és a csaj az anyósülésről integetett Petyának."Visegrád táblára rámentünk ezt sajnos elvesztettem...Mester tréfa répát reggelizhetett mert egy idő után elkezdett viccelődni,hogy kezd megrogyni meg fáradni meg ilyen hülyeségek.Viszont átláttam a szitán mert már ismerem és nem hittem Neki.Letkéstől bár nem kértem:) de nagyon rendes volt:) és előre engedett végig vezetni első pozicióban a következő közel 50 killán át csuma pofaszélben...Ez a rész némileg sz*patós volt mert elég sűrűn keményen meg kellett dolgoznunk a 26-28as tempóért is.Legalább erősödött a lábunk :).Jól mondja Juhász Peti: A szél a barátunk ha hátulról fúj gyorsít ha szemből erősít.Pár rövid szünetünket nem mértem bele csak a tekerés idejét az edzésbe.Nagymarosnál egy autós ogréval volt kisebb vita de megúszta verés nélkül :):):) pedig a Mester eléggé harcias volt..A Riverside karika 137 kilije megvolt 4 óra 29 percre,ez 30.5ös átlagra jött ki.Nem olyan rossz tavasszal ekkora szélhelyzetben...Mestert még elkísértem Pestig a cérnagyárig majd visszacsavartam egész Vácig mielőtt hazamentem.Rá akartam tenni egy kevéskét mert tök jó volt bicajozni meg,hogy IM táv fölé kerüljek.Ezen a szakaszon már én sem feszengtem csak lazáztam mert menet közben már átvariáltam magamban a ráúszást ráfutásra.A bicaj jól ment szépen javulgat a forma lassan be lehet izzítani a 200 fölötti meneteket.Jól éreztem magam,f@szául elvoltunk,Lacit is sűrűn emlegettük,remélem nem csuklott első maratonija közben:) amit ma futott a Balatonon.Róla sajnos még nincs infóm de bízom benne,hogy jól sikerült.
Legnagyobb mai aranyköpés a cérnagyárnál hangzott el:
"Ironman-ek vagyunk vagy miaf@sz!" :)

Indulás előtti pillanatok avagy ready for veretés:)   :


Ráfutás 17km
1:45:18(6:14 p/km)
138 avg hr
Hazaérve bicaj után elég ráérősen depóztam,nem siettem:) még egy rövid sms váltás a Balatonra is belefért mielőtt kifutottam.
Mit mondjak?Elég ütős flash közel 200as tekerés után 5:50ben könnyedén  megindulni...A megállíthatatlan robotgép édes illúzióját adja...Igazából bicajra úszást terveztem de végül mégis ráfutás mellett döntöttem mert érezni akartam,hogy mit tudok mutatni egy erős napra rá másnap sorozat terhelésben.Na meg amúgy is marha jó érzés imádom a triatlont.A bicajra ráfutástól csak a szex jobb dolog :):):).
Sajnos baf@szkodtam is mert egy úthibában megbotolva sikerült meghemperegnem az úton...Ez nem esett túl jól de megúsztam pár karcolással és legalább felélénkültem valamelyest:).Az induló tempó 4-5 killer után persze visszaesett,dolgozott a biológia...Nem éreztem ugyan a lassulást de a részidőkból láttam,hogy helyzet van.Ekkor próbáltam visszagyorsítani ami miatt meg állandósult hányinger lett.15nél szégyenszemre tartottam is pár perc szünetet,hogy rendezzem soraimat.Ettől eltekintve jól ment a fitnesz.Kellemes kis brick-et sikerült mára össze szorgoskodni: 184 + 17 ... Ma azon gondolkoztam futás közben megint,hogy mi lehet a titka annak,hogy ilyen jól bírom a hosszú távú terhelést.Mr.BlindFish már régóta rágja a fülem azzal,hogy ne akarjak nagyon befogyni mert a zsír raktárak nagyon kellenek az ultrához.Kezdek én is hinni benne:).Lehet,hogy a 20% fölötti testzsír százalékom miatt tudok ilyen jól elciripelni ennyi órán át?Elsőre meredek gondolatnak tűnhet de lehet mégis csak benne valami. Természetesen ezt a terhelést már éreztem annyira nagyon nem volt könnyű viszont szerencsére túl nehéz sem.A ráfutás 17 kilis távja sem véletlenül lett annyi amennyi... Akinek tiszteletére megfutottam az biztos érteni fogja...
Ma amúgy tök jó régi retro zenéket hallgattam a fülesben.Pl. ilyeneket.Gáz? Szerintem nem:) nekem tökre tetszik.Tényleg.


2012-03-25
Trail run 57km
6:44:00(7:05 p/km)
150 avg hr
Vértesi Terepmaraton.
Abszolút megkaptam amiért mentem.Nagyon sok pozitív élményt adott,csodaszép helyeken futottunk + összebandáztam számomra új de meglehetősen szimpatikus sporikkal.Szaszit is itt volt,királyság!!!Sajnos idő hiányában keveset tudtunk eszmét cserélni de szuper volt találkozni!
Egyre határozottabban  érzem,hogy ez lesz az én igazi utam.Az erdőben a fák között beléptem a terep ultra világba.
Hazaértem...

A szakmai részhez annyit fűznék,hogy a haditerv a következő volt:
"csak semmi feszengés!"
Első terep ultrán kellő tapasztalat és erő híján úgy okoskodtam,hogy csak kényelmesben haladgatok,mélyen benn a komfortzónámban.Ez hellyel - közzel sikerült is :).Néha azért megnyomtam,hogy felérjek sporikra hátha úgy könnyebb lesz tájékozódni.Nem könnyebb :).Egyetlen nagyobb elkavarás pont ekkor esett meg + 2  killa...Ezt egyébként annyira nem bántam hisz így legalább többet futhattam és mindjárt nem lett annyira "lányos" :) a táv sem.Frissítőpontokon ösze ettem mindenfélét,hogy teszteljem gyomort.Szerencsére nem volt gixer.Szaladás jól ment,örülök,hogy ezt a versenyt néztem ki magamnak.Tetszett nagyon a rendezvény magas színvonalú volt a frissítés a személyzet minden.Utólag azt gondolom jó döntés volt egy ilyen "könnyebb" ultrával kezdeni terepen mert nem haltam be a végére maradt erő bőven és így jó érzésekkel fejeztem be a versenyt.Hajrában még próbáltam csatázni 2 másik sporival összeállva egy 3 fős bollyá de nekik sajnos nem sok kedvük volt :).Utolsó kiliken 5 perces tempóra felváltva mondom nekik:
"lassan indíthatjuk a meccset...most eldöntjük a helyezések sorsát..."
Engedtek nyerni vagy fáradtak voltak nem tudom de végül én "dugtam" a célban először.
Befutó előtt még belehallgattam egyik Kiss számba is :)
Maga a futó időm az 6:15 - 6:20 iramú volt ha leveszem a frissítőpontokon álldogálást+mosakodást.Ezzel elégedett vagyok,elsőre szerintem nem olyan rossz ez.

Az egyik már körbeszaladta a Balatont is,
a másik én vagyok :)
avagy Évi görlfrenddel a rajt előtt:


2012-03-26
Run 14km
1:27:49 (
6:16 p/km)
136 avg hr
Ma abban a különleges megtiszteltetésben részesültem,hogy egy legendával egy UltraBalaton teljesítővel futhattam,Miss Gyebnár  sporttársnővel :):):)
Csak lazáztunk,átmozgattunk a tegnapi verseny után.
motto: első a sport! :)

2012-03-31
Székesfehérvári 8 órás ultrafutás:
74km
7:14:30(
5:52 p/km)
142 avg hr
5979Kcal :)
AZTAKURVAEGET! :)
Azt gondoltam előre,hogy egy hónapon belül 3 nagyot is dobni nem lehet.Így nem is ábrándoztam itt nagy sikerről csak egy laza,bandázós hosszú edzés szintjén kezeltem előzetesen a versenyt.
Előtte napok a "szokásos" tapering :) jegyében teltek,semmi rápihenés,fárasztó edzéshét,kevés alvás,sok meló,stb.Ez mindig beválik :).50 killa volt a haditerv esetleg ha jól megy akkor talán 60.
10 perccel a mezőny mögött tudtam csak elrajtolni mert megcsúsztam a helyszínre érkezéssel:).Futing meglepően jól ment,nagyon csodálkoztam magamon.Mintha nem is én lettem volna :) olyan tempóban haladoztam.Félmaraton 2 óra,maraton 3 óra 59...Úgy indult mintha direkt el akarnám futni az elejét pedig nem.Ez volt a kényelmes de haladós utazóm,bevállaltam ultra ide vagy oda :) lesz ami lesz alapon .Frissítőponton hasonlóan a vértesi történethez most is szinte mindent kipróbáltam,hogy teszteljem mit bír a gyomor de szerencsére most sem volt semmi gebasz.Elég jól bírom szerencsére bármit össze ehetek sosincs "szavazófülke" látogatás :).Ez is szerencsés adottság.Első órák most is nehezebbre esett sajnos ez valami hülye szokás nálam.Belül hisztiztem:) nem tetszett a pálya,sok volt a pofaszél meg a sunyi emelkedő.4. óra környékén kezdek éledezni ez annyiból jó,hogy általában addigra szoktak sporik egy része behalni így én akkortájt szoktam kezdeni az előzéseimet.Most is így történt.Menet közben végre személyesen is találkoztam,megismerkedtem eddig csak virtuális kollégákkal ilyesmiknek mindig tökre örülök mert mindig szimpatikus mindenki:).Bátorítgattam,buzdítgattam a kezdőbbeket akik nagyot harcolva önmagukkal keményen tolták saját határaikat és ámulva figyeltem a nagyokat ahogyan rendíthetetlenül darálják félelmetes tempóban a kiliket...Amikor láttam a köridőimből,hogy lassulok olyankor mindig kiálltam egy gyors átmasszírozásra vagy forró levesre vagy kicsit hosszabb időtartamú kajálásra.Ezzel összesen kb. 35 perc ment el.A pályán nem sétáltam, végig futottam csak a frissítőzónában állogattam meg.Egyébként meglepően egyenletes időim voltak még a vége felé is simán.Nagyon váratlanul ért,hogy ilyen jól és könnyen megy a futás így természetesen menet közben mindig felülírtam a terveket.Végül 74 killát szorgoskodtam össze és nem nagyon fáradtam el ebben még sok tartalék volt.Na nem iramban :) hanem hatótávban.Sikerült masszázsra is bejutnom ez nagyon nagy okosság ilyenkor ezt vétek kihagyni.Szuper rendezvény volt Zsocáék kitettek magukért mindenki jól érezte magát.
Külön öröm számomra és persze menet közben is sokat járt az agyam "odaát" szóval görlfrend sem unatkozott,69 killát futott 6 óra alatt ezzel meg is nyerte Veszprémet...
Azt mondjuk nem értem, hogy verseny után este miért lépcsőn mentünk fel a 10.-re, amikor ott a lift...?! :)
de levezetésnek legalább jó volt.


6 napon belül 2 ultrafutás...

2012-04-01
MTB 38km
107 avg hr

Verseny utáni könnyű,átmozgató brick bicaj része.
Erős szél,bicikliút,erdő,mező,patakpart.
motto: csak semmi feszengés
Ráfutás 13.5 km
1:22:45(6:08p/km)
132 avg hr
Verseny utáni könnyű,átmozgató brick futing része a közeli parkerdőben.Rövid depózás után már kocogtam is.
Jól ment,könnyűek voltak végig a lábak.Lett volna eszem tolni neki :) de kímélni akartam az élő szövetet a fém vázon :) ahogy pulzusriport is mutatja.Tegnap verseny után ugyan ordítottam Pali masszőr kezei alatt:) de ma áldottam nevét.Semmi baja lábaimnak.
Jól esett a mozgás,szeretek futni.
Egy 74 killás szaladás másnapján ezt nagyon jó jelként értékeltem...
 


 

IronSurprise

2012.03.05. 19:59

Péntek:
TT bike 53km
1:44:30(30.43 km/h)
132 avg hr
Vác és Dunakeszi közt forogva.A városban beugrottam idei első szervízbe,kellett egy kis centír meg szét lett szedve és ki lett tisztítva a váltó.Most már szépen lövi a pozíciókat csörgés csattogás nélkül:).Közepes tempót mentem aztán egy részen felértem egy versenybiciklis sporira szép lassan minimál különbséggel megelőztem,illedelmesen köszöntem.Aztán látom,hogy rakja rám a kereket jön szélárnyékban.Mondom jól van.Azért finoman elkezdtem vajazni a kalácsot:) de tényleg csak lazán semmi feszengés.Még mindig tapadt sőt a Dunakeszi Tesco-nál visszaelőz.Ekkor raktam le 53-13ra...Valamivel később  38as tempónál(freki 149) a kisablakban hátranézve már nem volt senki:).Ettől a kis résztől eltekintve közepes menet volt ez bár a keményszeles pálya miatt kicsit így is intenzívebb lett mint terveztem.53 killánál ki is szálltam mert ma a szélben csak ennyi esett jól és hát szezon elején fontos számomra,hogy a kezdő tekerések csak finom,jóleső kedv meghozó játékok legyenek.Izomkodni később is ráérek:).Holnap:):):)
Az még durva volt,hogy hazaérve letámasztva benn a bicajt érzem,hogy valami kotyog mondom megnézem mi az?Mozgott az első kerék,kilazult a gyorsszár...Ebből akár  kemény szitu is lehetett volna menetközben ma szerencsém volt legközelebb már erre is figyelnem kell.
Swim 2.4km , 1 óra (25p/km)
A lényeg:
10 x (1 hossz erős 1 hossz laza)
10 x (2 hossz erős 1 hossz laza.
A többi az bemelegítő valamint levezető b*ziskodás volt:).Volt egy figura a medencében aki neoprénben,nyaksúllyal simán úszkálta a víz alatti 2hosszokat(66m) egy levegővel...Gyönyörű és laza technikával.Csak pilláztam élmény volt bámészkodni őt:).Jól el is késtem melóból,persze későn is csobbantam.

Szombat:
TT bike 61km
1:55:30(31.7km/h)
137 avg hr
159 max hr
Ma többfelé és több csapattal is lehetett volna tartani szerteszét.Kicsit önzősködtem mert annyira ritka a kevésszeles nap,hogy mindenképpen ki akartam használni egy kis tempómenés felmérőre,hogy tudjak mihez viszonyítani az edzéseken.Vác és Dunakeszi közt forgolódva a szokásos 30.5kmes körön.Erős utazót nyomtam afféle tervezett Nagyatádi versenytempót komfortzóna tetején.Néha már egész haladósnak tűnt,ez már veretés volt,tetszett.Az már nem annyira ami sikerült:
1.kör 31.3as átlag(belemértem a melegítő szakaszt is)
2.kör 32.3as
Kicsit letört.Jobbra számítottam.Telhetetlen vagyok.Ez "csak" ígéretes" de nem óriási...Az igaz,hogy sokkal jobb mint a tavalyi első tempóveretés(28as átlag) de akkor is...Szakmailag 2 hibát is vétettem:
1.a bemelegítés(7km kistányéros pörgetés) túl intenzív lett mert nem bírtam a véremmel,ettől sokkal nyugisabbra,lassabbra kellett volna venni.
2.már kb. 20nál az első nagyobb satírnál elsavaztam a lábom mert jó érzés volt megindulni mint a lift amikor leszakad:).
Nem óriási bakik de ezekért is kár volt.Legközelebb fegyelmezettebbnek kell lennem.Na hát ez volt a szezon eleji mini felmérőm és ezzel meg is volt a mai első bringa edzés.Most bicaj váltás és indulhat a kirándulós montizás Krisztiánnal a madárcsicsergős tavaszban!Remélem tényleg tudjuk majd tartani a vérünket és csak laza virágszedegetés lesz mert a "Kölyök"-nek még most első tekerésekre ez kellene és ez is a terv.Szép hétvégét Mindenkinek!
MTB 85km
4:02:00(21.07 km/h)
118 avg hr
Bicajváltás után el Vácra majd onnan Krisztiánnal közösen el Szobra meg vissza a Duna parti bicikliúton.
JÓ VOLT!
Menet közben Nagymaros környékén találkoztunk Bús Zolival aki épp futott,egy darabon bandáztunk Vele.4:48as futótempója közben teljesen lazán és könnyedén beszélgetett velünk ahogy tekertünk mellette...Csak lazán,kirándulósba nyomtuk.Bár én néha rángattam volna az iramot de a "Kölyök" szerencsére észnél volt így tudtuk tartani a tervet.Összesen 146 killer lett ma összetekergetve 2 részletben de mivel a lábam még mindig nem érzem 100%-osnak így ráfutás helyett bicaj után forró fürdő és lóbalzsamozás játszott.Menet közben ugyan nagyon éltem és keménykedtem meg tényleg nem is éreztem magam fáradtnak azért a forró kád vízben feküdve rájöttem,hogy jó lesz ez az itthon maradás,lustálkodás:).Reggel éhgyomorra kezdtem és a TT bike 2 órája közben nem is frissítettem de amikor kezdtük a montit akkor lecsúszott 2 nutellás banán meg a kirándulás vége felé is olyan éhes voltam már,hogy meg kellett állnunk újabb banán+sportszelet kombóra.Még így is 87.8 volt a súly edzés végére.
Jó volt így virágszedegetősben is szép tavaszi időben,napsütésben,madárcsicsergésben kevés széllel.Néha meg is álltunk nézelődni.
Run 14km
1:29:55(6:25 p/km)
130 avg hr
Bicaj után aludtam egy nagyot,este 9kor keltem...Full kipihenve teljesen jó állapotban a lábamat sem éreztem.Mármint a húzódást.15 perc jó meleg és pihe puha ágyikóban fetrengés:) után már kerestem a cicanadrágot:) mondom irány futni jó lesz az.Az átmozgató,regeneráló tempómat vittem magammal,hogy biztosan ne legyen baj a combommal.Jó hideg lett megint estére,mínusz fokok,reméltem,hogy Móniék már befejezték ekkorra a bicajt...
A felettem szikrázó csillagok,a töltésen körbeölelő csendes éjszaka,a fejlámpa fényében átfutó mókus,az éjfekete Dunán halkan úszó uszály,a túloldalon  "hegyeim" lábánál megbúvó békés faluk rengeteg apró fényei alkotta harmónia nagyon egyben volt.Feltöltődve és boldog szívvel értem haza.Imádok futni.Szó szerinti függés ez...
Csóri Whitney tiszteletére 2x is meghallgattam szaladás közben kedvenc számomat Tőle:


Vasárnap IronSurprise:
Trail run 19km,490m szint
2:00:00(6:18 p/km)
Ma Vasaput mentünk meglátogatni Sopronba.Norbi igencsak meglepődött hiszen váratlan meglepetésként bukkantunk fel egyszercsak szemből futva:):):).Pulzust nem mértem mert 3 óra alvás után úgy gondoltam nem lesz ma mérvadó adat:).Amúgy biztos jó magas lehetett mert (számomra) igen intenzív tempót mentünk szintes terepen.Idei első rövidnadrágos futás!Ezt a karikát már futottuk egyszer tavaly az IronFertő alkalmával is.Akkor eléggé behaltam a "sok" szint miatt:) most  más volt a szitu...Magamhoz mérten egész jól ügettem a terepen és nagyon is éltem:) menet közben.Szuper volt ez a nap,nagyon jót bandáztunk(9en voltunk) végig ment az ökörködés is + egymás szekálása:).Szép,ingergazdag helyeken futottunk az erdőben,őzekkel meg minden.A meglepetés is jól sikerült és edzettünk is egy jót.Mondjuk Norbira és a banda keményebb tagjaira nézve nem teljesen igaz hiszen ez nekik inkább virágszedegetés volt:) szinte nem is lihegtek.Én elfáradtam és a lábaimat is éreztem sajnos úgy néz ki akármennyire szimpatikus és nagyon bejövős cipő a salomon talán mégsem a lábamra való.Nike-s futások után sosincs ilyesmi érzés mint ez után...Még tesztelgetem azért:).
Ulmann Mónika Akciócsoport szinte teljes létszámban:
 

Jobbról balra:
Dr.Demendi "IvanGrasso" Csaba
Temesi "Tepó" Dániel
Hans "IronSün" György
Ivánkovics "Vasapu" Norbert
Kovács "ÖregBaka" Tibor
Kovács "Shortstop" Krisztián
Szászi "Szaszit" Tamás
Bíró "Tibike" Tibor
Pécsi "LelketlenCyborg" Péter

https://picasaweb.google.com/strongmanhungary/IronSurprise
 

Február

2012.03.01. 23:07

Melós hónap volt sikerült tartani az elszánt gondolatmenetet miszerint huszáros hajrával utol kell érni a felkészülés menetét amiről kicsit leszakadtam januárban.Valami ilyesmi lószra gondoltam :).Fontossági sorrendben kiemelnék pár meghatározó dolgot:
1.A 6 órás görgőzésen és a közösségi futásokon megismerkedtem számomra új és szimpatikus sporttársakkal.Az emberi kapcsolatok része kiemelten fontos tényező nálam.
2.Január végi bokasérülésemet sikerült megfogni már az elején és hónap közben hárítani a nagyobb bajt 1-2 azonnali és kényszerű edzés terv/metódus változtatással.Fura számomra is  mert nekem nehezebb ügy kihagyni egy 16kilis edzést mint körbefutni a Velencei tavat kétszer:).A felelős edzéstervezés/módosítás még nagy újdonság és persze még sokat kell fejlődnöm de valami már legalább elkezdődött.Nehéz visszavenni az arcomból de muszáj.500-600km közti futós hónapok helyett be kell érnem kevesebbel mert "csak" ennyit bír el.Tavaly 2500-at futottam összesen.A hozzáértők biztonságos 10% emelést javasolnak továbblépni.Ez az én számításaim szerint legalább 5000km:).
3.93-94 kiló testsúlyról sikerült lemenni 89-90re és ezt megtartani.Itt most egy kicsit szinten tartok aztán jöhet a következő attack 85-87 környékét célba véve.

A számok eléggé beszédesek azt gondolom korrektül mutatják a befektetett munka mennyiségét azokhoz nem sok kommentárt fűznék.Azt viszont megjegyezném,hogy a kilométereket és az edzésórákat a legkönnyebb gyűjteni ehhez nem kell sok ész csak erő:) ezért ez jól megy nekem :).Család nélkül meg főleg egyszerű dolog...
 

Február összesen
Sport Edzések
száma
Összes távolság Összes idő
Futás
22 384.5 km

38:58:34

Úszás
6 14.7 km

6:12:00

Bringázás
18 1060 km

40:16:40

Erősport
1 90 kg

0:15:00

Összesen 47 1459.2 km
 

85:42:14Kedd:
Run 16km
1:33:57(5:52p/km)
143 avg hr
Felkelek mit látok?Megint hóesés...
Fekete lencse helyett sárgát vettem fel hát a futáshoz valamilyen szinten tetszett vagyis inkább érdekes volt megint a vattában sportolni.Sweet sixteen:).Nem volt nagy csúszkálás a salomon elég jól fogta a friss havas pályát.Sajnos elég kevés volt az áramerősség bennem így csak néha tudtam beindítani a darálót pedig végig jó lendületes tempót akartam ma zúzni.Pár kilin sikerült is:).Ébredéskor kis ideig 46ot is láttam a pulzusmérőn ez új rekord.Amilyen "erős" voltam ma még jó,hogy elmolyoltam reggel az időt és így nem tudtam nagyobb karikát menni.Biztos behaltam volna mert fáradtnak éreztem magam pedig tök jót aludtam.Vagy épp ezért.Túl sok volt a jóból:).

Szerda:
MTB 56km
2:14:30(25ös átlag)
126 avg hr
153 max hr
Tegnapi futástól lett egy kisebb húzódás a belső combomban.Nem vészes de inkább lemondtam a mai futásról pedig ez kellett volna a szép kerek hónaphoz...Mindegy.Az egészségem fontosabb mint a statisztika.Na meg vágnom is kéne még a héten egy tempós 25-30 körülit ahhoz is kéne a jó láb.Nehéz szívvel de a montit toltam elő.Első órában 24es átlagnál észbe kaptam és innentől kicsit besatíroztam a rajzot.A hátszeles részeken izzítottam a sonkaszeletelőt mindjárt 26os lett a második óra.A tekerés egyébként nem volt túl élvezetes  egyrészt a mostanában szokásos keményszeles pálya miatt másrészt nagyon futóhangulatos napom van végig ezen járt az eszem...Kicsit azért vigasztal,hogy közel 86 órás a hónap végre :).
12.3% ...

Csütörtök:   (ez már március de nem baj:))
Run 24.6km
2:13:00(5:24 p/km)
146 avg hr
Farkaserdő trail run Krisztiánnal.A helyszínen szembetalálkoztunk Nadelka Józsival is.Iram edzés volt a terv mára körönként más tempóban.1 kör ugye az 4.1 km.Minden laza körre 1 kör tempóhasítás.A húzódásom miatt kicsit tartottam tőle,hogy csöcsre szaladok a lábammal de nem volt gond,megérte tegnap pihentetni.
1.kör 6:05 p/km
2.kör 5:02
3.kör 5:45 (ettől lassabbra nem tudtuk hozni:))
4.kör 4:56 154 avg hr,162 max hr (HOPPÁRÉ!!!)
5.kör 5:56
6.kör 4:58 157 avg hr,167 max hr
Ez az iram eddig számomra álom űridő volt de most úgy néz ki,hogy egyre merészebben lehet alkalmazni mert látszik,hogy megy ez képes vagyok rá.Malac gyorsul:).Ráadásul az a helyzet állt elő,hogy a keringésem erősebb lett mint a lábom.Ezt arra értem,hogy aerob zónám tetején hoztam a 4:56os iramú karikát,csak a fenyvesben az emelkedőn ugrott laktátküszöb környékre,lábra viszont éreztem,hogy k*rva izmozás kellett már ide.Szívem elvileg ezt tempót bírná akár másfél-két órán át is de lábaim egyelőre biztos nem.Amikor a gyors körökben megindítottuk a kaszabolást én egy kicsit elhalkultam:) nem erőltettem a csacsogást:).A "Kölyök"-nek persze nem volt halálos az iram... Nagyon örültem ez igen igen jól sikerült edzés lett megmondom őszintén el is fáradtam:).Meglepő ezen a rövidke távon.Ezek a tempófutások azért más játék mint a lassú kocogós:).Végre láttam Krisztiánt is izzadni!:).Némileg bezavart a képbe egy kis diszkomfort mert volt egy kis kulamuláré veszély de megúsztam a tojáslerakást:):):) sikerült hazáig tartani:):):).
Szökkenő Szarvas és Száguldó Bölény háttérben a műveleti terület:

Kezdődik...

2012.02.27. 23:08

Szombat:
Night run 14km
1:19:29(5:40p/km)
140 avg hr
14 órát dolgoztam ma ezért 14 kilit futottam is:).Este fél 11kor indultunk.Legénykoromban diszkóba jártam szombat este most meg futni:).Krisztián kimért egy 7 killás városi karikát abból vertünk kettőt fokozóba.Nekem eléggé lendületes lett az iram lihegtem is:) a "Kölyöknek" ez laza bár ma Neki is fárasztó napja volt a baseball miatt.Mostanában amúgy is volt talán egy feszkó köztünk mert folyton beleokoskodok olyanba amihez nincs is közöm de lehet,hogy csak én képzeltem be ezt.Na minden esetre most nagyon jól elvoltunk jól éreztem magam és jót is bandáztunk. Szaladás után pótoltam a kalóriákat frissen kisült barackos fánkkal(Tesco) majd jéghideg NS(narancsos soproni).Bátran nyomtam a ch-t mert ha minden jól megy holnap kell majd az extra kalória és amúgy is lemozgom  tervek szerint.Még jó,hogy 0-24 nyitva van a Tesco Vácon így éjfél után sem gond egy megfáradt futónak a finomság :).Amúgy is valami nagyobb,városi boltba akartam menni mert a múltkor a helyi non-stop előtt szintén szombat éjjel majdnem sikerült megveretnem magam...
Nem mentünk ma óriási távot de a run meglepően jól ment.Jó éjt gyerekek,búcsúzik a füles mára:)

Vasárnap:
MTB 135km
5:36:00(24es átlag)
129 avg hr
150 max hr
AZTAKURVAEGET! :)Hardcore endurance madafaka veretés kedvenc edzőkörömön a Riverside-on.
Göd-Dunakeszi-Megyeri hídon át-Szentendre-Visegrád-Esztergom-Sturovo(SK)-Salka(SK)-Letkés-Szob-Zebegény-Nagymaros-Vác-Göd.
Szentendre határában összefutottam a visszafelében tekerő Tepóékkal.Viccesen próbáltak visszafordulásra bírni mert qva nagy zivatar közeledett.Én viszont az a fajta csóka vagyok aki fixen lapot húz a 19re.Visszafelé irányól szó sem lehetett folytattam tovább.Persze benn Szentendrén annyira esett,hogy félre kellett húzódjak mert gondoltam,hogy februárban azért elázva még további 100 killa tekerés elég meredek lenne...Itt találkoztam Schwarzival,tökre megörültem Neki.Egy darabot ezután együtt mentünk ez a szakasz volt a nagy leizzadás szakasza:) alig bírtam tartani a tempót de nagyon jó volt bandázni.Ő utána ment rétesezni én meg folytattam tovább.3ik órában kezdtem behalni de már vágom annyira a maltert,hogy tudom az első holtpontokat szinte mindig az energetikai billenések okozzák,úgyhogy dobáltam is befelé a ch-t serényen,nem sajnáltam a pár perces szüneteket rá.Szembeszél persze ma is volt nem kevés de számítottam rá így nem volt anyira kellemetlen amikor vagy 70 km-en át lecimmantottam magam:).Mivel a kör egy kis része Szlovákián át vezet így némileg "nemzetközi":) is lett a tekerés.Itt kihasználtam a lehetőséget és "külföldi":) sporikat is leszedtem.Mikor felértem a 2 figurára lenéztem a combjaimra és hozzájuk szóltam:
"b+,pár éve még 300-zal guggoltatok most sem hagyhattok cserben!Csak meg tudjátok tekerni a hajtókart is! :)"
Ezután mit tehettem volna?Bedaráltam őket hiába voltak ők versenybiciklivel én meg a traktorral...Az első átdobót nem nagyon piszkáltam az úton,végig nagytányéron küldtem.Egyedül a Salkai glikogénégetőn b*ziskodtam fel középtányéron 8-9es tempóval halszálkázva...
Az "okostojás" ezúttal frissített is a habzsi-dőzsi tételszerűen:
2 banán
2 sportszelet
7 deci kóla (igazi amerikai:))
Másfél liter víz.
Meglepően jól ment a tekerés,idén durva lesz a téma egyértelműen  bicaj a fő műsorszámom:).Már februárban montival elsőre 135 killán egy 24es átlag azt gondolom eléggé vállalható adat.Bár Évi múltkor edzesonline-on szóvá tette:) ,hogy mellékeljek szótárt a biciklis szleng mellé ezt most sem teszem,inkább összefoglalom pár szóban a lényeget:
A célban tökéletes mentális állapotban és könnyű lábakkal szálltam le,nagyon örültem,hogy jól sikerült az első hosszabb kinti tekerés.Inkább unalmas volt mintsem fárasztó a mai tekerés DE csodálatos ez a kör az ország egyik legszebb részén halad a Duna kanyar hegyei közt.Kivételesen szerencsésnek érzem magam,hogy ilyen csodaszép helyen edzhetek.
A traktor határközelben: 

 
Ráfutás 20km
2:03:50(6:11p/km)
138 avg hr
153 max hr
Leugorva a bicajról átöltözés és pár hencegő sms:) szétküldése után nekiindultam.Bár Tepó aggódott meg nyugtattam,hogy csak lazán,könnyű 4 percesekben kezdek aztán meglátom majd:).Ez természetesen csak vicc,komfortzóna alján 6 perc körüli tempó volt a játék.Már a bicajon is gazdagon frissítgettem de futásra indulva raktam a zsebembe sport szeletet + benyomtam még egy narancsos sopronit is biztos ami biztos alapon,nehogy már Vácig berakja  DJ az "A lábamon alig alig állok..." című örökzöldet:).Nem is volt gixer ment szépen a szaladás.
Még mindig meg tudok lepődni mennyire simán meg tudok indulni szó szerint jól esően bicaj után rögtön.A fordítótól visszajövetben láttam a részidőkből,hogy kicsit lassulok de ez hol érdekelt?Egy 6+2 es hosszú állóképességi  brick-en nem a tempóvágás a lényeg(sajnos amúgy sem vagyok gyors) hanem,hogy minél tovább mélyen aerob zónában tudjak ciripelgetni.Nem is gyorsítottam mert mindenképp 140 alatt akartam tartani a frekit.2 óra futás valamint összesen közel 8 óra menet után még pont a befáradás előtt kiszálltam és így jó érzésekkel tudtam befejezni ezt a mai testmozgást.Futás közben elszürcsöltem 3 deci kólát,fél liter vizet meg 1 sport szeletet.
Két nagy tapasztalattal gazdagodtam ma:
1.Feltöltött raktárakkal valamint sport közbeni folyamatos visszatáplálással a halál f@szára is elmegyek meg vissza 2szer... :).Tehát a megfelelő kalóriabevitel muszáj.Éhezés off.
2.Alap állóképességi,ún. "LSD" edzéseim továbbra is prio 1 elsőbbséget élveznek a felkészülésemben.Hihetetlen módon fektetik a 8ast,ez a mai fitnesz közel akkora adag volt mint a tavalyi legdurvább edzésem IM előtt és ezt most kisujjból,könnyedén jól esően hoztam.Egyértelműen a folyamatos állóképességi munka eredménye ez a durva szintugrás.Tetszik:) így ezentúl is ez lesz a fő csapás 80-90 %-ban csak ha majd kicsit jobb idők lesznek és megjön végre az igazi tavasz akkor kicsit megnyújtjuk az adagot lefáradósig,pimaszul szemtelen távig.Olyan 3.8 + 180 + 42.2 brick-ekig...
Hazaérve olvastam Mr.Blindfish barátom üzenetét,annyira feldobott,hogy remélem nem sértődik meg rajta de publikusra kiteszem ide:
"MEGVOLT Petyka,most értem haza,laza 92 run.Képzeld,elfáradtam :o))))"
Válaszom:
"Brutál vagy!Ha nő lennék cidásnyúllá változnék most! :):):) én sem unatkoztam,6+2 es brick.Megérdemeljük a vacsorát ;)"
Ja igen erről jut eszembe,hogy edzés végén 2.5 kilóval voltam kevesebb annak ellenére,hogy ma magamhoz képest sokat frissítettem úgyhogy a nap végére nyilvánvalóan kiürült glikogénraktárnak meg a hozzá megkötött víznek van azért súlya rendesen:).

Hétfő:
Swim 1.6km , 40 perc
Könnyű,átmozgató úszás regenerációs jelleggel.Semmi feszengés* :). Majdnem végig oda mell vissza gyors kevés háttal megvariálva.A távot nem számoltam csak saccoltam a nyugdíjas tempóból:).Jól ment.Utána át szaunába,sajnos gyurmázásra nem maradt idő:(. 
*: Ferinél olvastam,nagyon tetszik a meghatározás :):):) 
TT bike 25km
1 óra(25ös átlag)
121 avg hr
140 max hr
Pihenőnap helyett aktív átmozgatás hasonlóan a swimming-hez itt is laza 45 perc tekerés.Volt a terv:):):).
Ebből 1 óra közepes veretés lett végig könnyű áttételen,kónuszra még az érzés kedvéért sem tettem le:).Rendes bicajom idei első szabadtéri menete.A tegnapitól kissé érzékenyek az ülőgumók így az első kiliken sokat szöszöltem míg megtaláltam a komfortos helyzetet ami leginkább bekönyöklős,nyereg orra kiülős pozíció volt.Bevallom nem tudtam tartani a tervet maradéktalanul mert persze,hogy elkapott a hév.Ez egy időfutam vadászgép mely sebességre született.Előző tulaja is küldte neki(ugye,Pisti?) de mostani gazdija sem túrázó típus...:).Így aztán a hátszeles részeken bekönyökölve hogyne indítottam volna meg párszor a harci eszközt:) ráadásul nem is bírtam kiszállni 45 percnél.Műszert még nem applikáltam át rá így pontosan nem mértem az adatokat csak saccra írtam.Ennél azért remélem jobb tempót vágtam:) de inkább csak 25öt írok,nehogy a csalás sötét árnya vetüljön rám:).
Egyéb iránt is rendhagyó volt a mai téma nem csak azért mert az idei első outdoor TT.Vége a sz@rrágóskodásomnak kemény 3 ezer pénzért vettem kamáslit sőt rendes műhelypumpát is elhoztam a boltból ne kelljen mindig kölcsön kunyerálni vagy szervízbe kuncsorogni 8 bar-os fújogatásért.Már én sem vagyok a régi...:)
El kell,hogy mondjam nem fagyott el a lábom pedig csak 1 zokni volt az alul felül lyukacsos triatlonos cipőben...Nagyon nagy találmány a kamásli!TibiKirály és Tepó!Ne is írjatok inkább semmit mert így is szégyellem magam:).Azt meg a tegnapihoz le sem mertem írni:),hogy a montit még mindig taposópedál + sportcipő kombinációval tolom.Az nem zavar,hogy égő az viszont annál inkább probléma,hogy rögzítés híján a húzó fázis így teljesen kimarad és a körhajtás nem valósul meg.Ezt még rendbe kell tennem meg még a "rendes" bicajon is vannak apróságok de tulajdonképpen az már készen áll a szabadtéri hadműveletekhez:). 
A ráfutást ma elhagytam had pihenjen kicsit a láb mert ugyan nem éreztem magam fáradtnak  annyi eszem azért van(?),hogy tudjam bennem van még a tegnapi menet ha érzem ha nem.De a hátralévő napokban kicsit bele kell húzzak nehogy még a 400 se legyen összeszaladva a hónapban :). 
A bicaj februári adagja már 4 számjegyű :) Juhász Peti kolléga dicsérő szavára külön számítok :):):) 
Egész jó kis nap lenne ez a mai is ha nem büntettek volna meg 57 ezerre gépjárműbiztosítás ügyben a saját f@szságom miatt... 

Na hát mozgalmas kis hétvége volt kezdődik a belendülés...

 

 

 

 

 

Enyém barát :)

2012.02.24. 19:22

Kedd:
Swim 2.5km, 1 óra
Fél óra közepesen erős tempó(folyamatos gyors)
Negyed óra izomkodás(satír hegyek:))
Negyed óra játékos levezetés.(többféle úszásnem + "búvárkodás")
Lassan kezdek teljesen visszarázódni a medencébe.Mondjuk ideje is hiszen következő hónaptól be kell már indítani a hosszabb meneteket(8km) azt meg csak úgy lehet ha van kedv is hozzá.Hát lassan lassan úgy érzem megjön az :).
MTB 53 km
2:17(23as átlag)
120 avg
143 max
Teljesítménykényszer mentes laza tekerés volt a terv.Ezekkel hangolom magam a nemsokára beinduló ipari menetekhez.Lazán tekerésztem a montival csak jól esően.Az időjárás kicsit megtréfált.Annyira ugyan közel sem fagytam el mint szoktam de azért még nincs tavasz sem.
Göd-Vác-Vácduka-Veresegyház-Fót-Dunakeszi-Göd karika.Ez az 50es edzőköröm.
Nem nagyon szeretem mert tele van sunyi és hosszú emelkedővel.Nehéz itt haladós tempót menni dehát még nincs is itt az ideje meg ahhoz majd a másik bicajt gurítjuk elő...


Kerékpáros útvonal 1423144 - powered by Bikemap

Run 8km
47:53(5:59p/km)
140 avg hr
A délutáni bicaj után tudtam aludni egy nagyot.Azzal a kellemes tompa nyomással amit ilyenkor érez az ember nagyon szeretek futni így nem is hagytam ki.Pont volt még egy órám az éjjeli melóig kocogtam hát egy laza kört.

Szerda:
MTB 61.5 km
2:41(23as átlag)
117 avg
141 max
Közel 3 óra tekerés aeorob alján(ultra tartomány) kipipálva.
Göd-Vác-Göd-Dunakeszi-Bpest széle-Dunakeszi-Göd.Rendhagyó módon végig  Cure szólt a lejátszóban ez még azt hiszem eddig nem fordult elő.Iskolás korom óta hallgatom.Bejön.
Vácon felcsavartam a Naszályra is.Nem izomkodtam csak szép kényelmesben felsétáltam a traktorral:). 
Nagyon jól esett a tekerés,egyre jobban rákapok megint és egyre könnyebb ezt a csökkenő pulzusok is mutatják.Úgy néz ki,hogy nagyon megérte végig alapozni a telet mégha nem is lett annyira tartalmas mint szerettem volna.SOKKAL erősebb vagyok mint tavaly ilyenkor.Jó lesz a bicaj idén érzem,nagyon jó.Kicsit fura is,hogy még a múlt héten 3szor is bokáig érő hóban evickéltem most meg montizgatok outdoor.Nagyon nagy szerencse ez a tavaszias időjárás most ki kell használni.A hegyen több másik szorgalmas spori is edzett voltak futók is a bicajosokon kívül.Nagyon mennék már hosszabbakat meg gyorsabban de majd később jön el annak az ideje.Kicsit hiányzott a ráfutás is:).Szép lassan építgetem felfelé a Nagy Játékot.Megpróbálok idén is észt belevinni a felkészülésbe nem csak össze-vissza ha már tavaly sok mindent tanultam Mesteremtől..Az észről jut eszembe frissítés zéró:).Szó szerint.Egyszerűen nem kellett.Hazaérve viszont rögtön benyomtam egy nagy bögre forró gulyást na az meglehetősen jól esett.
Holnap sajnos szünet lesz a bicajozgatásban de nem baj.Egy nagyon kedves barátommal fogok edzeni,várom nagyon mint valami gyerek:).

Csütörtök:
Swim 2.5km , 1óra 20
Öregbakával a váci uszodában.KKKIIIRRRÁÁÁLLLYYY vót!
Hozta magával a kínzóeszközöket amiket ki is próbálhattam.Teknőc,bólya,TEA.Víz alatt figyelgettem a "torpedót" és szakmai tanácsokkal is ellátott nagyon hasznosnak értékeltem ezt a mai témát a bandázáson túl ami persze fantasztikus volt tök rég találkoztunk,marha jól éreztük magunkat.
Sokat technikáztam a kínzóeszközökkel is úszhattam meg nyomtam pár 100 méterest 2:40-es indulóra.Feltöltött és új módszerekkel gazdagodtam amiket ezentúl erőltetni fogok mert Baka példája is mutatja,hogy van benne okosság.Nem véletlenül tudja az IM távot 1 óra körül leúszni...Az egyik 11:28as ironman-t csinált rögtön elsőre...a másik én vagyok:) :

Run 21km
2:06:15(6p/km)
137 avg hr
Úszás után nyomtunk egy laza black jack-et könnyű beszélgetősben.Duna parton a bicikliúton.Kb. 3-4 kilit lendületesre húztunk de egyébként végig virágszedegetés.Jól esett az összesen mai 3.5 órás kellemes fitnesz kiváló Társaságban.Utána át a Royalba szaunázni.Ez volt a korona.Na meg szauna után a pékségben a kenyérlángos. OMG! ;) Ízlett Bakának is.Ez egy nagyon f@sza nap volt. 
Enyém barát :) avagy ÖregBaka(orosz maffiózó face:)) futni Vác


Péntek:
MTB 75km
3:18(23as átlag)
121 avg
150 max
Az edzés úgy kezdődött,hogy Mr.Brindza lerázott magáról:):):).Pisti nem akarta magát montissal égetni :):):) így egyedül csapattam.
Göd-Vác-Rád-Penc-Csővár-Püspökhatvan-Galgamácsa-Váckisújfalu-Váchartyán-Vác-Göd karika.
Nem volt könnyű:).A rengeteg dimb domb meg az IPARI pofaszél eléggé sz*patóssá tette a mai tekerést.Sokat anyáztam azzal együt,hogy tudom ezek visznek előre.Sok könnyű sík bicajozgatással nem lehet erősödni,kellenek az ilyenek mint a mai.Elfáradtam:) ma ezért a lányos 23as átlagért is leizzadtam:).Ez a hét egyértelműen biciklis hét de hát amilyen tavaszias időjárás van ezt ki kell használni.
Run 10km
1 óra(6p/km)
138 avg hr
Izmos bicaj után meglepően könnyen ment a ráfutás.Laza tempót vettem fel sőt még az első kiliken vissza is kellett fognom mert nagyon mentem volna :) magamhoz képest persze.A célba másodpercre kerekre érkeztem :).
Egyre könnyebbek a brick-ek ez jó jel.Az emberi test csodálatos szerkezet... 


 

Hosszabbított csúcshét

2012.02.21. 19:38

Szombat:
MTB 49km
1:57:30(25km/h)
133 avg hr
151 max hr
Megviselte a lábom a tegnapi havas bukdácsolás és mivel holnap is kemény futós nap lesz így ma megint "cserebenhagytam"  Eperszem futóklubját...Ismét szégyenlem de ez van.Nem kockáztatom a lábam egy plusz impulzussal.
A jó időre való tekintettel görgő helyett kimentem a montival outdoor.Dunakeszi és Vác közt forgolódtam.Az olvadó hó kellemes latyakot képezett a főúton így hamar összeb@sztam a felszerelést.Az még hagyján,hogy igencsak dirty lett a sztiló(amúgy bírom a "mocskos" dolgokat,sporton kívül is:):):)) de a felcsapódó sár + víz már az elején eláztatta a cipőben a lábom.Elég hard lett így a hidegben a tekerés...Meg kell állapítsam,hogy a görgő valóban erősít érdemes erőltetni mert ma simán és könnyedén vertem 25ös átlagot.Erősödtem az utóbbi időben.Nem nagyon izomkodtam de azért néha megindultam 40es lósszal...Az már azért montival haladós.Mai keménység jutalma a Halálcsillag  újabb kis építőkockája mellé egy ismételtem érzéketlenre fagyott lábfej...Nem könnyű ez a triatlon és idén sem könnyíti meg az időjárás a felkészülést...Lesz mire visszaemlékezni az már egyszer biztos...Na,irány az uszoda,meló előtt még belefér egy kis vizeskedés is!
Swim 2.6km , 1 óra(23p/km)
Folyamatos gyorsban toltam végig könnyű utazóban.G*ci jó volt :):):).Marha jól esett.Sokadszorra állapítottam meg,hogy egy laza úszóedzés nagyon jótékony hatással van rám.Teljesen helyrerakta a megviselt lábom.Nem szabad többet leállni az úszással.Még akkor sem ha fizetős csakúgy mint ma is.Még mindig nincs szerződés a cég és az uszoda közt... F@sza ...Végefelé volt ugyan kis görcs veszély de már vagyok olyan rutinos,hogy tudom menet közben kezelni ez miatt nem kell megállni sem felfüggeszteni az edzést.

Vasárnap run 26.5km
2:38:28(6:01p/km)
143 avg hr
Pfff.Ez egy hulladék lett.Egy moslék fos...Nem tudom szebben írni ettől sokkal jobbat terveztem ma nagy tempó veretést akartam.7-8 környékén beláttam,hogy ez ma nem fog menni,képtelen vagyok erőset zúzni.Közöm nem volt az 5 perc körüli iramhoz. Végig agyonvert érzésem volt,hulla fáradt voltam.Még ez a lóf@sz iram is nehéz volt,elfáradtam benne kutyául.Már induláskor a döglött soron voltam csak még akkor nem tudtam róla:).
Legyőzhetetlen halálosztónak hittem magam hét elején de be kell látnom,hogy a negatív kalória mérlegű napok hétvégére szépen lassan bedaráltak...Na meg a tegnapi meló(bolondokháza) + megint egy rossz éjszaka. Teljesen elszívták azt a kis erőmet is ami van.Na azért ekkora gáz lehet nincsen hiszen virágszedegetősben még igy is el tudok ciripelgetni,csak minőségi vagy tempó edzés az felejtős.A futás utánra betervezett 1-2 óra bicajt el is hagytam mert ki tudja annak mi lett volna a vége :).Ha nagy lesz a lendület este(mitől lenne...?) esetleg ráteszek görgőn.
update: este nem tettem rá görgőn :):):).

Hétfő:
1 óra görgő
Pulzust nem mértem de intenzív volt.Vertem neki rendesen folyt a víz.Mai első sportnak jó volt :).
Run 8km
43 perc(5:22p/km)
148 avg hr
Reggel még nem éreztem a chi-t de görgőről leugorva már reménykedtem benne,hogy jó lesz ez.Az állomásig(1200m) csak csipegettem de utána szép fokozóba beindult a kaszabolás és elkentem a száját aerob tetején.A részidő és az iram magamhoz képest tök jó lett főleg,hogy a melegítő első kilit is belemértem ami tényleg csak laza volt.A tegnapi égés után ez ma nagy elégtétel volt számomra nyomtam is egy barackot a buksimra a végén:).Jut eszembe el is felejtettem megírni,hogy a napokban beneveztem első terep ultrámra.
Vértesi Terepmaraton.49 killa,1300m szint.
Számaiban nézve nem túl rémisztő de gyanítom nekem így is odaver majd :).Kezdésnek jó lesz.
Run 8km
46:43(5:50p/km)
139 avg hr
Ultra vérem nem bírt kiszállni "szaros" :) 8 killernél így levezetésként rácsavartam még egy kört.De ezt már szigorúan csak laza gyomlálósba.Jó volt a végére még jobb.Újra megvan a napzúzó halálosztó:):):) feeling úgyhogy ma elpusztítom magam.Biztató délelőtti fitneszre rá ha még este is meglesz a lendület akkor elmegyek 2 óra spinningre is.
Fat burner jeligére :).
Este 15 perc erősítés.Spinning előtt egy kis gyurmázás.Csak hasizom.Felülések,lábemelések.
"a szeriák között nyújtás, kungfu gyakorlatok (hosszú bot, formák)" :):):)
Spinning 2 óra
112 avg hr
146 max hr
Tornádó Fitnesz,Vác.Az öltöző falán plakáton 3 pucér csaj  hirdette: "a könnyű nap tegnap volt".Hááát nekik lehet,nekem annyira nem mert majd besz@rtam úgy erőlködtem,hogy legalább 6 percesben tudjak futni:):):).Még van ilyen is...A második órát durvábbra vettem,izzadtam is megint brutál mód.A csapat elég amatőrökből állt,sajnos nem egy Fábri Miki habitusú figurák voltak:).Mindegy a lényeg,hogy leedzettem.Az oktatót Fodor Tomit(montis ex-top versenyző) is eléggé bírom,Ő mindig húz magával + hagyja,hogy a csoport fölött dolgozzak intenzitásban:).Kellemes volt ez a kis közel 5 órás multifitnesz nap :) ezt még virtuálisan hozzá is csapom a múlt heti "csúcshetemhez" mert elég soványra sikeredett a termés hétvégén.Majd holnaptól jöhet a lazázás a visszavett hetemen meg az éjszakás műszak...
Hétvége óta amúgy túl az idei első 1000-en tekerésben! ;)

1:50nél a váltókép odab@sz... 

 


 

Fogyogatás

2012.02.17. 13:04

Csütörtök:
2 óra görgőzés.116 avg hr.
Megpödröttem bajuszomat,felnyergeltem a lovamat :) és folyamatos közepes ellenálláson lenyomtam a mait.Két fura dolgot kell említsek:
1.Másfél nap kaja mentesség után nem voltam éhes reggel.Gondolom beszűkülhetett a gyomor.Reggeli nélkül kezdtem meg a görgőt.
2.Extrém módon izzadtam.Durva volt...
Megtört a jég is :).1 óra tekerés után kezdtem sz@rul lenni így benyomtam 1 nutellás banánt meg pár szem tejkaramellát.10 perc alatt minden okés lett.Közel 36 óra szilárd cucc nélküliség után megváltás volt már.Ide tartozik,hogy éjjel nagyon zaklatottul aludtam,többször felébredtem.Szenvedés volt de a nappal is folyamatos fejfájás meg minden.Vágtam,hogy több ilyen napot nem tartok eléggé kezdett megrogyni a test.
A tekerés jól ment főleg miután kapott kis ch-t:).Annyira durván leizzadtam,hogy a tréning közben bevitt kb. másfél liter folyadék(izo,víz) ellenére is közel 1 kilóval voltam kevesebb utána...Mától nincs éhezés csak visszafogott kajálás.Igaza van mindenkinek és köszönöm itt is az elmúlt napokban mindenfelé kapott tanácsokat.

Péntek:
Run 24km
2:41:00(6:42 p/km)
140 avg hr
151 max hr
Az alábbiakban bemutatom a 24-es futókarikámat:

Takarmány:


Rajt/cél zóna:


Első pár száz méteren rögtön egy kis domb(utálom):


1.5 kilinél elérem a töltést:


Még mindig a töltésen:


Ez is egy jó hely úgy hallottam.Én még sosem jártam benn:):):) :


5 már mögöttem:


A 10est már Vácon a Ligetben kaszabolom:


Duna parti sétány,jobbra úszásaim helyszíne:


12nél a váci börtön.
A fordító:Már visszafelében a kompkikötő:


A Black Jack már ismét Gödön a halasnál.Nyáron szuper hekkezős hely.Állítólag:):):) :Ez is a halasnál van.Innen már nincs sok hátra:


Ennyi lett volna a média.Tegnap este bátran vacsoráztam sőt még egy kis vörösbort(Egri Merlot) is lecsúsztattam.Mindjárt nagyon f@szát is aludtam végre.Már rám fért.3 nap után végre használtam wc papírt is:):):).Reggel megint csak csóváltam a fejem,hogy újra le esett vagy 20 centi friss hó.Igen elfáradtam a végére.Futás utáni úszni menésről le is mondtam.Ez ma sem annyira futás volt hanem szenvedős evickélés a boka fölött érő hóban.Remélem tényleg megerősítenek ezek mert mostanában sokat sz*patom magam nagy hóban hosszabb futásokkal.Hangulatos meg szép meg minden.De már én is qvára unom...Amúgy ma már láttam 88.4-et is a mérlegen.HOPPÁ-HOPPÁ !!! :):):)

 

War

2012.02.15. 14:28

Az utóbbi hónapokban eléggé stagnál a fogyás nálam.Sőt még vissza is szedegettem őszhöz képest egy kevéskét.94-95 körül beálltam.Innen nem nagyon tudtam lejjebb vinni a szokásos igaz nem túl hardcore módszereimmel.Sok mozgás + némileg visszavett kajázás már nem hozott eredményt.Tudtam ide most valami durva kéne de ha a hasamról van szó sokszor akaratgyenge vagyok.Imádok enni és ez sajnos hamar meg is látszódik rajtam.Bár sokan mondják mostanában,hogy vékonyabbnak látnak meg,hogy nem is nézek ki 90 fölöttinek de hát nem is tudom...Én azért malacnak látom magamat + múlt hét vége felé éreztem  valahogy kicsit több az elszántság eme témában így gondoltam kihasználom és háborút indítok.Valószínűleg ezt most túlzásba viszem de hát ilyen vagyok a végletek embere:).Kapóra jött Gergő és Enikő akciója is tovább növelve elhatározásomat.
Ma már láttam 89.8at is de nincs megállás,ráfokozok.Pihenőnap már a múlt héten sem volt és addig szerintem nem is nagyon lesz míg 85 körül nem mutat a mérleg.Ha az sikerülne akkor visszaállok normál üzemmódra és még úgy is fogom tudni tartani szerintem a 87-88at.Azzal a nyári kánikuláig meg az ipari bicajozás beindulásáig már kihúzom az meg majd csak segít lemenni 80 körülre.Na hát ez a helyzet most.Háború van.Hétfő:
Swim 2.5km,1 óra
Pihenőnapot nem tartok mert malacnak nem jár:).Viszont kímélő jelleggel egy laza,könnyű nappal akartam indítani a hetet így ma csak egy órácskát voltam a vízben.Most nem is volt hideg és tök jól is esett a közeg.Nagyon kevesen voltunk a medencében a végefelé egy piros IM-es úszósapka is feltűnt a 6-oson...
Maga a tréning kb. fél óra volt csak.A technikát gyakoroltam illetve rövid szakaszokat meg meg húzogattam.A maradék fél óra meg laza öröm-úszkálás volt pont erre vágytam és ennyi pont jól is esett. Volt nálam futós cucc is de végül nem indultam neki.Kicsit érzem az elmúlt napokat.Délután pihenés,alvás majd talán este elmegyek egy laza karikára kocogni ha lesz kedvem és nem leszek fáradt. Jó lenne betartani a könnyű átmozgató jellegű hétfőt. 
Run 24km
2:23:41(5:59p/km)
146 avg hr
Persze,hogy neki indultam este.Naná :).A metódus a délelőtti úszáshoz volt hasonlatos.Az első 12őt meghúztam a váci börtönig.Jól éreztem én tegnap,hogy a 6 órás tekerés nem sokat vett ki belőlem mert ez az első 12 killer simán megvolt 5:45-ben(152 avg hr) amit a nagyrészt havas pályán + susogós sztilóban elég korrektnek értékeltem magam részéről ráadásul néhol gyilok pofaszélben.Még jól is esett az aerob zónám tetején elciripelni kicsit több mint egy órácskát :).Viszafelé levettem a tempót 6:10-re(140 avg hr) és rénszarvaszuzmó szedegetősben hazabotorkáltam így nagyjából sikerült a laza hétindítás.Közben begyűjtöttem az idei 100ik edzésórácskámat is.Persze a végére áthűltem megint keményen de hát ez van.Kit érdekel?Ironman vagyok,semmi sem állíthat meg legkevésbé az időjárás...

Kedd:
Görgő 1 óra 10perc
109 avg hr
Elég későn és nehezen kezdtem el izzadni.Utána viszont hirtelen csak úgy szakadt rólam.Fura.Nem sokat pörgettem,ma inkább a keményebb áttételeket és a kisebb pedálfordulatot kerestem.Az ülőgumók még nem 100%-osak így ma elég volt ennyi is :).
Ma csak 1 kajálás volt az is közvetlen edzés után.Este csak csipegettem minimál ch-t,hogy el tudjak aludni.

Szerda:
Run 24km
2:34:27(6:26 p/km)
142 avg hr
Induláskor nem tűnt veszélyesnek a helyzet így megindultam a szokásos 24-es körömre.Váci börtönig meg vissza a Duna parti bicikliúton.Éhség ellenére sem  akartam nagyon virágszedegetősre beállni mert Olivér szerint jobban ég a zsír alacsony vércukor + picit intenzívebb szituban így komfortzóna közepére helyezkedtem.Odafelé hátszélben még tetszett is és hangulatos volt a szakadó hóesés meg a gyorsan vastagodó friss fehér szőnyeg a lábam alatt.De aztán fordítótól visszafelében nagyon benehezedtek a körülmények.Metsző és erős pofaszélben merevre fagyott az arcom és a havat vízszintesen fújta még hunyorogva is alig láttam valamit nagyon elkélt volna a szemüveg.Ekkorra már a hó  boka fölé ért igen lassan tudtam csak evickélni benne.Anyáztam végig,átkozottul cudarrá vált a téma az erdőmentes nyílt szakaszokon.Nem is tudom szenvedtem-e már valaha ennyire a körülményektől.
Végül hasznomra volt mert a nehéz pillanatokat megragadva átlépve gyengeségemen sikerült legyőzni önmagam.Befejeztem a mai futóadagot,nem rövidítettem nem váltottam hazasétálásra.Pont ide illik Mesterem oldaláról egy idézet: "Minden ilyen helytállás meghatványozza bensõ energiáinkat, s újabb, még nagyobb feladatok sikeres teljesítésére tesz képessé bennünket."
Reggel még nem gondoltam volna,hogy egy sima szerda délelőtti futóedzésen is történhetnek nagy dolgok...
Az igazsághoz hozzá tartozik,hogy "holtpont után mindig sokkal nyitottabb az ember a spirituális kapcsolódásokra".Na és persze egy szilárd táplálék mentes(!) napon  nehéz és havas 24es futókarikán akadnak holt pontok...
 

Haladós hét

2012.02.13. 07:23

Hétfő:
1 óra görgő.Pulzust nem mértem mert azt hittem,hogy csak nagyon könnyűben elpörgetgetek ma.Ehhez képest azért megizzadtam :).Annyira nagyon nem volt könnyű.
Aztán este run 17km
1:46:25(6:15p/km)
141 avg hr
Dunakeszin közös futóklubos run Edittel,Bitliszbával,Attival.
Engem nem ismertek,"új fiú" -ként vettem részt de ez nem volt gond.Jó fejek voltak és jó hangulatban,beszélgetősben,lazában körözgettünk a múltkori yours truly pályán.Jót mosolyogtam mikor Edit 9 kili környékén rám nézett és megjegyezte:
"egész jól bírod!" :):):)
Hát igen első pillantásra nem vagyok egy ideális ultrafutó alkat de ezek a lábak futottak már 2 maratont is egyben...Persze ezt ott nem mondtam csak mosolyogtam és arra gondoltam,hogy vajon mennyit nézett ki belőlem?5 killert?Tán 10et? :)Végén(közben is) Bitliszbá által hozott finom teával frissítettünk.
Szuper volt,jól éreztem magam megyek máskor is közéjük.Az órát lehet félrenyomtam vagy valami mást balf@szkodtam el de a tempó olyan 6 perces volt a saját mérés szerinti részidő meg sokkal lassabb lett.Nem tudom,hogy csak én éreztem félre vagy nem jól mértem de mindegy is.
A lényeg,hogy egy jót futottunk.

Kedd:
Run 20km
2:03:20(6:10p/km)
142 avg hr
Melóból hazaérve ledőltem és átaludtam a görgőzés idejét :).Elvileg nem gáz mert ha minden jól megy hétvégén odaverünk a tekerésnek.Harsányi Zsuzsiék szerveznek egy 6 órás közös görgőzést remélem el tudok menni  a múltkorit  kihagytam ezt most nagyon nem szeretném.Este 6 körül neki indultam a Vác oda-vissza karikámnak.Futás közben a reggel olvasott Zsocától kapott levél járt a fejemben.
Mr.Nádasdi nemcsak kíváló versenyző de Nagy Organizátorként ahhoz is kiválóan ért,hogyan kell egy magamfajta robot processzorainak órajelét 1 mondattal megugrasztani...Még tovább szította bennem az amúgy sem éppen pislákoló tüzet.A besötétedett Ligetben a fák közt fejlámpa vágta fényalagútban elszántan rakosgattam a lábaimat.
Ultra Mecsek,dupla ironman.
                                   7.6 + 360 + 84.4
Gyönyörű számok.Még leírva is odab@sz...
"Mit kérsz tőlem?Mit vársz tőlem?A szobám falára egy kérdőjelet véstem"
Május végén letörlöm onnan...
A hóban csúszkálás és a kalóriadeficites napok miatt nem lett volna okos dolog erőltetni a tempózást így nem is tettem.1500Kcal-val nem nagyon tudok ugrálni :).Eleje kicsit nehézkesen,gyengén indult de energetikai átbillenés után minden okés lett.Második kedd zsinórban,hogy kimarad a BurgerKing.Megy ez csak akarni kell.

Szerda:
1 óra 40 perc görgő
110 avg hr
137 max hr
Délutáni alvás után(OMG) nagyon f@sza tekerés itthon a jó meleg nappaliban.
Többféle varázslattal játszottam,hogy ne legyen annyira unalmas:
-egylábas pörgetések
-keményebb,satírozós menetek
-kiállások
-nagy tányér-kónuszon passzírozások
Jó volt,egyre jobban ráérzek a görgőzésre.Nyilván nem ér annyit mint a kinti veretés de azért jól le lehet fáradni ebben is úgyhogy valamennyire hasznos lehet.Egyre inkább hiszek benne.Mire kitavaszodik lehet,hogy maradok is a szobában és inkább a görgőt nyomom? :)
Lósz@rt :):):) alig várom már a jó időt meg a kedvenc edzőköreimet.Mától vitaminpakk is segíti a felkészülést.Ekkora nyírásnál hasznos dolog nem is beszélve a téli körülményekről.
Egyszemélyes szurkolótáborom: 


Csütörtök:
1 óra görgő
108 avg hr
119 max hr
Semmi extra csak közepes intenzitással lenyomtam.
Eszem gondom már a futáson volt már nagyon indultam volna,alig bírtam kivárni,hogy leteljen az 1 óra :). 
Ráfutás 19.5km
1:55:15(5:54p/km)
143 avg hr
154 max hr

A gödi szakaszon nagyobb volt a futóélet a megszokottól.Szemtelenül fiatal és vékony :) srácok csoprtosan nyomták az edzést.Úgy mentek el mellettem mint a gyorsvonat pedig én is lendületesben kezdtem vagy ahogy inkább szeretem hívni erős utazóban.Ez az egyenetlen hóban és csúszkálásban meg is bosszulta magát mert elkezdett fájni a térdem környéke.Amúgy is napról napra éreztem,hogy ez a havas helyzet ez túl intenzív terhelést ad a lábamnak ezért át is tértem a rövidebb de sűrűbb futóedzésekre.Mikor befájdult a lábam kimentem a főútra ott mindjárt el is múlt a baki.Ráadásul tudtam tempót is veretni a száraz aszfalton mindjárt másabb volt a helyzet.Vácon fordultam egy darabig megint a havas bicikliúton botorkáltam de az utolsó 3 killán megint kimentem a főútra.Ezek a szakaszok hozták fel a napi átlagomat 6  percestől gyorsabbra.Jó kis brick volt ez megint,olyan jókat tudok rászaladni a bicajra nagyon tetszik. 

Péntek:
Run 22km
2:16:04(6:05p/km)
140 avg hr
Januári sérülésem óta nem futottam a salomon-ban így ma épp itt volt már az ideje.Jobban fogta a havas pályát,érezhetően jobban tudtam haladni.Amíg volt erő :).Merthogy az a váci fordító után elillant.19-nél meg is álltam pár percre egy buszmegállóban...Pfff,ez azért szokatlan nálam:).Nem voltam nagyon behalva de azért jól esett kicsit pihengetni.Az utóbbi napokban  túlszabtam magam.Vagy az edzésdózisból kéne visszább venni vagy a ch-t kéne kicsit megemelni.Egész nap ingerlékeny voltam,minden kis apróság felb@szott délután meg ez a buszmegállós b*ziskodás...Egyértelműen a szénhidráthiány jelei.
Változtatnom kell különben túledzés jön ami nem jau... 

Szombat:
Run 23.5km
2:20:00(5:57p/km)
142 avg hr
Bitliszbá szervezésében közös futogatás.Megyeri hídtől rajtolt a 9 fős alakulat de máraz elején szét is szakadtunk.Fürgerókalábak megindultak én természetesen a lassabb sporikkal el voltam a hátsó sorban.Még így is 5:30ban kezdtünk be kicsit tartottam is tőle,hogy ez így végig ez ma durva lesz :).Szerencsére később megnyugodott a mezőny és visszaálltunk virágszedegetésre.Végül is volt iramedzés értéke a mai napnak mert 5:30 és 6:30 között változott a tempó végig.Voltak akik korábban fordultak de akadtak akik menetközben a Rómain váratlanul becsatlakoztak.Jó volt!Jól éreztem magam.Tetszik ez az edzőkör és jó volt új helyeken futkosni.Árpád hídon fordultunk ahol is  összefutottunk Tóth Atilával is.Ej,de megtisztelő volt hisz az ember fia nem minden nap találkozik Spártai Hőssel...
Meg kell,hogy állapítsam,hogy hiába bosszankodtam egész héten,hogy a hóban botorkálás 6 percestől is sokkal lassabban nem a legjobb.Simán erősítő hatása van mert ma a száraz részeken egyértelműen könnyű volt még az 5:30 is pedig azért nekem az már nem annyira easy.Főleg nem egy fárasztó héten kevés kajával a bélésben...Kellemes 100as futóhét volt ez is.A harmadát Bitliszbával nyomtam le:).Megy ez.Sőt.szerintem még egy kevéske emelést is elbír a lábam...
A karika útvonala:
http://www.gmap-pedometer.com/?r=5290414
Futni jó! ;) 


Vasárnap:
6 órás Görgőzés...
120 avg hr
153 max hr
Mától új rekordom görgőn 6 óra...
Ennyi:).
Harsányi Zsuzsi és Bükkösi Rajmi szervezésében a Material Centerben volt ez a kis fitnesz megmozdulás.Kb. 20an nyomtuk voltak akik korábban kiszálltak de vagy 10en végigtoltuk.Zsoca és Robi Fehérvárról is feljöttek!A már ismert barátokkal marha jó volt megint bandázni de megismertem új sporikat is.Mr.Brindza után másodikként "jöttem ki a vízből" és kezdtem el tekerni.
2. és 3. óra közt bevallom kicsit megrogytam fejben.Nagyon eluntam a témát.A végig mellettem (spinneren!!!) tekerő Tepónak vagy 1 órán át nyarvogtam:).Aztán minden okés lett a végén az utolsó órát toltam meg a legintenzívebbre.Mondjuk addig sem stéhereztem sokat:).A pulzusriportból jól látszik ez keményebb volt mint amiket egyedül szoktam görgőn.Jó pár nagytányér kónuszos 1-2 perces passzírozást beleraktam,hogy azért érjen is valamit.Ilyenkor szépen muzsikált a hangszer mindenkinek tetszett:).Ennyi órán át a nyeregben levéstől kissé el van szokva a csám:) ezt éreztem azért...
A frissítés fullos volt édes és sós sütik,banán,narancs,izo minden volt mi szem szájnak ingere.Magamhoz képest sokat is frissítgettem,hogy legyen erő nehogy behaljak mindenki szeme láttára nem akartam égni:).Amit biztonságból vittem magammal mars csokik meg egy adag diós tészta(tényleg) az mind megmaradt.Nagy tv-n megnéztük a Hawaii vb-t(2X) meg a Rettenthetetlent is.
Mr.Brindza meg Peti még elmentek futni is ezt én már nem vállaltam be mert egy 20 órás erős hét végén tudnom kell,hogy hol a határ de eszem az nagyon lett volna hozzá.Meg talán erőm is.Leszállva bicajról teljesen jól voltam,fáradás zéró egy 20ast gond nélkül lekocogtam volna még tán jól is esett volna.
Mivel a formám sokkal jobb mint a tervezett(még a 6ik órában is gond nélkül repültek a kőkemény passzírok) így előrébb is fogom hozni a hosszú brick edzéseimet.Ahogy jön a jobb idő már tolom is a 8-10 órásakat.Remélem már csak 1 hónap és szaggathatjuk a betont.Januárban még kicsit be voltam sz@rva,hogy light a téma de most már minden oké.Nem leszek gondban a bicajon idén sem.Ja amúgy még csak 12-e van de már most annyi van letekerve mint januárban összesen:).Megy ez is csak akarni kell...Az arányok is javultak mert már majdnem annyi óraszám tekerés van mint futás.A héten nagyjából 10-10.Tekerés végeztével átvonultunk a wellnessbe az megkoronázta az tréninget és igazán kerekké tette a mai napot.Szaunában teljesen kilazultak az izmok a jéghideg merülőmedencében meg a regenerálódást is meg tudtuk pörgetni.3 féle szauna meg mindenféle egyéb úri f@szság is volt ez bejött nekem szeretem az ilyesmit.Mentálisan is helyretett tök jól ellazultam és jókat beszélgettünk  Mr.Deák és Ewil sporttárssal.Meg persze a Többiekkel is.Meg kell említsem még Kornéliát is..."Halálos veszedelem" külső:) (értsd:10 pontos bombázó) egy igazi amazont takar.A csajszi kőkemény volt 6 órán át szünet nélkül rúgta a pedált nem szállt le még wc-re sem.Ritkán látni ilyesmit.Meg is említettem Neki a wellnessben,hogy meglepett mert ezt nem néztem ki belőle.Mivel Ő is a duplára készül így remélem a jó idő beálltával rá tudom majd venni 1-2 hosszabb veretésre.250 killer környékén majd csak megállunk néha azért.
Egy 5 perces frissítés szünetre :).
Marha jó volt ez a nap tekerés + wellness+ kajázás nagyon nagyon tetszett.Az a fajta emlékezetes nap amiből csak kevés van egy felkészülés alatt.Köszönet érte Zsuzsiéknak.Hazafelé kerültem a junk food-ot és benyomtam egy adag rántott halfilét kemencés sült krumplival így főleg reménykedhetem az erősödésben.Órám szerint 4000 kalóriát égettem a fitneszen ez azt jelenti,hogy ma nemigen tudok annyit kajázni,hogy ne zárjak mínusszal.Boldog vagyok:).
Sötétedés határon értem haza így a lenyugvó napban a Dunakanyar hegyei fantasztikusan szép képeslap szerű háttérképpel ajándékoztak meg.
Köszönöm ezt is. 
 

Egy ilyesmire vágyom:

 

Yeah!

2012.02.05. 21:27

Először is egy honlap ajánló:
http://www.ultravalo.hu/

Szerda:
MTB 24.5km
1:07:40(22es átlag)
121 avg hr
Szép napsütésben kellemes pörgetés.Jó hideg volt lassan elő kell szedni a thermo cuccokat:):):).Tekerés után siettem uszodába de ott meg pofára estem mert szünnap volt ma.Így kénytelen voltam szaunázni menni.Több mint 1 hónapja nem voltam persze,hogy bejött,naná;).
Night run 8km
47:36(5:57p/km)
141 avg hr
Meló után este messze nem voltak jó körülmények de muszáj volt kimennem egyet futni.
Easy night run.Frosty :)
Szeretek este csavarogni.Egy fáradt és hideg napon ennyi fért bele.Átmozgatásnak jó volt.Célba érve a freki pár perc alatt 88ra visszament,csak néztem.

Csütörtök:
Futás 12km
1:11:49(5:59p/km)
144 avg hr
Igazából úszni indultam.Sajnos a helyszínen derült ki,hogy a cég még mindig nem szerződött le idénre a városi uszodával.Balfaszok gyülekezete.Valaki már megint nem ért rá az egész napos netezés közben elküldeni egy levelet.Az már csak hab a tortán,hogy szintén ma tudtam meg,hogy egész januárban mehettem volna úszni ingyen...Téves infók miatt tök fölöslegesen hagytam ki egy egész hónapot.Ezek után elmentem a Duna partra szaladni egyet.Szerencsére mindig van a kocsiban futócucc:).Ligetnél összefutottam Krisztiánnal.Pár perc bandázás után mentünk utunkra mer' fáztunk.Run után szauna.Bár még a Royal-lal sincs szerződés de nagyon rendesek voltak és megengedték,hogy használjam.Megköszöntem.Korrekt hely.
Aztán meló után este 1 óra 15 perc görgőzés.107 avg hr.
Fáradt voltam mint a disznó és rosszkedvű.Egyáltalán nem esett jól.Leginkább azon b@sztam föl magam,hogy mér' az a legnagyobb szórakozásom éjfélkor,hogy görgőt tekerek?Mér' nincs nekem bármi más elfoglaltságom este mint akármelyik normális korombéli fiatalembernek?Akár XXX akár valami sörözés barátokkal.
Bármi.
Nem tudom mi ütött meg megint ennyire de rendesen rám telepedett megint valami sz@r.Lehet,hogy a pár napja tartó kalóriadeficit,nem tudom.Annak meg ráadásul semmi látszatja sincs.Ha holnap is ez folytatódik valamit csinálok most már magammal.
Telezabálom magam franciakrémessel meg lángossal:).Vagy elnézek a szemétégető környékére:). (ez csak vicc!)
Na,szépen elkanyarodtam az edzésről.Tehát akkor:
Nem színeztem túl ma csak simán leverettem a tervezett 1 órát + még kis bónuszt is ráhúztam.Elég hangos a műszer ilyen későn már nem nagyon szeretek hangoskodni vele.Majd holnap délelőtt szétpörgetem.
Jó éjszakát gyerekek,búcsúzik a füles mára! :)

Péntek:
Délelőtt hopp,beugrott egy 3 órás görgő.111 avg hr.
A toronyban minden rendben...Szerencsére a tegnap esti kriptahangulat elmúlt.
Remélem a szomszéd(ikerház) is szereti az ultratriatlont mert azért 120-130as pedálfordulaton már szépen muzsikált a hangszer:).
Lehajtott fejjel,becsukott szemmel láttam egy piros-fehér időfutam vadászgépet,nyári kánikulás délutánon Vác-Dunakeszi közt 40el bekönyökölve szaggatni.Az összes sporit leszedte.Bedurrant combokban lüktetett a vér,pulzus még a Metallicát is túlütötte...
Az edzésre térve jó volt.Toltam neki keményen.
Néha fűszereztem  kiállással de amúgy szinte végig a veretés játszott.
Végre egy rendes bringás edzés.Remélem nyáron Mr.Brindza mögött már benn tudok maradni legalább szélárnyékban :).

Szombat:
Run 30km
2:54:00(5:48p/km)
146 avg hr
165 max hr
Eperszemmel volt mára megbeszélve közös futóklubos szaladás de a tervezett induláskor 9kor szakadt a hó itthon a Dunakanyarban így nem mertük bekockáztatni a Pesti utat,hátha ma bejön a meteorológia jóslata és nem tudunk hazaevickélni majd délután akkora hó lesz.
Hazai pályán maradva Tibikével a Dunaparton nyomtuk le a mai adagot.A Ligetes részt kivéve nagyon cudar volt a pálya többi része,lefagyott az arcunk a metsző hideg pofaszélben nem élveztük nagyon.Pedig amúgy szép volt a havas bicikliút,hangulat okés volt.
Meghatározott blokkonként változott a játék:
5 km 6:10 körüli tempó,140es freki
5km 5:30 körül,155es freki
Így nyomtam végig.Jól ment.Tetszett is.Bírtam is.
Február van új szakaszba lépett a felkészülés már lesznek gyorsító metódusok is.Egyelőre persze még csak nagyon kevés de majd szépen hétről hétre,hónapról hónapra kicsit hangsúlyosabb lesz az alapvetően aerob téma mellett.Tibike megint készen volt:) attól,hogy full éhgyomorra nyomtam de szilárdat ennek ellenére nem frissítettem,izóból is csak kb. 3 deci fogyott a tréning alatt.Volt nálam csoki is meg kulacs izo is de nem kellett.
Azért amikor hazaérve kólaszínűt pisáltam (myoglobinuria?) akkor persze rájöttem,hogy mégha nem is éreztem menet közben semmit de valami nem volt teljesen okés ma.
Újabb kis szakmai rész de nem okoskodásból hanem inkább tapasztalat vagy tudás átadás céljából.A bandába tavaly óta bekerült elsőbálozók számára hátha hasznos infók ezek:
"A terhelés végeztével az izmok néhány óráig többet és gyorsabban képesek a felvett szénhidrátból glikogénné alakítani. A sportolónak fontos, hogy regenerálódása minél gyorsabb legyen, aminek a szénhidrátpótlás fontos része a folyadék mellett."
Ez a glikogénablak.Nagyon nagy okosság.Minél hamarabb tölteni kell vissza a raktárakat.Ez nagyban segíti a regenerációt.Ilyet csak a keményebb vagy a 3 óra és  hosszabb edzéseknél szoktam.
2 gyros-t csavartam be,természetesen szósz nélkül csak hús+zöldség a pitában.Már amúgy is napok óta tökre "hús-éhség"-em volt így ma ezt is letudtam:).Nagyon patentül kivitelezett iram edzés volt ez a mai,ilyen távon eddigi legjobb tempómenésem.Ma ha akartam volna simán maratoni PB-t behúzhattam volna már csak 12 kilire volt.Ilyesmi azonban nem nagyon érdekel most inkább fókuszálok arra,hogy tervszerűen épüljenek fel a hónapok,szép fokozatosan élesedjen a halálcsillag fegyverrendszere:).
Majd tavasszal valamelyik felkészülési maratonon rámegyek a 3:59re ,elvileg sikerülnie kell.
Ej,de nagyon jól esett már megint ez a mai run!Nagy kár,hogy nem tudtunk felmenni Pestre a közös témára de majd legközelebb pótoljuk.
Kis kiegészítő : tegnap este vettem észre,hogy meggyógyult a bokám!
Legalábbis nem érzek benne fájdalmat egyik pozicióban sem.
Napok óta fel sem tűnt :) na ja, a jóhoz könnyen és észrevétlenül hozzá lehet szokni...
Night run 12km
1:21:20(6:46p/km)
137 avg hr
Csak nem bírtam magammal és este fél tízkor muszáj volt megint kimennem:).Csak egy nagyon könnyű,átmozgatóra.Sokszor úgy érzem nem túlzás ha azt mondom ez valamiféle függés féleség.Nagyon szeretek futni...
A mai világban annyira ritkán van ekkora hó,hogy úgy voltam vele ezt ki kell használni ki tudja mikor lesz ilyesmi legközelebb.A pulzusriport és főleg a p/km adat nem mutatja de izom érzetre annyira nem is volt könyű run ez.Sok helyütt csak botorkáltam a hóban:).Direkt a Duna parti bicikliútra mentem mert gondoltam,hogy ott nem lesz letakarítva egyáltalán így ütősebb lesz a flash.
De jó volt.Nagyon jó.Kár lett volna ha kimarad.Bejön ez a tél ;).Nemcsak csodaszép és hangulatos volt a pihe puha  fehér bolyhos vastag szőnyegben futni Holle Anyó effektusban de már azért is megérte szaladni egyet mert a  töltésen láttam kajakkal "szánkózó" fiatalokat is :).
A délutáni baki miatt meg kell említsem,hogy most az esti futás utáni vizelet teljesen rendben volt szép világos/normál színű.Minden ok.
Na meg ahogy hazaértem be a házba kb. 2 perc alatt 85re visszament a freki.Nice.

Vasárnap:
Swim 3km
1:12 (24p/km)
Még mindig nincs leszerződve az uszoda a céggel de már nem lehet tovább várakozni,neki kellett kezdjek újra úszogatni.Mell + gyors volt ma szinte végig csak könnyűben.
10 hosszt azért megsatíroztam egyszer,hogy lássam mi újság van de megnyugodva tapasztaltam,hogy "csak" 1 perccel vagyok kb. lassabb kilinként.Ez nem is annyira vészes ahhoz képest amennyi swim kimaradt.Viszont elég hűvös volt a víz...
Az elején csak azt hittem: " ááá,csak nem vagyok még bemelegedve!"
Később a satírban is fáztam meg 1 óra fölött is libabőr.
Hát mondtam magamban igaz,hogy nem ekkora adagért jöttem ide ráadásul pénzért de kiszállok.Nagyon rég voltam beteg egyáltalán nem láttam értelmét,hogy kockáztassak még 2 killer leúszásáért egy esetleges meghűlést.Kiugrottam hát :) és forró zuhany után már indultam is szaladni.
Run 17km
1:45(6:10p/km)
136 avg hr
Tegnap keménykedés volt így ma komolyabbra vettem a kaja részt mert tudtam,hogy nincsenek tele a raktárak.Egy 4.5 edzésórás nap után nem olyan a helyzet mint egy friss napon.Ébredés után már nyomtam egy marék szénhidrátot meg úszás előtt is + szaladás megkezdésekor is.Ez nálam extrém :) de még így is kevés volt mert kicsit eléheztem.Nem volt vészes de azért a fordítónál már éreztem,hogy be tudnék dobni 1-2 mars csokit a bélésbe:).Persze most nem volt nálam mert tudtam,hogy keveset megyek hát így jártam.
Már kezdtem azt gondolni,hogy elég jól ismerem magamat de ilyen eseteknél mindig rájövök,hogy ez a frissítés dolog ez egy örök tanulási folyamat:).Ki is szálltam 17nél mert éreztem,hogy a reaktorokban merül a szint.Na meg azért is főként mert már megint 100km  a hét futásban és vigyáznom kell.A múlkori boka gixernél rá kellett jönnöm,hogy csak óvatosan lehet(ne) emelgetni az adagokat.
Krisztiánnal nyomtuk bár nem együtt kezdtük de a fordító után már közösen szaladtunk.Light tempó,szigorú pulzuskontroll (140 alatti tartomány).Neki annyira nem jön be a hó mint nekem pedig azért is jó ilyenkor szaladgálni mert egész jól "kimossa" a cipőt.Tök szép tiszta utána:).
Beszélgetve a tempó is gyorsabb lett észrevétlen meg éhes sem voltam már annyira:).Le volt taposva a hó, könnyebb volt már ebben futni mint tegnap este."Kölyök" még továbbment én meg újabb forró uszodai fürdő után irány haza.
Király hét volt,17 óra fölötti.A futás mellett haladt a bicikli is meg volt kevéske úszás is végre.

Ez olyan funky amitől felforr a vérem :


 

Hétfő:
Pihenőnap.Meglehetősen éreztem a tegnapi váratlanul intenzív terhelést a lábaimban így a maximális erősödés és haladás szellemében regeneráló napot iktattam be.

Kedd:
Run 21 km
2:03:20(5:52 p/km)
144 avg hr
Elaludtam.Tekerést kellett volna nyomatni délelőtt a szép napsütésben de nagyon futhatnékom volt.Már megint egy helytelen döntés.Este majd a bicajon ülve a hidegben biztos lesz káromkodás...:) Kapkodva indultam neki amit nem szeretek.Vácon a Liget végénél fordultam,itt is hibáztam mert ma csak egy könnyű 15 kellett volna.Ez ott ment el amikor megláttam a távolban egy sporit.Ez ritka alkalom szinte mindig csak szemből jövőkkel találkozom.Felfutottam rá.Szeretek csajok mögött futni:) magam sem értem miért:).Versenyzői vénám azonban hamar előzést követelt.Innen már haladósabb tempóval némileg felhoztam az össz táv gyomlálós átlagát is.Sajnos akarat gyenge voltam ma.Nem tudtam a laza tervet tartani.De legalább a BK lemaradt.Már ez is valami:) Ja meg megvan az első 400as futóhónap is:) Többnek indult de a bokám megtanította,hogy nem vagyok még annyira kemény.
MTB 16km
45 perc (21es átlag)
123 avg hr
140 max hr
Meló után este fél 11kor... -8fok...
Büntetésből mert nagyon keveset tekertem januárban meg amúgy is 398 kilivel hogyan nézett volna ki a napló? Szeretem a kerek számokat :).
Dress code 3 réteg amiből a legkülső alul  szélnadrág felül  bomberdzseki :).
Nem sok bringással találkoztam...
Munkatársak lehet,hogy azt hitték viccelek amikor kifelé jöttünk a gyárból de én komolyan gondoltam ezt.
Nagyon is.
Külön elégtétel számomra,hogy nem óvatos pontszerzőként csak behúztam a kerekítéshez a 2 kilit és hazafordultam az utca végéről hanem 45 percen át sz*pattam magam tehát még valamennyi edzés értéke is volt ennek az elvetemült vezeklésnek.
"Golyós" vagyok ezt mondta rám valaki nemrég.Remélem igaza van az illetőnek...
 

Január összesen

Sport Edzések
száma
Összes távolság Összes idő
Futás
19 409 km

44:14:38

Úszás
1 5 km

2:02:30

Bringázás
12 414 km

17:39:50

Összesen 32 828 km

63:56:58Nem hibáztam sokat de abban nagyot.Ugye januárban nem fizette a cég a sportolást így kimaradt az úszás,spinning,szauna.Sajnáltam rá a pénzt...
Görgőzni kevesebbet tudtam egyéb körülmények miatt,kinn a hidegben meg nem sokat tudtam tekerni mert elfagyott a lábam mindig.Úszóbérlet + meleg,bundás legegyszerűbb hótaposó együtt 15000.
15db (akciós)pizza ára.
Azok bezzek csúsztak.Na nem 15 de akkor is.Szóval inkább sportra kellett volna többet áldozni mint kajára.Főleg,ahogy kinézek...

Úszni csak egyszer voltam Fehérváron de akkor legalább egy 5öst behasítottam.
Tekerés nagyon kevés.A monti eleve kevesebb killert hoz össze mert lassú.Nem is ez a lényeg.A kilométerektől jobb mérő az órák száma.Jobban megmutatja a befektetett munka mennyiségét.Ha így nézzük is kevés a 18 órám.Fele mint kéne.
"Érdekes" a futás az rendben van.Szerelmetes számom az megy.Mondjuk az sem annyira mint szeretném de azért nem kell szégyenkeznem.Gondoltam egy merészet,elfutogatok ezentúl 500-600 killákat havonta,nyáron meg körbefutom a Balatont.
Bokám túlterheléses sérülése ráébresztett,hogy ennyire még nem vagyok kemény.
Január 18: "Most kiderül,hogy agyam is van-e az edzéshez vagy csak a spirit..."
Visszább vettem,igen.Javul is a boka,igen.
Még így is összekapirgáltam egy 400ast ez is új rekord nekem,44 órával.

Sokat olvasgattam számomra nagy motiváló erővel bíró és nagyon tisztelt sporttársak oldalait ezeken be is lelkesültem fel is szívtam magam.
Mert össze lehet szorgoskodni már januárban is:
akár 1200km tekerést
meg 130km úszást
meg 700km vagy feletti futást is.A hétszázát! :)
Ezen számok nem elírások...
1-2 spori közülük még olvas is,remélem most mosolyogva Magukra ismernek ;).
Természetesen tudom én is,hogy nem Hozzájuk kell mérni magam mert hol vagyok én Tőlük.Nem is teszem de az is biztos,hogy az én szintemen és az én képességeimmel is bőven többet lehetett volna megtenni.Így fontos spártai gondolattal gazdagodtam év elején:
Aki akar az tud is edzeni.
Először mindig magunkban kell keresni a hibát mert majdnem mindig saját személyünk tehet a hibákról.Kimagyarázni meg egyéb körülményekre fogni a legkönnyebb.Nem nem.Tolni kell.
Keményen.
Ha a téli hónapok könnyelműen,lazára vannak véve abból nagy nyögések várhatóak nyáron.Persze vannak élethelyzetek,család,meló,stb. mindenkinél amik miatt lemarad néha egy egy edzés vagy rövidíteni kell vagy átvariálni ezzel nincs is gond de havi vagy éves összesítéskor ha nagy elmaradások vannak akkor már nincs miről beszélni.Nincs katasztrófa de oda kell figyelni mostantól.Még nem ment el teljesen a hajó az Orákulum szerint egy erős lósszal még fel lehet érni az élbolyra.Ez a mostani szituban a megfelelő felkészülés kívánt ütemét jelenti.Hát számomra erről kell,hogy szóljanak a következő hónapok.
Keményíteni kell,hogy meglegyenek a:
20 perces úszó killerek
35ös bringás átlag
3:50es maraton
dupla ironman teljesítés
11:59es "sima" ironman
100 killer feletti ultrafutás
Ezzel fel is fedtem a fontosabb idei célkitűzéseimet.
Junk food-ot is megpróbálom ezentúl egyre sűrűbben kiváltani csirkemell-rizs kombóval,pufirizzsel,zabpehellyel,kefírrel,tojással,sajttal,zöldségekkel meg egyéb a szervezet számára hasznosabb dolgokkal.
Keddi BurgerKing-ezéseknek off.Vagy legalább minimalizálom.Pékségbe is megpróbálok ezentúl kevesebbet betérni.
Ezek elég nehéz cselendzsek lesznek mert nagyon szeretek enni.A finomságok az életem :):):).


Mindenkinek hajrá!
Itt a február,jövő hónapban már tavaszodik!!! 

Kedd:
Futás 10km
01:35(9:30p/km)
108 avg hr
Mónival futottunk a Rákos-patak partján.
MARHAJÓVOLT!
Nagyon jól éreztem magam.Meglehetősen szimpatikus csajszi.Jó társaságban sajnos repül az idő így  hamar vége lett a mai történetnek.Lett volna még eszem folytatni :).
Kb.6 killert futottunk a maradék 4 az séta de ez egyáltalán nem zavart és mivel az is a tréning része volt így egybe mértem mindent.
Az Út elején járva hajlamosak vagyunk a türelmetlenségtől és a magunkkal szemben felállított teljesítmény vágytól megfeledkezni arról,hogy ez a szakasz is csodaszép és élményekkel teli ráadásul soha vissza nem térő időszak.Ezt persze általában csak később látja be az ember.
Móni szemében is ugyanaz a lelkes kezdő,elsőbálozó tűz van akárcsak Tibikéében, Krisztiánéban.Ez annyira jó!
Ilyen emberek közt mindig oly nagyszerű amikor hatásukra felidéződnek bennem is az  emlékek...
Ezúton is köszönöm szépen!
Ez egy f@sza nap.Király volt bandázni!
+ BurgerKinget is talált másfél kilin belül a gps így ez a része is nagyon rendben volt a dolgoknak :).
 

 

Szerda:
MTB 47.5km
2 óra 2(23as átlag)
127 avg hr
146 max hr
Ma egy turbékoló galamb:) párral(Nóri&Tepó) találkoztam Szentendrén.
Ők nem bicajjal jöttek, volt eszük :).
Lassan haladtam,metsző,hideg pofaszélben sokszor 19-cel is izmoznom kellett.
Nagyon nincs még bringás idő...
Valszeg ez az első és egyben utolsó szezon amiben májusi a fő célversenyem.Mindent túl korán kell elkezdeni ehhez.
Maga a tekerés egyébként tök jól esik meg tetszik is.Ráadásul edzésről edzésre érzem ahogy erősödöm vissza a nyeregbe.Javul a bringás forma is.Egyre könnyebbek a tekerések és a pulzus is egyre jobb értékeket mutat.
Fog ez menni mire eljön a nyár széjjel fogom vágni a betont :).
Kis fun story,hogy amikor végeztünk a Mesterrel és kifordultam a parkolóból rögtön jött szembe egy  bringás aki elől olyan ügyesen sikerült félrehúzódnom,hogy fenn is akadtam a korláton :) majdnem perec lett belőle:).Ezzel nem ért véget a szentendrei kalandok sora mert kicsit később a bicikliúton 3 kutya közt haladtam el,és amikor a vezér dog rám fordult és üldözni kezdett "érdekes",hogy mindjárt tudtam a pofaszélben is 28-cal tekerni a montival:).A részhajrát és a pénzdíjat elvittem a kutya elől :).
Oda-vissza úton több sport társat is begyűjtöttem,igaz ők elég könnyű skalpok voltak afféle "felhozó ellenfelek" de akkor is jól esett:).
Engem nem előzött senki:):):) még a sovány átlagom ellenére sem.
Hazaérve forró fürdő és kiolvadás után elég jól esett a belül pihe-puha reszketős ám kívül ropogós héjú kovászos zsemlecipó liter kólával(igazi amerikai:)).

Csütörtök:
Run 22km
2 óra 12(6p/km)
143 avg hr
178 max hr
Dunaparti bicikliúton váci börtönig oda-vissza.
Szürkületben indulás.Túlparton ködös,párás hegyek sziluettjei.
Menetközben rámsötétedés.Fejlámpa fényében hóesés.
Lábam alatt fehér szőnyeg.
Flow...
Megint úgy éreztem,hogy a fizikai mozgásformák közül a futás szinte mindent visz.Csak a szex jobb.
"Zsíron" mentem,direkt 140-es pulzustartomány közelében.Jó szokásommal ellentétben visszafelé sem rángattam meg az iramot:).
6 perces tempó könnyű és komfortos volt ma.Ez egyértelműen a laza hetem következménye.Gőzerővel szuperkompenzál a szervezet.Szeretek valamennyire tudományosan edzeni:).
Azt kell,hogy mondjam a boka is panaszmentes volt az edzés alatt.Utána picit éreztem.
Persze nem 100%-os még tudom én de minden esetre úgy néz ki,hogy meghálálja a törődést.
Nagyszerű érzés volt kicsit hosszabb adagot szaladgálni végre.

Péntek:
Pihenőnap

Szombat:
Futás 24 km
02:25:35(6:03p/km)
143 avg hr
155 max hr
Nyűgösen és fejfájósan ébredtem így indulás előtt,hogy komfortosabb legyen a mai utazás nyomtam pár kocka csokit és koffeint.
Ide tartozik,hogy általában éhgyomorra szoktam edzeni.Mármint a reggeli tréningeken.
Eddig is így éreztem de a napokban Olivértől is olvastam,hogy nincs gond ezzel.
Jöjjön hát egy kis szakmai rész hátha van rá igény:
Az izomglikogén nem a májglikogén is csak kis mértékben csökken alvás alatt.Így ha kellően fel vagyunk töltve nincs semmi szükség reggelire.Főleg,hogy ehhez korábban is kéne kelni hiszen az emésztés kb. 3 óra.
Az alvás pedig fontosabb mint az evés edzés/verseny előtt.
Visszatérve a tréninghez:
Bokakímélés szellemében a hétvégi hosszúmat most 2 részletben nyomom le.Ma is egy adag meg holnap is majd valamennyi.
Váci börtönig oda-vissza.Könnyű melegítő szakasz után raktam bele 5km lendületest (12 és 17ik km közt,150 körüli freki,5:36os tempó) utána visszaálltam gyomlálásra (140 körüli freki,6:10es tempó).
Jó volt kicsit izmozni,jövő héttől úgyis újabb szakaszába ér az alapozás de erről majd később.Ma csak bele ízleltem.
Ébredési + munkapulzusom is magasabb volt de ez gondolom az 5ik napja tartó éjszakai műszakozás + nappali kevés alvás kombináció miatt van így.Na ja,nem véletlenül van mindig ezen a héten a laza hetem.Bár nem éreztem magam gyengébbnek de biztos,hogy fáradt vagyok így belekalkuláltam  a tempóba.Ez lassabb iramot jelentett ma,hogy ugyanabban a zónában tudjam tartani a pulzust.
Jól ment,végig könnyű lábakkal nagyon egyben volt a mai játék.
Egy újabb fájdalom mentes futás.Hangulatos is volt mert délután 3kor napszemüvegben idultam és sötétben értem haza.
Futni csudajó.Frissítés zéró.Dress code: jó meleg :)
Utána a vacsora tojásos,tonhalas rizs:


Vasárnap:
Futás 25km
02:25:10(5:48p/km)
146 avg hr
Yours Truly,Dunakeszi.
Tibikével mentünk, de több ismerőssel is összefutottunk. Eredetileg csak egy könnyed 25öst terveztem.A helyszínre megérkezve viszont úgy döntöttem,hogy kihasználom a szervezett esemény előnyeit és futok egy év eleji felkészülési versenyt vagyis inkább egy iramállóképességi edzést.
2.8 km-es körözés volt. Minden második körben megcimbáltam a tempót.
Normál kör 6:05ös tempó,140 pulzus
Lendületes 5:35ös tempó,152es pulzus.
Simán ment végig könnyű és friss lábakkal.Nagyon elégedett voltam mert már most év elején gyorsabb vagyok  mint a tavalyi versenytempóm. + nem is pihentem rá és annyira nem is nyomtam neki.
Fú,nagyon állat.Tökre tetszik:)
A végén jól belakmároztam pogácsával ezt vártam egész futás alatt leginkább. Sőt igazából ezért mentem:).
Azt még mindenképp meg kell említsem,hogy az esemény nagyon korrektül meg volt szervezve.A pályavonal kijelölve,nagyobb kereszteződésben kocsimegállító ember,mennyiségre és minőségre is első osztályú frissítés,cipőtesztes nike kamion.SZUPER volt!Bokával közben semmi gáz és most utána is csak alig éreztem.
Tibivel darálunk:


 

 


 

Kedd:
18 killert futottam 2 részletben:
8km
44:25(05:33 p/km)
151 avg hr
Gödi nagyobbik futókörömön egy tempó veretés.
Nem mondom,hogy jól esett de lenyomtam mert kellenek ilyenek is.
Sajnos nem sokat melegítgettem,ráadásul meginduláskor rögtön egy erős tempóban kezdtem be.Ez hamar diszkomforthoz vezetett és ez maradt is végig.
A terv sikerült (komfortzóna feletti veretés) de tovább is erőltethettem volna,kellett volna egy órát ebben nyomni.Mindegy majd legközelebb.
Még azt meg említeném,hogy a több hetes kihagyás után tegnapi 5 killer úszástól ipari izomláz jött mára elő a csuklyámban :):):).
10km
1:03:30(06:21 p/km)
137 avg hr
Mikor végeztem a tempófutással rögtön indultam tovább egy könnyű karikára a közeli parkerdőbe.Igényeltem egy kis laza kocogást meg egy kis földet a lábam alá aszfalt helyett:).Na ez már jobban esett.Majdnem fél óra telt el mire végre elkezdett 140 alá bemenni a freki hiába váltottam rögtön  lassú tempóra.

Szerda:
Másfél óra görgőzés
113 avg hr
140 max hr
Néhány erősebb perc kivételével szinte végig 1/3 nehézségen játszottam.
80-90 pedálfordulaton.Dübörgött a Nightwish.
Éhes,álmos voltam + untam mint állat...
Majd este terepfutás 11km
1:08(06:10 p/km)
140 avg hr
185 max hr
Első esti erdei futásom.
Nem mertem a SZESZ-en(Szerda Esti Szeánsz) élesben kipróbálni milyen a sötét erdőben futni így inkább könnyű terepre mentem egyik kedvenc helyemre,Farkaserdőbe.
Hááát,jól tettem:).Fura.De jó:).Pulzus valamiért az első kilin durván beingott akkor ugrott 185-re.
Igazán akkor kezdett bejönni amikor a második körtől a zenét is benyomtam a fülembe.
Antiszociál énem jól érezte magát a sötét erdő mélyén egyedül...
Persze ezt csak képletesen értem hiszen azért Farkaserdő messze nem egy végtelen és mély Kerekerdő :).Minden esetre a hangulatom az tök olyasmi volt.
ANNYIRA BEJÖTT!!!
Az már nem annyira,hogy váratlan,negatív fordulatként egyszer csak elkezdett szúrni a múlt héten már b@szakodó jobb bokám.
Szomorúan ismertem be,hogy ez bizony sérülés...NAGYON NEHEZEN kiszálltam és abbahagytam az edzést,visszakocogtam a kocsihoz és hazajöttem letörten.
Azt is nagyon jól vágom,hogy mi okozza.Nem tudtam büntetlenül megúszni,hogy szintet ugrottam.18án már 300 killernél járok.
Az én lábamnak sajnos még sok ennyi futás amibe bekezdtem idén.
Nincs katasztrófa de oda kell figyelnem most,hogy hárítsam a nagyobb bajt.
Terepfutás az új salomonnal együtt off.(mert fokozottan terheli a bokát)
Gyerek adagok jönnek azok is aszfalton,pihe puhácska nike lunar-ban.
Eljött a kényszerű számvetés ideje.
Most kiderül,hogy agyam is van-e az edzéshez vagy csak a spirit...

Ezt hallgattam ma este az erdőben,nagyon bejövős kis muzsika ez:
Csütörtök sportmentes pihenőnap

Péntek:
MTB 40km
1:41:20(23.7km/h)
135 avg hr
151 max hr
Hazafelé melóból esett de elszánt voltam,mondtam :
NEM ÉRDEKEL!BICAJOZNI AKAROK!
Az időjárás végül megjavult mire elindultam elállt az eső...
Gödi 8 killás futókörömön verettem 5 karikát.
Ez egy ingerszegény pálya(minimális pilisi panorámával) de azért sokkal jobb volt mint görgőzni:).Ma amúgy sem a nézelődős,kirándulós tekergés volt a cél hanem csak szimplán egyszerűen a bringás tréning.
Elég szeles volt ma is a téma,sokszor izmoznom kellett még a tök lassú haladásért is.135-ös átlagpulzusom mutatja is,hogy nem volt annyira laza.
Nagyon igényelnék már egy rendes igazi hosszú karikát...
Bár egyáltalán nem vagyok bringás formában így ki tudja bírnám-e? :)
Nyáron ekkora távokra mint a mai szinte el sem indulok,most azért ezek nem tűnnek olyan rövidkéknek :) + pulzus is magasabb.
Mondjuk a sok réteg ruha is tökre zavar.
Montival voltam így még a kilik sem nagyon gyűlnek de ez most nem fontos.Közel két órát letekertem ami jó.A combok amúgy sem tudják hány killer van meg ők csak a munka részét érzékelik:).Mindegy nekik,hogy a rendes bicajjal 30 vagy a montival 25öt megyek kb. óránként.Remélem jól vágom.Persze a pozíció az más de alapvetően tekerni kell mindkettőt:).
Az igazán fontos az az,hogy mire kitavaszodik már meglegyen az az alap forma amivel már gond nélkül meg tudom indítani a hoszabb veretéseket majd.
Rá kell állnom a bicaj témára elég hamar hiszen a Nagy Verseny az május végén lesz szóval elég korán.
Bele kell húznom :)
Este még elmentem termálozni is főként a boka javulása végett.
Ez a második futás nélküli nap...

Szombat:
MTB 37.5km
1:31:00(24.73 km/h)
128 avg hr
146 max hr
A szép napsütéses időben naná,hogy kimentem tekerni!
Viszont ugyanúgy rommá fagytam ahogy szoktam :(.
Illetve csak a lábfejem.Máshol már jól fel tudok öltözni egyedül a lábfej ami meg gátol abban,hogy tudjak hosszút menni.
Ez az én hibám tudom mert sajnálom a pénzt kamáslira.
Ma olyan módszerrel próbálkoztam,hogy a cipőben a 2 zokni közé még nejlon szatyrot is húztam:):):).Sajnos nem segített pedig szentül meg voltam győződve,hogy na majd most...
Nincs mese vennem kell kamáslit.
Az ideg ma is szétb@szott,hogyan lehetek ilyen.
Tökre kellenének a hosszú tekerések + kedvem is lenne hozzá nem kevés de a hideg mindig keresztül húzza a számításomat.
Ma is jóval hosszabbat akartam ettől.Aztán a végén már a kikerekítéshez(40) sem volt kedvem annyira lefagyott a lábam.
Az átlag már alakul annak ellenére,hogy ez az átkozott szél csak nem akar elállni :) már mióta fúj már :).
Összeesküvő az is :):):).
Egyre könnyebb a tekerés fog ez menni szépen.Ma találkoztam több gruppettóval is!Mind szemből jött,jól néztek ki a vonatok.Lett volna eszem rájuk fordulni de úgyis leszakadtam volna mert montival hol tudnám én tartani a tempójukat? :)
Mindegy akkor is jó lett volna...
Eljátszottam a gondolattal,hogy rájuk állok oszt' beelőzöm az egész sort.Keményen.
Néztek volna ki ez :):):)
Aztán felébredtem... :) és bementem melózni

Vasárnap:
MTB 35.5km
1:48:00(19.72 km/h)
136 avg hr
150 max hr
Dirty madafaka:)  veretés a közeli parkerdőben.
Mivel jó saras volt a pálya így hamar összeb@sztam az equipmentet.
A bicajt meg a ruhát is.
Ez ilyen.A montizás nem barbie princess :).
BEJÖTT!!!
Újabb jóleső adag csúszott a bringás izmoknak.
A pulzus riport jól mutatja,hogy azé ' rúgtam rendesen a pedált:).
Végre haladás van.6.5 órát tekertem össze a héten.Ez egy normál nyári szombati hosszú tekerés adagja :)
Meló után este csak el kéne menni szaladgálni is egyet...
Megnézni mi újság van.
Esti update: nem mentem sehová.
A lábaim a délelőtti montizástól fáradtak voltak + rosszkedvű(délután bolognai pizza mellé  kosarat is kaptam) de inkább álmos  voltam.
Ezért úgy voltam vele,hogy ma jobban járok +2 óra alvással.

Hétfő: ma végre átvettem a saját Fenix-em (Tepóéval együtt) így visszaadtam a teszt példányt
MTB 30km
1:20:00(22.5km/h)
122 avg hr
136 max hr
Visszavittem Tibikének Vácra a kölcsön pulzusmérőt utána még nyomtam egy kis kiegészítést.
Frekit direkt 125 alatt akartam tartani(pulzuskontroll) ez sikerült is.
Így egy jól eső,laza montizás lett.Végig erős voltam éreztem,hogy bármikor tudnék robbantani ha kéne.Persze nem izmoztam hisz pont ez volt a lényeg ma.
Jó volt nagyon.
Run 8km
46:33(5:49 p/km)
145 avg hr
155 max hr
Pár perc átállás után nekiiramodtam.
Régen futottam már rá bicajozásra de örömmel nyugtáztam,hogy emlékezik még a test hogyan kell ezt csinálni:).
Tavaly februárban nehezen indult de nyárra már ez volt az egyik erősségem,mindenféle gond vagy nehéz átmenet nélkül simán neki tudok indulni a szaladásnak tekerés után.
Sőt még talán jobban is esik így.
Kellemes de haladós tempót vettem fel.Persze néha halványan bejelzett a boka de nem volt vészes.Ezt javulásként értékeltem:).
Ennyi nap futás szünet után(nem gondoltam volna,hogy kibírom) bizonyára nem meglepő,hogy madarat lehetett velem fogatni :) run közben.
VÉGRE FUTÁS!
Mégha rövidecske távocska is.
Ezek után termállal zártam a mai "brick" tréninget.

Hosszas megfontolás után végül tegnap regisztráltam Nagyatádra.
Anyagilag sokkal jobban feküdne Füred(nem kéne szállás+kevesebb utiköltség) de 2 héttel a Nagy Verseny után nem kockáztatok sérülést sem mentális kisülést...Hisz ki tudja mi fog történni Orfűn?Egy dupla ironman-en lehet bármi így utána "sima" IM-nek inkább Nagyatád az okosabb döntés a jóval több regenerációs idő miatt.Na meg a "szív" döntés is hisz annyira csodálatos volt tavaly!Hogyne ugornék ott neki az ideinek is!:)
+ pályán belülről szurkolhatok első bálozó barátaimnak!

 

225Pécsi Péterman1974HungarySzékesfehérvár112:34Nem...


 

Velencei-tó ultra

2012.01.16. 21:35

Tibikétől kaptam kölcsön múltkor kódolt pulzusmérőt.
Mivel teljesen jól bevált így ugyanolyat vettem az elhasználódott sajátom helyett.
Nem sokat bírt,asszem 2 éves.Bár az is igaz,hogy szerintem nem ennyi és ekkora használatra szánták:).Tőlem kapott hideget-meleget ebben a 2 évben :) nyírtam rendesen.
Na,úgyhogy végre ismét méregethetem magam:) kicsit amúgy is pulzusmérés fétisiszta (is) vagyok :) nagyon hiszek a módszer használatában.Bár ez úgy lenne a teljesen okés ha a zónáimat legalább évente teszten beméretném.Külön a futóst és külön a bicajost.Nálam elég nagy egyébként az eltérés a pulzusban a 2 sportban.Ami teljesen bírható tartomány futáson azon már szinte behalok bicajon.

Csütörtök:
MTB 30 km
1 óra 14(24.3km/h)
123 avg hr
148 max hr
Meló után ismét egy montis karika.
Krisztiánnal véletlenül össze találkoztam a Ligetben innentől egy darabot együtt mentünk.
Sajnos hamar defektelt.Rövid tanácskozás után úgy döntött,hogy hazamegy görgőzni:) mivel nem messze lakik.Annyiból talán hasznos volt számára ez a lecke,hogy most saját bőrén megtapasztalta,hogy tekerni mindig úgy érdemes elindulni,hogy van az embernél gumileszedő,pótbelső,pumpa.
Mikor sötétedett hazamentem mert nem volt kedvem sötétben tekerni + kezdtem fázni is.
Egyre jobban megy a bringa,élvezem.
Valamit érzek a térd és bokaízületeimben.Valami olyat amit nem kéne.
Vagy a múltkori túl sok lefutott killer miatt jött elő vagy a mostani hidegben bicajozgatások hatása ez.Nem tudom mi ez de remélem elmúlik mert hétvégére tervezünk egy hosszabb fitneszt Mr.Blindfish-sel amiből nagyon nem szeretnék kimaradni.

Péntek:
Night run 16km
1 óra 40(6:15 p/km)
138 avg hr
158 max hr
Tibikével és Krisztiánnal egy laza esti Duna parti szaladás.A rövid táv miatt hamar vége lett ma ez rossz volt de már pár napja tartalékolok a hétvégére.
Jobb bokám futás közben tünetmentes viszont a végén nyújtáskor még mindig éreztem,hogy nem okés.P*cs@ba...
Tavaly július óta semmi bajom nem volt ez most nagyon nem tetszik.
Mától új betonos cipőt(lunarglide2) is csatasorba állítottam hátha segít.A régiben már amúgy is jópár killer benne van.


Szombat:
Sportmentes pihenőnap + leutazás Fehérvárra.
Pár napot itt töltök.

Vasárnap Velencei-tó ultra run:
62km,465m szint
6 óra 38(6:25p/km)
140 avg hr
152 max hr
5352 kcal :)
Mr.Blindfish-sel körbefutottuk a Velencei-tavat.
2szer...
A komfortérzetet nagyban csökkentette a viharos és metsző,hideg szél ettől eltekintve nagyon egyben volt a téma.Kisfaludról indulva bővített körön mentünk mindkétszer.Bár nem terepen mentünk hanem az országúton azért volt itt is 465m szint.Az idő nettó futó idő,pár apró szünetünket nem mértem bele.(kb. 10-15 perc)
A lábam is bírta,semmi gixer nem volt vele.Némileg vakmerő húzás volt ez hiszen pár napja valami nem okés odalenn de általános érvényű megállapítás,hogy kockázat nélkül nincs siker.
Így élek:) általában a 19re lapot húzok...
Fantasztikus és NAGYON inspiráló ilyen emberrel futni mint Vakhal Norbi.Mindig feltölt pozitív energiákkal és nagy adag lendülettel.
Hihetetlen figura,fáradásnak nyoma sem volt rajta,ez Neki meglehetősen könnyű kis fitnesz volt.
Nekem jó hosszú volt azért:) a végére majdnem el is fáradtam:).
Nagyon jól éreztünk magunkat szakmailag sokat tanultam + jót bandáztunk és meg is érdemeltük a vacsorát :)
Január havi  extra hosszú adag letudva :)


Ez pontosan az aminek látszik:) Édesanyám által készített túróval töltött zsemle:


Hétfő:
swim 5 km
2:02:30 (24:30p/km)
Még ma is Fehérváron így a régi szép idők emlékére(jó pár évig fehérvári voltam korábban) itt úsztam egyet.
560HUF belépő(4 órás kedvezményes,akciós jegy) korrekt ár egy modern versenyuszodáért.Amúgy fura volt pénzért bejutni hiszen hazai pályán a váci uszodát szponzorálja nekünk a cég.
Az is fura volt,hogy elég sokan voltak a sávon is végig osztozkodni kellett.
Persze az 5 killerem alatt változott a csapat összetétel,sajnos a  sporik sokszor balf@szul fordultak illetve rossz ütemben így párszor feltartottak de hát ez ilyen.Nyilvános uszodában a víz és a sáv mindenkié ezt teljességgel elfogadom.Amúgy is mindegy hiszen nem olimpiára készülök:) ennek és a gyengusz tempóm ellenére sem előzött meg senki:).Ja és az meg már milyen,hogy abban a percben ürült ki a sáv amikor végeztem az adaggal...Tisztára olyan volt mintha direkt csinálták volna:).
Korábban a hosszú futások utáni napon úszás közben görcsölgettem ez ma egyáltalán nem volt.Ebből is látszik,hogy megfelelő összetételű volt tegnap a vacsora:).NAGYON sok múlik a táplálkozáson.
Hogy valamit az úszásról is írjak:) :
az első óra kissé nyögvenyelős volt a második már könnyen fogyott.
Annak ellenére,hogy most van több hetes kihagyás  úszásban minden rendben volt.Megy ez,olyan mint a biciklizés:)További plusz extra jó dolog volt,hogy délután tök véletlenül a fehérvári plázában öszefutottam Rajmival(strongman barát) 2 éve nem találkoztunk de ugyanolyan jó volt dumázni.
Este hazajöttem a Dunakanyarba.El akartam menni futni de végül győzött az ész:).
A tegnapi 62 killát persze érzem kicsit a lábaimban de minden okés,simán tudnék szaladgálni.
Ehhez a javuló edzettség mellett természetesen kellett a fehérjében és szénhidrátban gazdag vacsora(kettő is:)) + kiadós alvás.
A regenerációs tényezők hihetetlenül fontosak.Egész más a végeredmény ha ezekre is figyelve van.Épp ezért is döntöttem végül az itthoni esti pihenés mellett.Így is szerencsém volt,hogy nem állt be a múlt héten rakoncátlankodó bokám a hosszú futáson.Most megérdemli,hogy kapjon 1 nap futás szünetet még így is,hogy jónak érzem.Óvatosnak és okosnak kell(ene) lennem hiszen nyakamon a tavaszi több napos szupermaratonok:).
Ja,nem említettem? :)
Ha céges számlára össze tudom hozni akkor szeretnék elindulni valamelyiken.
Ez a függőség amúgy valószínűleg nem jó tudom én is de olyan szintű belső mozgáskényszerem van amit elég nehéz levezetnem.Pont beszéltük is Norbival futás közben,hogy vagyunk ezzel így páran:).